İsim Tartışması

Eşim babasının ismini istiyor İsmi Bedran Ben Yiğit istiyorum Takmış kafaya babasının ismini onu kirmak da istemiyorum çok hevesli sizce Bedran nasıl isim ?Çok duyulmadik bir isim neyapacagimi şaşırdım ilk bebegim ve istediğimi koymak istiyorum :pensive:

Ayni durum bizde de var canim babasinin ismi menderes onu koyalim yanina da bi isim sen bul diyo ama her bebek ozeldir ben bebegime ismini anne babasi olarak biz verelim diye ikna etmeye calisiyorum bakalim hayirlisi bi saglikla sihhitle kucagimiza alalim da gerisini sonra dusunuruz

1 Beğeni

Hevesini kirmakda istemiyorum ama babasının ismi ne alakadir babasından bı hayırda görmedik ki ismini koysak

1 Beğeni

:grinning:ozaman esini ikna etmeyw calismalisin ben esime kulagina ismini soyledigimiz de okuyalim ama kimlige yazdirmayalim siyasi bi isim falan diye ikna ettim :grinning:

2 ismi birden koyun

1 Beğeni

Baba ismi olarak değil ama ilk defa duydum çok hoşuma gitti bedran ismi değişik bir isim . Genelde değişik isimler çocuğa girdiği ortamda farklılık katıyor öğretmenleri unutmaz arkadaşları unutmaz öyle bir isim oluyor kendi ismimden biliyorum daha yeni yeni yaygınlaştı kendi adımda . Bence güzel isim eğer siz de istiyosanız 2 isim birden koyun

1 Beğeni

İki isim kabul etmior bizim aile başka dermiş kendi ailesi Bedran dermiş

Evet canim çok yaygın bir isim değil biraz Kürtçeye kaçıyor benim aklımda Daha gündem Mesela yiğit diyan zeyn felan var ama bunlarida eşim begenmior bakalım sonuç ne olacak

1 Beğeni

Bedran ismi çok güzelmiş… doğu kültürü isimlerine benziyor… ilk defa duydum… iki isim koyun diyeceğim ama eşiniz istemiyormuş… bende isim konusunda çok sıkıntı yaşadım hatta cocugin kukacina okunan ismi değiştirip tekrar isim okumuştuk

Hayırlısı olsun inşallah adı Allah katında bellidir en son kulağına okunduğunda sende tatmin olacağın bir isim olur kalben rahat edersin :heart_hands::white_heart: adıyla yaşasın

1 Beğeni

O hâlde Yiğit koyun derim. Soyadını babasından alıyor sonuçta ismi siz verin. Hem her bebek özeldir kendine özgü ismi olsun.

Babasının ismini koyunca ona benziyor huyu suyu ben asla kabul etmedim araştırın isterseniz koymak iyi bişi deil

1 Beğeni

Gönlümüze göre koyamiyoruz isim bide ilk bebegim insan heves ediyir eşimde takmis laf anlamıyor yani

İnsalah canım :heart::pray:

1 Beğeni

Babasından da bı hayır bişey görmedik kendi halinde çoksa huyu suyu güzel bir adamda değil yani

Bende anlamıyorum .bunu kim çıkarmış nerden çıkmış :blush:kız olsa anasını derdi galoba ozman tamamen kahrolurum .

Malesef erkekler atalarının ismini koymayı çok seviyor… sanki bizler saksıda yetiştik… ben ailemden kimsenin ismini koymayı istemedim… eşim ilk oğlana dedesinin adını koydu… ikinci oğlana babasının adıyla benim istediğimi koydu sonra ben kayınpederini adını çocukta kullanmayinca elif istemiyor deyip geri çektirdi ismi

1 Beğeni

Valla benimde esim dayisinin ismini istedi benimde aklimda cok baska bi isum vardı vazgectim 2 isim koydum ikimizinde gonlu oldu :grinning::grinning:

İstemedigini kabul etme hayati boyunca o ismi tasıyicak siz 1 kere tartisirsiniz gecer

1 Beğeni

Ikı ısmıde koyun guncel ısmı yiğit olsun

1 Beğeni