Doktor yazarsa sgk bir kısmını öder. Biraz pahalı serum siz yine de bir araştırın doktoronuza söyleyin yardımcı olacaktır.
Serum damardan.
Onu doktorunuza danışırsanız size daha doğru bilgiyi verecektir
Karadut özü gerçekten işe yarıyor mu banada doktor hap olarak verdi içtiğinde bulantısı filan yaptı içmekte zorlanıyorum eğer işe yarıyorsa bende deneyim
Bide karadut özü kaç haftalıkken içilebilir ben 16+3 oldum
İçebilirsin su ile seyreltip
Ben Zühre ana karadut özünü kullandım. Suyla seyreltip içine buz atıp öyle tüketiyorum. Gebeliğimin son ayında kullanmaya başlamıştım. Tadı çok güzel.
Çekirdekli siyah kuru üzüm tüket çekirdeklerini de çiğne mutlaka
@Mercan merhaba
kırmızı et (seviyorsan eğer mutlaka ciğer yemelisin )
tavuk, hindi, balık (ton balığı demir’e en etkili olanlardan)
Mercimek,nohut, fasulye
Ispanak, marul gibi gibi yeşil sebzeler
Ceviz, badem, fındık, yer fıstığı
Çekirdekli kuru üzüm ve mutlaka çekirdeklerini çiğneyerek tüketmelisin.
Üzüm yada karadut pekmezi limonla birlikte mutlaka tavsiye ediyorum
Siyah üzüm aldım ama çekirdeklerini çıkarıyordum çekirdeğini de yemem gerektigini bilmiyordum teşekkür ederim
Bnde günde iki kere alıyorum hap şeklinde düzelme olmazsa kan serumu veririm dedi doktor c vitaminiyle alındıgında emilimi kolay oluyomuş portakal yiyebilirsin mesela dedi ama posalı şekilde suyunu değil dedi peynir süt yoğurt bunları ilaç alırken kullanma akşam yatmadan yiyebilirsin dedi sabah aç karna 2 hap alıyorum sonra portakal çay da içersen çok açık iç dedi demir eksikliği yapar süt ürünleri çay bunlar ilacın etkisini götüryomuş salı günü gidicem bakalım kan alırlar tekrar diye düşünüyorum yükselme alçalma ne var bakıcaz artık
Siyah kuru üzüm . Kansızlığa birebir
Bağırsak floranız iyi değilse demir hapları bir işe yaramıyor malesef. Ben de uzun süre kansızlık çektim. Bağırsağımla alakalı olduğunu öğrenince probiyotik-prebiyotik takviye kullandım, doktorunuzdan gebelere uygun takviye isteyebilirsiniz. Bir de demirle birlikte b12 ve folik asit de kullanmak gerekiyor kansızlık için. Yeşil sebzeler, kuru üzüm, üzüm pekmezi faydalı oluyor. Gebelikte keçiboynuzu özü yemenizi tavsiye etmem yan etkileri var. Süt ürünleri fazla tüketiyorsanız gece yatmadan önce için ilaçları.
@anon51243553 canım bir bak belki sana da iyi gelecek bir öneri vardır ![]()
Bı akrabam durumda paylaşmıştı günde 2,3tane hurmaya limon sıkıp yemek iyi geliyormuş kansızlığa
Yaaa efsunum cansın çiçeğim okudum hepsini ![]()
![]()

Yemelisin canım bende çıkarıyordum bı Dr soyledi ondan sonra çıkarmadım çiğnedim