İkili testim orta riskli geldi. Fetal dna testi önerildi. Yorumlarınızı alabilirmiyim. Başına bu durum gelen varsa nasıl bir yol izlediniz ? Deneyimleriniz benim için yol gösterici olacaktır . Şimdiden teşekkürler…
Geçmiş olsun inşallah fetal dna test sonucunu güzel alırsınız. Ben sorunun cevabını bilmiyorum
Bazen ikili testler yaniltabiliyor , maddi gücünüz varsa eger fetal dna testini yaptırın %99 sonuc verdigi söyleniyor en azından kafaniz rahat olur . Ailemde down sendromlu birey oldugu icin ben direk frtal dna yaptirdim ikili uclu vs yaptırmadım
İster istemez bu durum çok stres yapar. İnşallah güzel haberler alırsınız
İkili test sonucu yüksek riskli deyip aldırması yönünde tavsiye edilen kardeşimin oğlu eksiksiz,özürsüz,kusursuz,sağlam ve sağlıklı doğdu.Ne olursa olsun kabulumdür tevekkül ettim diyen kardeşim Dr dinleyip aldırmış olsaydı düşünün.Yine hertürlü testi yaptırmış hiçbir risk olmayan 23 yaşında ilk gebeliği olan ailede genetik hastalık olmayan kuzenimin kızı down sendromlu doğdu.Gebeliğinizi inşallah güzel ve huzurlu geçirirsiniz Rabbim yardımcınız olsun gönlünüze ferahlık versin inşallah.
Şuan 26 haftalık gebeyim bebeğimin yaşadığı kalp ile ilgi rahatsızlığı direkt olarak genetik hastalığa yordu perinatologlar.(down sendromu) tavsiye ettikleri hiçbir testi yaptırmadım ne olursa olsun onu kucağıma alacağım günün hayaliyle yaşıyorum. testleri yaptırıp hamileliğimi zehir etmek istemedim.çünkü defalarca kalp sesini duyduğum,gelecek hayallerikurduğum bebeğimi sonuç istediğim gibi değilmiş deyip ölüm emrini vermem.Ben çok dua ettim Rabbim gönlüme ferahlık ve selamet verdi.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Rabbim size de ferahlık versin . Bebeğiniz sağlıcakla doğar inşallah. Belki kalp rahatsızlığı geçicidir. Bazı bebeklerin 40 ı içinde kalp rahatsızlıkları düzeliyor. Benim kardeşimin de kalp kapağında sıkıntısı vardı. Doğunca anlaşılır denmişti. Üfürümü vardı 2 aylık olana kadar düzeldi. Kıpır kıpır bir çocuk çok enerjik kalp hastası olanların aksine bir çocuk. İnşallah benim de bu testim yanıltıcıdır. Güzel haber alırım . Dna testi de düşünmüyorum. Fikrim değişir mi ondan da emin değilim. İlk duyduğumda üzülmedim değil ama herşey Allahtan ve tevekkül etmeyince insanın başının içi susmuyor malesef ve buda çok yıpratıcı
Bende yaptirdim bir hafta oldu insallah sıkınti cikmaz
İnşallah güzel haberler alırsınız
Insallah 3 kez bebegimi kaybettim bu dördüncü cok sükür sıkıntımiz yok bunda
Allah yardımcınız olsun. Çok büyük bir acı. Kaç haftalıkken kaybettiniz özel değilse siz de paylaşmak isterseniz
Kucuklerdi 8 haftalikken kanimda pirtilasma varmis
Allah razi olsun canim allahim kimseye vermesin
Benim de öyleydi. Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum
Bende kollarim karnim mosmor ama yeterki saglikli olsun bunlarda gecer insallsh
Risk değeri altında çıkmış güzel canım sağlıkla al kucağına
@SEB çok teşekkür ederim çok sağol inşallah
@Serapanne Arkadaşımız daha iyi biliyor Yardımcı olacaktır
Sonucunuz guzel ama vitaminleriniz biraz düşük olabilir doktorunuzun vericeği takviyelere uyup duzenli kullanirsaniz toparlar saglikla alin kucağiniza