Merhaba kızlar 3. ayımızı deniyoruz korunmayı bıraktık hala hamile kalamadım ben bukadar zor olduğunu bilmiyordum, doktora gittik sorun yok. Benim gibi sabırsızlıkla deneyip bekleyen ve kaçıncı denemede hamiş kalabilen varmı aranızda. Ve tam olarak nasıl hamile kaldınız deneyimlerinizi dinlemek isterim.
Canım hamile kalmak için ilişkiye girince olmuyorbizde istiyorduk ilk üç ay denedik olmadı tam vazgeçtik olmuyor artık dedik rahat takıldık 4 ayimda gebe kaldım birde ilişki sonrası hemen ayağa kalkma bacaklarını çekip uzan sağ tarafa yada sola fark etmez 30 dk ondan sonra kalk poponun altına da yastık koy en öyle yapmıştım o yüzden kaldım diğerlerinde 10 dk olmadan ayağa kalkıyordum
O kişi ben bir yıldır bende deniyorum ama sorun olmadığı halde olmuyor nasip zamanı var demek ki ne kadar istesek olmuyor biz isteyince değil ihtiyacımız olduğunda gönderirmiş rabbim
3 ay çok erken kafana takma diyeceğim ama onu bende yapamıyorum illa ki takıyorum
İki gebeliğimde de hemen kaldım. Umarım gönlünüzdeki olur
Kiz daha cok yeni bende ayniydim niye olmuyor diye ilk gebeligimde hemen kaldim bu ikinci olacak nasipse taaa 9 ay sonra oldu en az bir sene bekleyin diyor doktorlar
9senelik evliliğimde 7sene denedim enson tüp bebekte buldum çareyi
evlendigim ilk ay hamile kaldim rabbim hepimizin gonlune gore versin
Arkadaşım hamile kalmak için tek yaptığım şey hemen ayağa kalkmamak ve ayaklarını duvara doğru dayamak. Bir doktor tavsiyesidir ayrıca.
Her ay doğurganlık olmuyor canım doktorum söylemişti bana. Ortalama 6-9 ay içinde gebelik oluşur düzenli ilişki varsa
Ohoo kaç kere denediğimizi ben bile unuttum okadar uzun
Ovulasyon testiyle yumurtlamanı takip et ben erken yumurtluyormusum yumurtalara gününü yakalayıp ilişkiden sonra hemen kalkmamıştım dene işe yarayacaktır inşallah
Biz yaklaşık 8-9 ay öylesine denemiştik ama baktık olur gibi değil Ağustos ayında doktora gittim ve polikistik over olduğumu söyledi ama herhangi bir problem yok dedi hamile kalmak için. İlaç vermişti kullanacağım zamanları anlattı ve şu gunler ilişki şu gunler şu ilaç şu kadar gün içeceksin tarzı. Sonra adetini bekle demişti eğer adet olursan gel olmazsan da 5 gün bekle test yaptır öyle gel demişti ama ben bir sebepten dolayı o doktora gidemedim tekrar başka doktor bulmuştum ve bu arada adet olmuştum. Sonra ikinci bulduğum doktora gittik ve testler falan yapıldı o da herhangi bir problem görmedi bu ay da ilaçla devam edelim olmazsa eğer eşinden de test isteyelim dedi. O ayda ilaçla denedik olmadı. Sonra eşim sperm testi verdi ve her şey normal sadece bir tık hareketsizlik var dedi
Bende bi kaç ay denedim olmayınca bi sorunmu var diye düşünüyodum sonra yumurtlama testi aldım adetim bitikten sonra hergün test yaptım yumurtlama günümü buldum o günleri degerlendirince o ay hamile kaldım gebelik oluşumu için yumutlama gününü çatlamasını bulman önemli canım
Onun için üroloji doktoru vitamin yazdı ve 3 ay boyunca kullan dedi. Bana da doktorum 3 ay boyunca ilaç denileyim olmazsa rahim filmi çekeriz dedi. Yine denedik ilaçla olmadı. Ben dedim artık hastaneye gidip gelmekten yoruldum psikolojik olarak da yoruldum ben bu ay izin veriyorum kendime, hastaneye gitmeyeceğim dedim. Doktora da anlattım durumu tamam dedi. Sonra o ay hastaneye gitmedim ben. Ama bu arada ovulasyon testi ile yumurtlamamı takip ettim. Testte koyulaşmaya başladığı andan itibaren bir dolu bir boş şekilde ilişki takvimi oluşturduk. Ovulasyon testinde tam olarak çift çizgiyi gordukten 3-4 gün sonrası da devam etti ilişki takvimi. Ama her defasında popom yüksekteyken denedik ve en az 30 dakika o yastığın üzerinde kaldım ben. Yüksek bir şekilde. Sonra en son iliskiden 3-4 gün sonra duphaston adında bir ilaç kullandırıyordu doktor bana bebek varsa tutunmasını sağlıyormuş yoksa da adet söktürücü olarak kullanılıyor. İlacı 7 gün boyunca aldım. Normalde ilacın biteceği gün ya da ertesi gün adet oluyordum. ( Ama doktorlar ilaç bittikten 10 gün sonra adet gorebilirsiniz diyor) ama ben çok kez kullandım ve hep bu şekilde oldu. Ya sonuncu ilacı içerken ya da ertesi gün adet oluyordum. Ama bu sefer 3 gün geçti adet olmadım. 4 gün geçti yine yok. 5. Gün dedim ki ben test yapacağım. Testi yaptım eşim uyuduktan sonra test anında çift çizgi çıktı. 3 gün sonra da yılbaşıydı hemen doktordan randevu aldım gittim beta değerlerimi kontrol ettiğimizde güzel yükseliyordu. Ama daha küçük olduğu için keseyi görememiştik. Ama doktor hamilesin dediği için yılbaşında eşime sürpriz yaptım yılbaşından sonra da gittiğimizde bebek ve keseyi de görmüştük . Allah isteyen herkesin duasını geri çevirmesin
- Ayımızda hamile kaldım. Ben de sizin gibi çok kolay olduğunu düşünüyordum. Çünkü tekte hamile kaldım diyen insanları görünce dedim benim de öyle olur. Eşimin de benim de hiçbir sağlık sorunu yoktu da. Bu dönemde dinlediğim doktordan öğrendiğim şey şu ki insanlar aslında diğer memeliler arasında hamile kalmaya en az yatkın olanlarmış. O yüzden hiç takmayın kafanıza
6-7 aylık bir süreçti bizimki de. Bende ilk aydan olacak sanıp hep kendimi pozitife hazırlıyordum. Sonra hayal kırıklığı. Geçmeyen mide bulantısı için serum yediğim geceler vardı o kadar psikolojim bozulmuştu. Evde test hastanede test, negatif çıkınca inanmıyorum filan. Kendimi hamile sanıyordum her şeyden uzak durmaya çalışıyordum. 6. aydan sonra çok yorulduğumu ve kendimi yıprattığımı fark ettim. Daha rahat geçirdiğim ilk ay hamile kaldım. Tabi aynı zamanda manevi okunacak şeyler yaptım, takviye ilaç kullandım, soğan kürü hayıt tohumu gibi şeyler içtim ve 7-8 kilo verdim. Hepsi ile beraber rahat kafa olunca güzel sonuç geldi çok şükür. Rabbim isteyen herkese en hayırlı şekilde nasip etsin
9 senelik evliliğimin 7senesi denemekle,doktor kapılarında sürünmekle geçti :)) ne eşimde nede bende sorun bulamadılar ona rağmen çtltm iğnesi yöntemini, eşimede banada ilaç kullndırılmasını, bacakları dik bele yastık vs vs aşılama sonrası 2.tüp bebek deneyimi… şükür 13+4olduk neyprsan yap zamanı var belliki :))
Merhabalar ben çocukluğumdan beri polikistik hastasıyım oldum olası gününde adet olmadım yılda 1 kere adet olduğum günleri bilirim doktorlar zor çocuk sahibi olacağımı söylerdi hep bende yıllardır okadar alıştırdım ki çocuğum doğal yolla olmaz diye takmıyordum çocuk isteğimde yoktu zaten olmazsa tüp bebek denerim derdim evlendikten 3 yıl sonra denemeye karar verdik ama asla hemen çocuğum olsun diye değil akışına bıraktık ikimizde asla takmıyorduk sanırım 2 3 denemede hamile kaldım tabi ben şok olmayacağına okadar emindim ki hamile olduğumu öğrenince karalar bağladım hazır değildim diye arkadaşım diyeceğim şu ki işin özü takmamak eşle sadece çocuk için birlikte olmamak zevkine bakacaksın kafa rahat olacak sonra bir bakmışsın bebek geliyor uzattım biraz ama umarım anlamışsındır beni akışına bırak eşinle bol bol kaliteli zaman geçirsin sonra bir bakmışsın hoppp bebiş gelmiş
Merhaba evlendikten sonra hemen korunma hapı kullandım depremden sonra ilacım evde kaldı kullanamadim yenisini de almadım. Sonra çocuk istedim hemen olmaz ilacın etkisi var dediler 7 ay denedim. En son ovulasyon testi aldım ovulasyon günüme göre denedim ve 8.ci ayda oldu çok şükür onu tavsiye ederim. Sürekli düşünmeyin akışına bırakın