Merhaba @Buse hoşgeldiniz bence her ihtimale karşı doktor ultrason ile bakmalı senin için yerleşme kanaması hakkında araştırma yaptım
Yerleşme kanaması, gebelikle ilgili bir durum olup, genellikle döllenmiş yumurta rahmin iç yüzeyine yerleşirken ortaya çıkar. Bu durumda, hafif bir kanama veya lekelenme görülebilir. Yerleşme kanamasının belirtileri şunlar olabilir:
Hafif Kanama veya Lekeleme: Yerleşme kanaması genellikle hafif bir kanama veya lekeleme şeklinde ortaya çıkar. Ancak, her kadının deneyimi farklı olabilir.
Kahverengi veya Pembe Akıntı: Kanama genellikle kahverengi veya pembe renkte olabilir.
Kısa Süreli Ağrı: Yerleşme sırasında bazı kadınlar hafif bir karın ağrısı veya rahim bölgesinde kısa süreli bir rahatsızlık hissedebilir.
Yerleşme kanaması genellikle hafif ve kısa süreli bir olaydır ve genellikle başka bir belirtiye neden olmaz. Ancak, herhangi bir kanama durumunda veya diğer gebelik belirtileri konusunda endişeleriniz varsa, derhal bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmeniz önemlidir. Bu, gebelikle ilgili herhangi bir potansiyel sorunu erken tespit etmek ve gerekirse müdahale etmek için önemlidir.
Kızlar merhaba ben de bugün banyo sırasında yuzuk seklinde parmak ucu kadar minik pıhtı kan geldi acaba yerleşme kanaması mıdır. Hamile olduğumu yeni öğrendim ve ilk hamileligim.bugün yaşadığım ülkede tatil olduğu için kan vermeye de gidemedim.korkulacak birsey yoktur değil mi??? bu arada uygulama 4 haftalık gebelik diyor son adetim 26 Kasım birlesme ise 7 aralıkta oldu normalde adet olmam gerekiyordu olmadım hamilelik testi ise 3 4 gun ust uste pozitif cikti bu kanama yerleşme kanamasından değil mi?
Merhaba, aramıza hoş geldin kore gelini Gebeliğin hayırlı olsun öncelikle. İlk zamanlarda lekelenme kanama olması doğaldır. Bahsettiğin pıhtı da ondan kalma bir şeydir. Lekelenme veya hafif kanamanın rengi kahve ve pembe ise bu yerleşme kanamasıdır. Kırmızı ve yoğun kanama ise tehlikelidir. Kırmızı kanamaya ayrıca başka belirtiler de eşlik ederse derhal doktora gitmelisin. Ancak şuan endişe edicek bir durum yok.
Hos bulduk cok teşekkür ederim 🩷 Pıhtı rengi normal adet rengi dibiydi yani kirmizi koyu renkti parmak ucu kadar geldi ama su an siddetli agri regl gibi sancim yok sadece her zaman ki gibi bel kalca ve hafif kasik agrilarim var… dusta gordum yerdeydi… umarim tehlikeli degildir aksi gibi hastaneler bugun christmas diye kapali acillerde de gebelige bakacak durum yokmus x
Cok teşekkürler az once aferdesiniz tekrar kontrol ettim kanama devam etmemis hatta normal akintiya donmus dus sirasinda o sey gelmis bitmis sanirim. Kusura bakmayın cok bilgisiz ve acemiyim
Evet asya ve siyahi geni dunya uzerinde en baskin gen diye biliyorum bizim bebekler %90 asyali oluyor burada diger melez bebekler de hep babaya benziyor
maşallah sagliklica buyusunler Rabbim bagislasin bana simdi hic hamileymisim gibi gelmiyor tovbeler olsun cok az belirti var normal mi bilmiyorum korkuyorum da cumartesiden beri test yapiyorum ikna olabilmek icin bakalim yarin Allahın izniyle ilk doktor ziyareti olacak
Ben 21. Haftada bebeği hissedince gercekten anladim hamile olduğumu o zamana kadar unuttugum bile olmustu . Benimde sadece bulantim ve kasik agrim yorgunlugun vardi o da normal zaten evet olmamasi cok guzel bir sey umarım olmazsinda kolay bir hamilelik gecirirsun