Molped çeşitlerinden de alayım en iyisi
Hani doktorlar onermiyordu şu hijyenik pedleri aslında sanildigi gibi hijyenik deyil tam bir enfeksiyona zemin hazırlıyolar diye duyduğum için son zamanlar artık kullanmıyorum esasende hamilelikde aslında hinyenik deyil bakteri topluyo ne kadar sık deyiştirirsen deyiştir. Hala kullanmak istyorsanda ben bella kulanirdim gayet memnundum eyer günlük hijyenik pedi diyosan ben oyle anladım . Eğer regl pedleri diyosa molpedden veya alwaysdan memnunum
Günlük ped ben de kullanmıyorum. Regli için sormuştum yarın sabah körü markete gidicem gibi görünüyor. Molped beni bekler
Kabı kullanıp benim gibi anlatan birini görmekk Her yazdığınıza nokta imza kaşe. Gerçekten ped kullanmak özellikle yazın o kadar rahatsız edici ki hem bedenine hem dünyaya zarar resmen. Tak ve unut kesinlikle katılıyorum
Alcam ya kanıma girdiniz hahaha
Senin yaşadıkların aynısı bende de oldu. Molped pure and soft kullanıyorum bimde var. Bazen bitiyor pembesi kalıyor pembesinde hayır yok sprialde neden tampon yasakmış ip mi kaydirıyor
Merhaba @Hifyium hoşgeldiniz
Kesinlikle molped cildi hasas olan ben bir tek bunda rahat ettim diger bütün pedlerde pisik oldumm ama molped bi harika dostum
bende asla tampona cesaret edemiyorum sanki onu takınca yinede akacakmış gibi geliyor
İlk başlarda takma olayını çözene kadar gıcık olabilirsin ama takma olayını çözdükten sonra kendime ped ile neden zulüm etmişim dersin inan
Aradığın şey tam da bu kap
Hahhhhaha kullananların ortak düşüncesi kesinlikle bazen olur muyum olmaz mıyım diye ped alıyorum ilk gün yanıma ya da çok uzun süre dışarda kalırım değiştirebileceğim yer olmayacak diye ped alıyordum, kullanınca sürekli hayıflanıyordum nasıl kullanmışım, bu insanlar nasıl kullanıyor diye
rahat hareket etmeye o kadar alışmışım ki kapla, pedin o hareketsizlik hissiyatı inanılmaz rahatsıs ediyor artık
O kap ve tamponların zararı yok mu peki? Ya da bu kadar iyiyse neden kimse kullanmıyor neden reklamları yok? Ben ilk kez kap ve tampon kullanan duydum adet için. Tamponu denize, havuza girmek için kullananları duydum da
Genel olarak tampona karşıyım dedi ama enfeksiyon riskini minimuma indirmek lazım operasyon sonrası dedi.
Yani sanırım çevreyle alakalı. Yabancı arkadaşlarım ya da yurt dışında yaşayan kuzenlerim sadece tampon kullanıyor. Hatta pedi tuhaf karşılıyorlar. Bizim ülkemizdeki kültürel değerlerden sanırım pek reklamı yapılmıyor. Yani onların kullanımı için illa evli olmak lazım algısı var. Bence ondan.
@Efsuni @duygugillerdenbiri zaten pedden nefrett yaniii. Çok fena gazlandım şu an haha ben iyice incik cincik araştırma yapayım. Yoksa sizi görüntü arayıp kız bunu nasıl takıcam falan diye sorarım ahshsh hoş olmaz
Aparatı olan var, Tampax. O çok rahat kız. Asla akarı kokarı yok
Tampon kullanım için süresi var kimi 3 saat kimi 5 saat o süreden fazla tutarsan zehirlenme yaşanma ihtimali varmış.Bu yüzden kullanım sayısı az bir de başlarda kullanımı kavrayasıya kadar rahatsız hissettiriyor
Çünkü bizim ülkemizde maalesef bazı şeyler tabu haline getirilmiş. Pedi siyah poşete koyanların, gazeteye saranların olduğu bir ülkede menstrual kabın reklamın yapılmasını bekleyemiyoruz maalesef.
Sanılanın aksine aslında menstrual kap ve tampon kullanan insan sayısı çok ama tabi yine kadınlarımız için kendi cinsel organına dokunmak da bir tabu olduğu için insanların kullanmaması veya kullandığını söylemeye çekinmesini anlayabiliyorum.