Akıllıca bir strateji son aylarda bu iş gerçekten oldukça zorlayıcı olabliyor
2024’ de fiyatlarda artış olacağından birazda
En erken ben baslamisim galiba ogrenir ogrenme indirim takip etmeye basladim daha 10 haftalik 3 tane hastane cikisi bikac bisi daha aldim
Ben de ayni sizin gibiyim. Hatta 3 aylikken bebek arabasını, park yatagi vs buyuk parcalari almistim. Yine cinsiyet ogrenmeden bir suru beyaz ya da unisex renklerde zibin aldim. Hatta su an 17. hafta, 1 numara bezi ve epeyce islak mendili hazir. Gogus pompasi, ates olcer, burun aspiratorunu, biberonu falan da aldim. Bebek bakim cantasi ve hastane icin kendime seyahat cantasi da aldim hatta Sabirsiz bi insanim ve taksitle alisveris yapmayi seviyorum. Boylelikle bebek dogdugunda hicbir odemesi kalmamis olacak muhtemelen. Bu sekilde dusunerek kendimi acele etmedigime inandiriyorum.
Cok iyi yapmissiniz cocuk doğduğunda herseyin hazir olmasi telasa kapilmamak ve borcun azalmasi yada bitmesi buyuk bi olay dogunca masraflar yine devam edecek çünkü. Bende sizin gibiyim asiri sabirsiz ve son ana birsey bırakmaktan hoşlanmıyorum. Bana kalsa büyük parcalari da alirdim da onlar icin dedeleri bekliyoruz bir cok eşyayı da abimlerden tamamliyorum zaten kalanına yavas yavas tamamlicam. Bebek arabasi ve yatağı hangi marka aldiniz acaba.
Doktorumuz 6. Ayı bitirince alışveriş yapın demişti bizde öyle yaptık. 7. Aya girince liste yaptım şimdi son aydayız alışverişimizi tamamladık. Ama piyasa çok kötü her şey ateş pahası o yüzden daha erken de başlanabilir. En azından büyük parçalardan bir iki tane alınsa rahatlatır.
- Haftada bütün alışverişi tek bi günde yapıp bitirmiştim haftaya da inşallah hastane çantası hazırlıcsm
Bebek arabasi kraft-kenya modelini aldik. Kanz in sleepy side anne yani oyun parkini aldik, yataksiz geliyor o yuzden yatak olarak da yatas’in ninni modelini tercih ettik. Bir de sevi bebenin reflu yatagindan aldim, sanirim park yataklar ilk zamanlar icin biraz buyuk kalabiliyormus, icine gerekirse bu yatakla beraber koyarim diye dusundum, e-bebek’te de indirim gorunce dun siparis verdim hatta. Ihtiyac varsa sizde bakabilirsiniz e bebek fiyati su an cok uygun.
Kaç haftalık doğum yaptınız acaba
Orayi sik sik takip ediyorum ama cok kararsızım araba ve besik konusunda. Park yatağını yeğenim de kullanmisti yengem tavsiye etmedi cok kullanışlı degil en fazla 2 yaşına kadar götürür sizi sonra cocik hareket edince yatagin devrilme ihtimali falan var demisti o yuzden epey kararsızım
Ama park yatak disinda 2 yasina kadar bile kullanilabilecek urun yok ki. Kimisi montesori denilen su buyuk yataklari tercih ediyor uzun yillar kullanmak icin ama bebekken anne yani olabilen bir seye mutlaka ihtiyac var. Hem park yatağı alirken bir tik kaliteli malzemeden yapilmis olanini tercih ederseniz bence devrilmesi cok mümkün olmaz. Su diger ahşap besiklerin falan goruntusu guzel olmasina ragmen cok fazla eksisi varmis maalesef, ben de cok şık olmasa da en mantiklisi olmasi nedeniyle park yatagi tercih ettim. Esimin ablasinin 2 cocugu var 8 ve 3 yaslarinda, o hep park yatak kullanmis cok da memnunmus. Tabi urunden urune, cocuktan cocuga degisebilir o yuzden kendi tecrubem de olmadigindan kesin bir sey soylemek istemem En azindan fiyatlari ekonomik bence 2 sene bile fiyat performans acisindan yeterli
Fiyat cok önemli degil benim icin kayinpederim alacak çünkü. Onemli olsan islevsel olmasi ve uzun sure yas aldikca da kullanabilmesi hazir alacak varken bi kere alacak zaten twm takim oda halinde kullanisli birsey ıstiyorum daha zaman var iyice arastirip ona gore karar veririm
Takim seklinde alacaksaniz o ayri tabii ki ben parca parca aldigim icin bu sekilde tercih ettim, hic takim bakmadim o yuzden o piyasayi hic bilmiyorum. Daha vaktiniz cok sizin de, umarim icinize sinen bir sey bulursunuz.
Canım merhaba, gebeliğin hayırlı olsun öncelikle.
Ben 10 haftamda cinsiyeti öğrendim ve alışveriş yapmayı başladım. Şöyle ki 2023 ekim ayında oğlumun arabasını , yatağını, odasını hazırlamıştım.
Şuan 27+5 günlüğümüz lohusa pijaması gibi şeylerim eksik, benim ihtiyaçlarım diyebilirim ona da bebeğin her şeyi tam . Üstelik önceden başladığım için bez bile stoklayabildim.
Ben çok ağırlaşmadan gezerek görerek almak istedim bazı şeylerini.
Bebek düşünmüyorken bile indirimde gördükçe ilk adım arabası oyun halısı unisex parçalar kıyafet anne bebek çantası muslinler lohusa takımı gecelik pijama alıp attım kenara iyi ki de öyle yapmışım.
Şuan 24.haftadayiz park yatak besiğini aldık bebek arabası emzirmeyle ilgili malzemeler kaldı tabi dahası da var zamana yayarak almak daha mantıklı
Valla bende banka hesabina bebek adina elime ne kadar gecerse 200 300altin hesabi actim
Ne alcama karar verene ve bebeginbcinsiyetini kesin ogrenene kadar orda azda olsa biriksin dedim
- ayda almaya başlamak daha mantıklı geliyor. Hem cinsiyetini öğrenmiş oluyoruz hemde tam zamanı diye düşünüyorum ne başı ne sonu ortası gibi
Biz üc ay dolunca besik bebek arabasi şifonyer diger pahali masraf cikaracak seyyler erken aldik evet erken duruyor ama hersey hem zam geliyor bazen kafandaki modeli bulmak zor oluyor hamileligin verdigi yorgunlugu hic demiyirum şuan gez bak deseler bakamam hemen yorgun oluyorum giysileri sonraya biraktik sadece cinsiyt belli degil diye