Kasım anneleri

Güzel hamişler 7. Ayima girdim gireceğim genelde 7. Ayda bebek için alışverişe başlanıyor diye biliyorum siz kaçıncı ayda alışveriş yapmayı düşünüyorsunuz ya da yaptınız mı ilk hamileliğim ve tam olarak ne zaman yapmam gerekiyor ne almam gerekiyor biraz bilgi verip yardımcı olur musunuz ? :⁠)

Merhaba Rabia, ben 3. Ayda tamamlamıştım alışverişi bugünde hastane çantam için dependi falan aldım ve ıvır ziviri sadece lohusa takımı kaldı…Ben ilk beşik ve bebek arabası alarak başladım, beşik için yatak, nevresim takımı, alez vs sonra yenidoğan takımlarını aldım, 1 tane 10 lu 2 tane 5 li takim aldım… Ardından kıyafet aldım ilerleyen surec için 3-6 aylık olanlara daha çok ağırlık verdim, kış cocugu olacağı için herşeyi uzun kollu aldım diyebilirim sadece zibinlari kısa kollu. Şimdi kıyafetleri yıkadım vs bebişin hastane çantası hazır. Ben biraz tez canlıyım inşallah sende hayırlısıyla bir an önce hazırlanirsin :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim sanırım artık benim de sizler gibi alışverişe başlamam gerekiyor çok geç olmadan :slightly_smiling_face::cherry_blossom:

3 Beğeni

Aldıkça bitmiyor gerçekten çeyiz dizer gibi oluyor, gördükçe alasın geliyor, benimde ilk ve her gezmeye çıktığımda farklı şeyler keşfediyor alıyorum …Daha fazla agirlasmadan temel ihtiyaçlarını tamamlamani öneririm :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Çok haklısınız :grinning: bazen bende dışari çıktığımda bebek kıyafetlerini görüyorum erkenden almak istemiyorum diyorum ama vakti de geldi artık dediğiniz gibi hem geç kalmadan hem agirlaşmadan hepsini tamamlamak istiyorum ayrıca öneriniz için teşekkür ederim :cherry_blossom:

Bende bu hafta 7. Ayıma girdim canım bu hafta başladım hastane cantası hazırlığına 1 tane 10 lu 2 tane 5li hastane çıkışı aldım 6 tane kolsuz zıbın 4 tane kollu zıbın bir tane kalın 2 tane İnce battaniye ağız mendili biberon seti bebek bezi ıslak mendil şimdilik bunları aldım hazırlığa devam ediyorum

2 Beğeni

Ne demek herşey istediğin gibi gönlünce olsun inşallah, Allah kolaylaştırsin :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Zıbınları kısa kollu alacam da kıyafetleri uzun kollu mu almam gerekiyor acaba Kasım’da doğumum ondan yani o ayda sonbahara yani soğuk günlere giriyoruz

Merhaba ben bu hafta 6.ayıma girdim 1 tane 10lu hastane çıkışı,ağız mendili, 2tane kalın battaniye 1 tane müslin battaniye 2 paket bebek bezi ıslak mendik alt açma örtüsü temizleme pamuğu aldım bunlara ek olarak 4er tane yeni doğan 3 ay ve 6 ay zıbın aldım bunlar kısa kol ve sıfır kol 3er tanede ayaklı ve ayaksız tulum aldım 1 ve 3 ay arası

2 Beğeni

Amin çok sağolun :blush: Allah hepimizin doğumunu kolaylaştırsın inşallah :cherry_blossom:

Alacağım eksiklerim bitmedi henüz 5li hastane çıkışı alacağım alt üst takımlardan alacağım 1 2 tane yeni doğan ama genel olarak 3 6 ay ağırlık vermek istiyorum zaten kış bebişleri olacak kısa gelmesindense uzun gelmesi ve bol gelmesini tercih ederim kısa gelen şeyleri giydiremeyiz diye düşünüyorum

Ay bir ben daha almamışım herkes neredeyse herşeyi tamamlamış :grinning: peki bunlar haricinde alacağınız kıyafet ya da başka birşey var mı yoksa tamamladınız mı

Aynen doğum Kasım’da olacağı için soğuk günlere denk geliyor yani ona göre herşeyi kalın ve uzun kollu almak gerekiyor

Ayy sana sayıyorum ama burdaki alınan şeyleri okudukça daha eksiğm çokmuş gibi geliyor ay ay bölebilirsin biz 5.ayda beşiğini yatağını ve birde anne bebek çantası almıştım ilk olarak bununla başladım bu ay kıyafete yoğunluk verdim öbür ay ise bebek arabası ve puseti halledeceğim kıyafet konusunda bende ne alacağımı bilmiyorum çok çabuk büyüyor diyor herkes bizde bez konusu her bebeğe göre değişiyormuş geçen indirimden 1 paket slepyy ile baby turco aldım deneme amaçlı birde migrosun markası var onada çok güzel dediler onu alıp kenara koyacağım

Evet yazlık almadım ben ek olarak tulumların üzerine yelek alacağım 2 3 tane alt üst takım alacağım hastane çıkışına yedek takım koyacağım bu aldığım 10luyu eve gelirken giydireceğim eğer tulumları ayaklı alırsan çoraba gerek yok ama ben ikisinide tercih ettim çorap ve şapka alacağım

Alt üst takımları 0-3 ay alırım muhtemelen yeni doğan takımları çok küçük oluyor belki bebiş iri olacak hızlı kilo alacak

Valla haklısın yazdiklarinizi okuyunca daha almadan sanki eksik almışım gibi hissettim oysa daha alışverişe başlamadım hiç birşey almadım ama artık başlamam gerekiyor geç olmadan

1 Beğeni

Önce kaba eşyalardan başlayabilirsiniz bebek arabasıydı puseti vs gibi banyo gereçlerinide alacağım kuveti komşum verecek onu almaya gerek yok allahtan :smile:

Yani bende öyle düşündüm bakalım yine de

Ee bu sefer küveti ucuz atlatmişsin sanırım bebek alışverişi hiç bitmiyor bitmeyecek gibi geliyor şimdiden telaşlanmaya başladım :sweat_smile::grinning: