Hem doğuma hem ramazana neler yaptınız dondurucuya atmak için var mı hazırlıklar

Eeee gebeş anneler neler attınız dondurucaya hazır bulunsun diye özellikle benim gibi doğumu yaklaşan anneler neler yaptınız varmı güzel tarifler paylaşın bizimle bizde yapıp atalim buzluklara :drooling_face::drooling_face::drooling_face:

Ben Mart’in başında başlayacağım Allah nasip ederse

1. Sarma

2. Poğaça ve açma

3. Kurabiye (tatlı tuzlu karışık)

4. Şeker pare ve ıslak kurabiye

5. Sigara böreği ve gül böreği karışık

Güzel çıtır börek tarifi olan var ise tarif bekliyorum mutlaka

4 Beğeni

Ben bayatlamayan kurabiye yapıyorum genelde 1 ay saklama kabında taze kalıyor, sarma börek olmazsa olmaz​:heart_eyes: elmalı kurabiye hamurunu buzluğa atıyorum ve elma rendesi atıyorum, limon portakal mutlaka küp küp doğrayıp atıyorum yazında limonata çok iyi oluyor taze k. Paşa tatlısı bol bol alıp buzluğa atıyorum biz ramazanda çok tatlı tüketiyoruz, bal kabağı buzluğa atarım

2 Beğeni

O portakal suyunu bende yapıyorum herkes bayılıyor onlar var

1 Beğeni

Bayatlamayan kurabiyenin tarifini verebilirmisijiz

2 Beğeni

1 Beğeni

Böreğin üstüne 1 şişe sade soda dökünce daha çıtır çıtır oluyor

2 Beğeni

Vaayy yine hamaratsın abla :star_struck::star_struck:

1 Beğeni

Daha yapmadim önümüzdeki ay başlayacağım bakalım

Ayva hoşafı iyi süt yapıyormuş siz yakında doğum yapıcaksınız aklınızda bulunsun

1 Beğeni

Teşekkür ederim canım :hugs:

Teşekkür ederim canım

Su böreği kayseri mantısı boş mantı ramazana hazırlıklarım :slight_smile:

1 Beğeni

Doğumdan sonra kolaylık olsun diye yemeklik neler koyabiliriz? Fasulye bohut ıslayıp koydum da başka ne yapabilirim ?

Yeşil mercimek olabilir çorbaların içine falan kullanıyorum

Patates soğan doğrayıp atsam buzluğa kalır mı taze ?

1 Beğeni

Ne kadar hamaratsınız bu süreçte bile , şuan benim hiçbir şey yapıcak halim yok :frowning:

3 Beğeni

Her ay başı normalde yapar atarım dolaba ay boyunca pratiklik olur fakat Ramazan da geliyor yaptıklarım dan doğuma pek kalmayacak gibi​:smile:Kaynanam ilgilenecek saolsun çok pratik kadındır ona devredecegim

1 Beğeni

Portakalı nasıl yapıyosunuz bende yapmak istiyorum atmma halini ve çıkardıktan sonra tarif edermsin

1 Beğeni