Hastane çantası hazırlık

Kısa kol zıbın olarak 3 aydan 3 tane 6 aydan 3 tane Uzun kol zıbın olarak 3 aydan 2 tane 6 aydan 5 tane aldım ben

1 Beğeni

Aşkım hasdane çantası yaşadığım yerde sefaf cantalara izin veriyor diye şəffaf bir çanta aldım

Kendiniz için pijama takımınız emzirmeye uygun emzirme atleti ben depend iç çamaşırı almamıştım hastane vermişti bebek için ise battaniye bez yenidoğan giyim seti hemşireye veriyosunuz ( süt sağma makinesi emzik biberon ebeler istemiyor) bebek emmez ise elinizle sağım yapmanız ve kaşık biberon ile veya şırınga ile beslemeniz öneriliyor zaten maksimum 2 gün kalıyosunuz çok eşyaya gerek yok

1 Beğeni

Cok teşekkürler :pray:

1 Beğeni

MCDBAGCOM diye bir site var instagramda kesinlikle sonsuz güvenilir bir site ikinciye alıyorum yüzde yüz tavsiye ediyorum bak bir incele derim diğer çantalara bakış çok kullanışlı ve kaliteli

İstediğiniz çantayı alabilmeniz ne güzel ben Rusyadayım burda doğum yaptım 18 gündür ve burda hastane çantası seffaf görünür çanta olması gerekiyor malesef sonralarda pek kullanışlı bir çanta değil​:face_with_diagonal_mouth:

Aynen Rusyada tüm hastaneler öğle

Evet canım

Arkadaşlar Şubat ayında inşallah doğum yapıcam. Büyük ihtimalle sezaryen. Doğum çantasında neler olmalı nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

2 Beğeni

Bebek için

Tulum, Çıtçıtlı body, Eldiven, zıbın, yelek veya hırka, Çorap, Şapka, Mevsime uygun kalınlıkta battaniye, Biberon ve emzik, Alt değiştirme örtüsü, Bebek bezi, Islak mendil, Pişik kremi, Bebek şampuanı,

Anne için

Hamilelik dosyası, Hastane evrakları, Gecelik veya pijama takımı, Bol miktarda iç çamaşırı, terlik, Çorap, Hijyenik ped, Havlu, Hastane çıkışı kiyafeti, Göğüs pedi, Emzirme sütyeni, Göğüs ucu kremi Şampuan ,Diş fırçası , diş macunu, Makyaj malzemeleri , depend bez

DOĞUM ÇANTASI Hemşireye verilecekler Hastane çıkış seti 1 adet içlik 1 adet penye battaniye 2 adet bebek bezi

Bebek için yedekler 8li 2 tane hastane çıkışı 5 adet ağız mendili 4 adet çıtçıtlı zıbın 2 adet çorap Kalın battaniye 15 adet bebek bezi 1 paket temizleme pamuğu 1 paket ıslak mendil 2 adet Alt açma örtüsü Pişik kremi Babynest 2 müslin örtü Fotoğraf çekimi tulum takım Puset ve puset örtüsü

Anne için 2 adet pijama takımı Hırka Lohusa kilodu Emzirme atleti 1 adet depend ya da hijyenik gece pedi Terlik Çorap Kişisel ürünler (makyaj ürünleri, tarak, diş fırçası - macunu) Havlu

Emzirme ürünleri Göğüs pompası Göğüs ucu kremi Biberon Süt kaşığı

Benim götüreceklerim bunlar. Babynest reflü yatağı aldım ona yatıracam kızımı hastanede de evde de. Aynı zamanda elimle yaptığım kapı süsü ve yasık var onları da götürecem. Puseti içine de annem kundak ördü el emeği onun içine koyup öyle koyacam puset. Rabbim nasip ederse inşallah :palms_up_together: Şampuandır göğüs kalkanıdır VS hiç gerek yok gebe okuluna gidiyorum depend de kullanmayın dediler ped kullanın dediler. Riskli gebelik olduğum için kanamam diğer gebeler göre daha önemli ne kadar olduğu. Onun dışında doğum yapacağınız hastaneden bilgi alın mutlaka nelere izin veriyorlar nelere izin vermiyorlar. Her hastanenin izin verip vermediği değişiyor. Ama genel olarak bu götüreceklerim bütün hastanelere uyumlu. Ekstra bişeye gerek yok.

Arkadaşlar doğumhanede hemşireye verilecek çantaya neler koydunuz ve kaç adet koydunuz ? Benim erken doğum olacak ilk cocuğum olacak hiç bilgim yok

Sağlıkla doğar inşallah ben çantama bebeğim için iki tane zıbın çorap bere beş altı tane bez bi takım bi tulum bide battaniye koymuştum​:blossom:

1 Beğeni

Amin inşallah teşekkür ederim

Hemşireye verilecekler 1 adet Hastane çıkış seti 5li 1 adet içlik 1 adet penye battaniye 2 adet bebek bezi

Bebek için yedekler 8li 2 tane hastane çıkışı 5 adet ağız mendili 4 adet çıtçıtlı zıbın 2 adet çorap Kalın battaniye 15 adet bebek bezi 1 paket temizleme pamuğu 1 paket ıslak mendil 2 adet Alt açma örtüsü Pişik kremi Babynest 2 müslin örtü Fotoğraf çekimi tulum takım Puset ve puset örtüsü

Anne için 2 adet pijama takımı Hırka Lohusa kilodu Emzirme atleti 1 adet depend Terlik Çorap Kişisel ürünler (makyaj ürünleri, tarak, diş fırçası - macunu) Havlu

Emzirme ürünleri Göğüs pompası Göğüs ucu kremi Biberon Süt kaşığı

Benim listem bu hepsi hazır. Hasta eden hastaneye kurallar değişiyor. Hastaneye mutlaka soy lütfen neler almalıyım liste var mı elinizde diye. Mesela ben gebe okuluna gidiyorum biberon emzik depend hasta kilodu gibi şeyler istemiyorlar ekstradan göğüs kalkanı göğüs pedi gümüş kapak gibi şeyler almanıza da gerek yok dediler. Doğumdan sonra şarıl şarıl Süt akmıyor boşuna getirmeyin dediler. Emziği ve biber u meme reddi de dolayı istemiyorlar. Ben biberon koydun çünkü sitüm gelmeyebilir Süt gelsin diye o an sağmak isterim hastanenin sağım makinasına kullanmak istemiyorum çünkü. Sağım makinasına biberonları da var ama ben meme reddi yaşamasın diye özellikle biberon aldım. O yüzden bir tanesini götürecem. Depend hasta bezi istemiyorlar çünkü kanama ız yoğunsa ve biz bunu fark edemezsek büyük soruna yol açar. Bırakın ped takın gece pedlerinden kanın yoğunluğunu görelim yatağa bulaşıyorsada bulaşsın dediler. Ama ben bir kaç tane götürürüm herhalde çünkü öyle duramam

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim

Rica ederim ne demek ama bunları alman yeterli fazla bir şeye gerek yok ekstradan unutmuşum puset ve puset örtüsü alınmalı. Ben müslin panço aldım çok amaçlı trendyoldan hem puset örtüsü oluyor hem emzirme örtüsü onu da götürecem. Emzirme örtüsü de lazım

Ben bu kadar bile koymadım 4 tane bebege takim 10 tane bez 1 paket islak mendil pisik kremini unutmusum bide onu koyarim zaten 1 gece kaliyoruz bir sıkıntı olmazsa