Seker yukleme testi 28. + Hafta icinde yaptırılıyor mu? Gittigim doktur yaptırma bakarız burda demisti ama baska bir doktora gittim uaptır dedi kafam karıştı yaptırmak istesem gec mo kaldim acaba
Bana 28+3 te yapıldı
24-28 hafta arasında yapılıyor galiba
Ben iki gebeligimde yaptırmadım.
Ben 24 te yaptırdım Malesef gestasyonel diyabet çıktı insülin kullaniyorum
Herkesin farklı görüşü var zararlı diyen zararsız diyenler. Fakat yaptirmasam diyabet olduğumu bilmeyecektim farketmeden bebeğime de zarar verecektim şuan diyetisyen yardımıyla ayrıca insülin tedavisiyle atlatmaya çalışıyorum
Yaptırmadım hiç
yaptırmadım ben
Aile geçmişinizde şeker hastalığı varsa, ya da kadın doğum uzmanıniz plesantadaki sıvı miktarı normale göre fazla derse yaptırmanızda fayda var. Ben sıvı artışı olduğu için yaptırdım, şuan insülin kullanıyorum. Zayıf ya da kilolu olmanızın hiç bir etkeni yokmuş. Ben hamilelikte kilo almaya çalışan biriyim bunu da söyleyeyim
Açlık tokluk sekerinize mi bıktırdınız yeterli olur mu acaba
Hamilelikte baya kilo aldim ama sıvı normal dediler
Herhangi bir belirti vs var mıydı
Evet vardı çok sık acikiyordum ağız kuruluğu vardı halsizlik tatlı yiyince baş ağrısı @Özlem
İlk gün 50 ml glikoz verildi ikinci gün 100ml verildi her saat başı kan alındı 4 saat toplam. Aç gelmem istendi bir gece öncesinde 12 den sonra bir şey yeme içme dediler o şekilde aç sussuz hastaneye gittim tahliller yapıldı. Bende çok kilo alıp sistim vücudum şiş içinde 7.aydayim
Belirtilerin şeker den dolayı oldugunu bilmedim. Doktorum aşırı kilo aldığımı görünce şüphelenip yapmamı istedi iyiki yapmışım
Bence de iyi ki yaptırmışsınız şeker hafife alınacak bişey değil maalesef
27+3te yaptırdım, şekerim normale göre yüksek çıktığı için diyetisyene gidiyorum. Diyete başladığımın 2.haftasının sonunda tekrar şekerime bakılacak. Şeker anneden çok bebeğe zararlı olduğu için aklımda en ufak bir şüphe bile olmadan kendim talep etmiştim doktordan. Anne tarafında şeker öyküsü olduğu için de doktorum zaten yapacağını söylemişti.
Evet şeker çok tehlikeli . Bazen sabah insülin ignemi yapmayi unutuyorum şekerim yüksek çıkıyor paniğe kapılıyorum korkuyorum . Sorumlu olduğum can taşıyorum bunun yükü dusuncesi çok ağır
Anneler test için verilen glikoz dan korkuyorlar şeker yuklemesinden