Bugün ayrıntılı ultrasona girdim çok şükür bi sorun yok fakat haftasına göre iri bebekmiş 22. Haftada bunu beklemeyiz diyo doktorum iri bebeği olanlar hangi haftada öğrendiniz bu durumun bebeğe zararı var mı ???
- haftada öğrendim ben. Sonradan haftasını yakaladı, şimdi tekrar ilerde gelişimi. Bebeğe zararı yok fakat doğum şeklini etkileyebiliyor. Mesela normal doğum yapılmak isteniyorsa bebeğin çok kilosu bu durumu etkileyebilir ve sezaryen doğuma dönülebilir. Şu an kaç gr bebeğiniz ? Çok mu ilerde haftasından ?
Çok ilerde değil 1 hafta ilerde dedi ama ben yine de takıldım
Bende de irelde haftasına göre ama sorun olacağını söylemediler.
Ya sormasi ayip,ne yiyorsunuz iri oluyor bebek Ben iri olsun istedim sezeryanle olacak diye. Ama aksine geride kilosu.
Ben normal doguma engel olacagini duymadım fidanın dedigi gibi. Ben dogdugunda 3 kq 800muşum. Eşimde 3.900 -4kq kadar. 2023 de adet olmuş bu zarar bu engel diye. Gecmişdekiler ne yapti acaba nasıl dogurdu o agirlikda cocuklari. Cok şey geliyor ya bana bu tarz konuşmalar.acaba engelmi normal doguma falan diye 3.700 olmali normal dogulan bebek. 4 kiloyla dogduk saglikliyizda şükür. 300 gramla bir seyki oluyormuş…
@Sevane18 Eşim normal doğum ile 5 kq yakın doğulmuş) haklısın artık hiçbirşey eskisi gibi değil.
@Eda 1 hafta ilerde olması iri bebek olduğunu göstermez ki. 2 haftadan daha ilerde olması iri bebek olduğunu gösterir genelde. Mesela 29. haftada benim bebek 2 hafta ilerdeydi. Sonradan 1 haftaya düştü, şimdi yine ortalama 4 gün ilerde. Daha sen 22. haftadasın bir de. Haftasını yakalar diye düşünüyorum ilerleyen günlerde. Doktorum her zaman haftasından geride olmasından daha iyidir der
@Sevane18 canım bu yemekle ilgili değil galiba ya yumurtan önce atılmıştır dedi ya da gizli şeker olabilirmiş şeker yüklemede görecez onu da Yine de ne yediğimi söyleyeyim her gün muz süt armut eksik etmemeye çalışıyorum
Bende yiyorum ama son zamanlarda kestim Yeniden baslayayim son11 gunum kaldı inşallah .o zamana kadar ne kilo alirsa qanimet dir @Eda tsk canim
@NURAN evet doktorun dediği iri bebekler olabiliyor ama 22. Haftada fazla gördüğümüz bişey değil … Bende pcos geçmişi olduğundan vücudum zaten şekere hassas Kağan Kocatepe’yi de dinledim glikoz fazlalığından olabiliyormuş
@FidanUğur geride olmasından iyidir herhal
Benim bebeğim de iri bebekti. Ama haftasına göre gelişimi de öndeydi. Şekerden şüphe edildiyse amniyon sıvı seviyesi de yüksek olurdu. Kimi beklere şekerin yoksa bile ne yesen yarıyor.
Günümüzde 4 kiloyu geçerse normal doğuma engel görünüyor bunun dışında dezavantajı yok Korkmayın
Bence de geride olmasi daha üzücü olur
22 haftaligim dedin degilmi? Sizde 22 haftadami şeker testi yapiyorlar. Ama ablamda annemdede akrabalarimdada bendede butun testleri ilk ayda yapiyorlar.ki eğer bir sey çıkarsa mudale edelim ilaç yazalim diye
11 günde de kilo alır muz ceviz ye cevizli sucuk biz köme diyoruz muzla iyi gidiyor yanında süt sağlıkla kucağına al inşallah benim daha çooook var
Aminn cok sagol. Cevizli yumurta yemedim
@Sevane18 tabiki zaten son adet tarihine göre kendisi bakıyor birde prof doktora gittim Erzurum’da en iyilerden biri o hoca herkes ona gider ama geçen kontrolde kendi doktorum da demişti biraz iri diye Şeker yüklemeyi 24. Haftada yapacak henüz olmadı gebeliğin en başında kan tahlili alıyorlar tiroid vs kontrolü yapılıyor ama şekerle ilgili bişey yapılmıyor
Bak bu köme cevizli yumurta değil yanlış anladın öyle bişe muhtemelen yok @Sevane18
@Cansu seninde iri bebekti galiba değil mi