Arkadaşlar ikili tarama testim yüksek riskli geldi ense kalınlığı da sınırdaydi. Fetal DNA testi verdim sizce ikili tarama testinij yanılma payı var mıdır
%15 Yanılma payı vardır.
valla canim ben yaptirmadim cevremde onermedi yanilma payi cok hamilelik burnundan geliyor baska bisey degil
Her testin yanılma payı vardır. Üçlü ve dörtlü tarama testinde daha net sonuç alınabilir. Detaylı ultrasonda da herşey netleşir. Canınızı sıkmayın
@duygugillerdenbiri arkadaşımız fetal dna testi vermişti belki tecrübesini paylaşmak ister
Biz ikili tarama yaptırmamıştık, ikili tarama için gittğimizde ense kalınlığını fazla gördüğü için fetal dna testi istemişti. Yaklaşık 10 gün sonra sonuçlanmıştı, çok şükür temiz çıktı. Fetal dna ikili, üçlü dörtlü taramalara göre daha doğru sonuç vermekte, size de bilgi vermişlerdir mutlaka %99, 9 doğru sonuç verir diyorlarctabi doktorlara göre o da kesin değil ama eğer sonucunuz temiz gelirse içinizi rahat tutabilirsiniz artık.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama yaş faktörü gerçekten etkili oluyor sanırım bu yanılgıda, arkadaşım ve onun da arkadaşında da ikili taramalar riskli çıkmıştı ama herhangi bir sorunla karşılaşılmadı.
O yüzden, söylemek kolay uygulamak çok zor biliyorum ama içinizi ferah tutmaya ve sonuç belli olana kadar üzerine konuşmamaya çalışın. Benzer süreçleri yaşadığımız için ne kadar zor olduğunun farkındayım ama konuşmak ,sonuçları düşünmek inanın süreci geçirmeyi çok daha zorlaştırıyor.
Beklerken konuşmak isterseniz, canınız sıkılırsa, dertleşmeye ihtiyaç duyarsanız istediğiniz zaman bana yazabilirsiniz
Umarım sonuçlar bir an önce belli olur ve tertemiz gelir
İkili test olasılık testi dosdoğru bir sonuç vermiyor biz de zamanında çok panik olduk şükürler olsun fetal dna temiz geldi sakin kalın güzel düşünün
Benimde ense kalinligi sınırda cikmisti ama zamanla toparladi.ikili testlerde yanıltabiliyor.icini ferah tut.bende yaş riski cıkmisti cok düsük ama detayli ultrasyonda hersey normal cikti cok sukur o yüzden dusunmemeye calis
Ya ikili tarama testi hakkında bilgi verebilir misiniz? Kan testini önce verip sonra mi ense kalınlığı için doktora gidiyoruz? Kan sonuçlarım bir hafta sonra çıkacakmis sonuç aldıktan sonra doktora gideceğim sıkıntı olur mu? Doktorum yapıp yapmamayı bana bıraktığı için çok bilgi vermedi
Kan testi tarama testine göre yapılıyor zaten. Doktor da test sonucunuza göre ultrasonda da bakıp değerlendiriyor
Önce ultrason ile bakılıyor sonra kan veriliyor onun hafta aralıkları var yaptırmayı planlıyorsanın haftasına dikkat etmelisiniz ben 13. Haftamda yaptırmıştım
https://forum.mucizeanne.com/t/ikili-tarama-testi-nedir-ne-zaman-yapilir/72
Merhaba ben bugün yaptırdım tam 13 haftaligim.doktorum ultrasonla detaylı inceledi ense kalinligini ölçüp not aldı ve kağıda bazı bilgilerimide alıp son adet tarihi ultrasonun tarihi doğum tarihim kilom gibi bunlarla labaratuvar a yönlendirdi orda kanımı verdim kagidida verdim birlikte değerlendirilmemiş pazartesi cikicak hayırlısıyla
Kızlar doktor geçen hafta ikili tarama testi yaptırabilirsin dedi fakat aynı hastanede yer yoktu. Başka hastaneden randevu alıyorum fakat onay vermiyor. Bebek kesem küçükmüş ona bakmak için bir de ense boy ölçümü yapılacaktı. Yaptıramiyotum. 14. Haftaya giricez
ikili test için son zamanlardasın. Randevu bulmak zor gerçekten. Ya ikili testi es geçip üçlüyü yaptıracaksın, yada özel hastaneden başka çare yok gibi.
Bence bu seferlik özel hastaneye gidin hem 2 güne sonuç çıkar daha fazla beklememiş olursunuz
İkili test gecsede detaylı ultrason daha iyice daha ayrıntılı onuda tercih edebilirsiniz
Ben ikili tarama testini yaptıramamıştım. Doktorum direkt dörtlü tarama testi zamanını bekletip dörtlü yaptırmıştı
Çok teşekkür ederim Birde birşey sorabilir miyim ikili tarama testi kaç günde belli oluyor bir bilginiz var mı
İkili tarama testi verdim de sonuç ektedir diyor nasıl bakabilirim acaba
Ek olarak dosya linki koyulmamış mı ?