Merhaba kızlar ben aranızda yeniyim daha 5+4 haftalık hamileyim ilk ultrason için çok heyecanlıyım ama acele etmek istemiyorum gittiğimde gebelik kesesi ve kalp atışlarını duymak istiyorum erken davranıp kendimi strese sokmak istemiyorum, siz kaçıncı haftanızda gitmiştiniz, ne zaman gidersem hem kese hem kalp atışlarını duyabilirim
Kalp atışini duyma degişiyor diye biliyorum her hamilelik te farkli olabiliyor ben 7 haftA duymustum kalp atişini 8 yada 9haftaya olabiliyor geç döllenmeden kaynakli doktorda zaten yönlendiriyor sizi ilk gittiginiz duymazsaniz daha sonra tekrar çagriyor
Teşekkür ederim cevabınız için Herkeste farklı oluyor yani, gebelik kesenizi ne zaman görmüştünüz peki aynı anda mı yoksa daha erken mi
6 +1gordum henuz tam net gözükuyormuydu bebek haftaya tekrar gel demisti doktorum hem bebegi gorursun hemde kalbiolmuş olursa kalp atişini duyarsin demisti
O zaman 7.haftayı bekleyeyim ben çünkü evhamlı bir yapım var kese yok daha gözükmüyor derse o günler bana hiç geçmez şurda bir buçuk hafta daha bekleyeceğim
- Haftada keseyi gördüm 6+2 de kalp atışını duydum
- Hafta gidilmesi gerkeen zamandır. Hem kese hem kalp atışı için. 8. Haftada hem kese hem kalp atışı duyulmazsa gebelik sonlandırılır. O yüzden 7. Hafta doğru karar canım
Teşekkürler yanıtınız için Peki keseyi gördüğünüzde içindeki embriyoyu da görüyor mu doktor, yani boş gebelik mi dolu gebelik mi belli oluyor mu o anda yoksa kalp atışı duyulunca mı anlaşılıyor
Çok teşekkür ederim içim rahatladı doğru zamanı tayin edemiyorum bir türlü bir yanım hadi gidelimm diyor sürekli, diğer yanım bekle diyor, 8.hafta sınırını bilmiyordum o halde biraz daha bekleyeceğim
İlk 5 hafta içinde embriyo gözükmeyecek kadar küçük, sadece kese gözükür. Ama 7 hafta artık bebişinizin barbunya büyüklüğüne geldiği kalbinin kütür kütür attığı zamandır
Kese göründüğünde bebek yoktu ama 6. Haftada bebek ve kalp atışı oluşmuştu normal şartlarda son adetime göre 8. Haftaya denk geliyor keseyi gördüğünde doktorum son adet tarihimi değiştirdi geç döllenme olduğu için
Merhaba @Birpolisbiranne hoşgeldiniz hayırlı olsun ben öğrendiğim gün gittim (3+5)
Aiyy hadi inşallah o kalp atışlarını duyduğum an içim çok ferahlayacak siz kaç haftalıksınız acaba, ne güzel bir kare Rabbim kucağınıza aldığınız günleri göstersin
Canım Bende 8. Haftamdayım. O yüzden hakimim. Taze duydum kalp atışını
Geç döllenme olduğunda değişiyor demek ki ne güzel duymuşsunuz kalp atışını darısı bana inşallah sağlıkla kucağınıza alın
Amin inşallah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Vallahi bende 7 haftaya kadar her hafta gidiyodum doktor dediki kız gelmene gerek yok bundan sonra ayda 1 kez geliceksin
O bekleyiş çok zor geliyor eşim diyor bu süreç çabuk geçer sürekli 1 ay daha olsun diye zamanı geçiriyoruz diyor