Kansızlığa çözüm

Kizlar kanım hep düşük . İlaç ta kullaniyorum sürekli hatta günde ikiye çıkardı doktor. Pekmez falan herşey deniyorim ama kanım bir türlü yukselmiyor. Bildiğiniz başka kan yapan bir şey var mı . Doğumda da kan kaybedersem kötü olur diye korkuyorum.

Karadut özü keçi boynuzu özü kuru üzüm aklıma gelenler bunlar var

Aynı sorun bende de var ben serum almayı düşünüyorum. Demekki hap takviyesi bünyemize bebişimize yeterli gelmiyor. Biraz pahalı dedi doktor ama olsun canımızdan kıymetli mi :blush:

Çay kahve tüketimi nasıl? Bende kansızlık var, diğer hamileliklerimde bilinçsiz bi şekilde yoğurt çay kahve sonrası ilacı almıştım hep. Sonradan öğrendimki emilimi çok düşürüyor. Şimdi gece içiyorum ve süt ürünleri almamaya çalışıyorum. Bazen limonla, portakalla içiyorum. Emilimi hızlandıracak şeyler yapılabilir.

Bende de cocuklugumdan beri kansızlık var ilaclarla bir süre yukseliyor sonra yeniden dusuyor. Gebelikte 3.aydan beri demir hapına baslattı dr ama yukselecegine dusuk cıktı değerler. Hap yerine şurup verdi dr gunde 3 kullanıyorum. Haftaya kan vereceğim bakalım yukselis olmus mu buraya da yazarım. Onun dısında bende pekmez siyah üzüm ve protein tuketiyorum. Protein de iyi bir demir kaynağı.

Ben doktorun verdiği dahil kendim ayrıca demir vitamini aldım. İki hafta sonra ölçüm yapılacak bakalım kaç çıkacak

3 sene bekarlığmda yaklaşık 7 ayda sonrasında kullandım hiç bir faydası olmadı sonra öğrendim ki bağırsak ve midemde emilim problemi varms damardan serum aldım haftada 2 kez 1 ayın sonunda 3 katı yükseldi değerlerim

Serum gerçekten çok iyi.

Aynen öyle heleki böyle emilim problemi olanlar için

Doğumuma son bir ay kala büyük bardakta karadut özünü şerbet haline getirip günde 2- 3 bardak (bazen daha fazla) içtim. Değerim 3’den 10’a yükseldi. Şuan da devam ediyorum

Kaç günde bu kadar etkisi oldu?

Damardan serumlu ilac veriliyor çocukluğumdan 27 yaşına kadar her yil 3 ay hap kullanırdım hic ise yaramazdi taki baska dr o serumu verene kadar 6 yildir hic kansizlik yaşamadim

Benim kanım da hep düşük ilk kızımda çok sknti yaşadım doğumda kaç kez bayıldım şimdi 18 haftalık ve bu hafta ölçüm yapıldı yine düşük ilaçlar fayda etmiyor ne yapacağımı bilemiyorum

Yaklaşık 1 ay kullandım

Kahve hiç içmiyorum çay da kahvaltıda bir iki bardak içiyorum. Bide akşamları bir iki bardak. Ama yoğurt çok yiyorum . Yoğurt mu dusuruyor emilimi acaba

Serum nasıl alınıyor. Doktor mu yazıyor kendimiz mi eczaneden alıyoruz. Normal damardan takılan serum gibi mi yoksa ağız yoluyla mi aliyoruz

Ben Akdeniz anemisiyim. Bana da iyi gelir mi ki

Benim değerim 3’e kadar düşmüştü. Günde 2 - 3 tane yumurta tükettim. Yumurta kansızlığa çok iyi geliyor. Ayrıca folik asit açısından da zengin mineraller içeriyor. Sonra karadut özüyle bu süreci destekledim. Bana iyi geldi. İNŞALLAH size de iyi gelir​:bouquet:

Aç karnına pekmezin üzerine birkaç damla limon sıkınca baya yükseliyormus baya fayda gören vardı