Hem doğuma hem ramazana neler yaptınız dondurucuya atmak için var mı hazırlıklar

Hep yaptığım tarif enfes oluyor

1 Beğeni

Peki direk portakalı dilip atsak buzluğa bu işlemleri ta yazın çıkarınca yapsak olmazmı

1 Beğeni

Zaten öyle canım 3 tane portakali dilimle buzluğa at istediğiniz zaman çıkartip bu tarifle hazırla afiyet ile ic

1 Beğeni

Aa tm canım çok saol

1 Beğeni

Rica ederim canım :two_hearts:

Ben 2 portakal 3 limon küp küp doğrayıp poşete atıyorum kabuklarıyla, tarifteki gibi buzu biraz çözülünce şeker ekleyip sulandırıp süzdürüyorum yaklaşık 4 5 litre mis gibi limonata oluyor

1 Beğeni

Ne bir hazırlık ne bir plan yaptım kendimi çok tembel hissettim bu başlığı görünce :see_no_evil: misafirimiz çok gelmiyor eşimle de 2 kişiyiz o yüzden çok bir şey yapmayacak gibiyim. Ramazanı şerif için sadece hamur yoğurup buzluğa atmayı düşünüyorum. Beze beze yapıp buzluğa atıyorum. 2 beze sahur için akşamdan çıkarıyorum sahurda hemen gözleme yapıyorum. Her seferinde hamurla uğraşmak ve fazla kalma derdi olmuyor :slight_smile:

Normal yemeklerimizde tek menü ancak yeniyor evde. Pilav ve çorba hiç yapmıyorum. Ramazanı şerifte ekstra sadece çorba olacak benim için :slight_smile:

1 Beğeni

Doğum için/ramazan için hazırlıkmı yapılıyomuş.? Elimin altında malzemem olsun yeter ne uğraşçam buzluğu doldurcam diye +doğum sonrası ille yanıma gelip kalcaklar olcak bebekle beni darlayacaklarına yemek yapsınlar doğum için bile dolduramam valla :rofl::rofl::rofl:

1 Beğeni

İlk doğumumda bende öyle diyordum sonra Bi baktım ki 1 bardak su verenim kalmamış yanımda​:joy:

2 Beğeni

O sizin şahsi fikriniz bir şey diyemem benim her zaman buzluğum dolu olur bıri aradığı zaman çıkarıyorum sadece makarna salatası tarzı hazırlıyorum çay koyup masami hazırlıyorum çok pratik oluyor Ramazana her zaman hazırlarım dolmalik biber veya sarma mini pideler poğaça açma vs gece uyku sersemi uğraşmıyorum çıkartıp atıyorum fırına çay kaynayana kadar tap taze tüketiyorum misafir çağrılıyor ramazan daprayik oluyor sen sulu yemek yaparken diğer her şey hazirelinin altında oluyor

3 Beğeni

hiç bir hazırlık yapmadım doğumu memlekette yapcam zaten orda hazırlık yapar getiririm ramazana da aynı şekilde yapmadım yorgunluk tan bişey yapamıyorki insan

1 Beğeni

Aslında sadece ramazan ve doğum için değil şöyle örnek vereyim yazdan erik şeftali kayısı püresi yapıyorum kışın kullanıyoruz kışın da limonata için malzeme koyuyorum, kızım okula haftada 3 gün meyve suyu götürüyor sulandırıp meyve suyu olarak veriyorum daha sağlıklı

1 Beğeni

Bebek görmeye gelenler de yemeğe gelmesin bi zahmet yanlış anlamayın kimi sezaryan oluyo benim gibi ailen yanında değilse zor oluyo

2 Beğeni

Bu sadece gelenler değil sizin içinde aparatıf oluyor bebekle yapmak zor

Haklısınız ama diyelim eşinizin akrabası özellikle daha lohusa iken özellikle yemeğe gelicem dedi bebek görmeye eşinizde hayır diyemedi, üstelik gelen kişi uzaktan da gelmiyor, bir de akşam yemeğine ızgara istiyor ne yaparsınız? Ben de sizin gibi diyordum da aynısı başıma geldi :roll_eyes:

Eşimin akrabası gelirse mutfak orda bu konuda eşim çok anlayşlı yemek yicese gelmesin bebek görmemi geliyorlar yemeğemi yemek yicek olan evinde yesin

1 Beğeni

Birde bizim burda öyle birşey yok herkes birşey yapar getirir ben böyle şaşırıyom böyle duyunca ben şuan hamileyim herkes arayım sorar daha bügün eşimin akrabası yemek getirdi hamileyim diye

1 Beğeni

Olması gereken o zaten ama hayat bazen planladığımız gibi olmuyor maalesef

Konu yanlış anlaşılmasın misafire hazırlık yazmadım doğumda hazır aparatif şeyler çok kolay oluyor sizin bilemem ama benim bebeğimin dışında iki oğlum daha var okulu var ve oruç tutuyorlar onlar için en azından bebekle uğraşırken onlar mesela oruçlu anne canımız bunu istedi dediğinde çıkarırım yaparım he misafir de ne varsa onu yer ayırı bir şey beklemeleri yanlış zaten

4 Beğeni

Bunlara bir de mantı :sweat_smile: