Kızlar hangi demir ilacını kullanıyorsunuz? Ve kullanırken beraberinde folik asit kullanıyor musunuz paylaşabilir misiniz lütfen
Benim doktorum bana d vitamini olarak forte-d yazdı damla olarak en son gittiğimde Gynoferon depo 80/0.35 mg kaplı tabket verdi yani demir 2 sülfat ve folik asit
Demir+folikasit+balık yağı hepsini içeren tek bir ilaç kullanıyorum ismi duovit
Canım öncelikle demir vitamini olarak feramat kullaniyorum. Ancak ben folik asiti gebeliğin ilk üç ayında kullandım. Sonrasında onu bıraktım doktor tavsiyesi ile demir ilacina başladım
Feramat sizde de ishal yapıyor mu?
Evet ishal durumu var maalesef. Her zaman değil ama ara ara ishal oluyorum ben de bu durumu demir ilacına yormuştum.
Devletin vermiş oldugu demir ilacının yan etkileri çok oldugu için ben içimedim migde ağrısı bulantı ve ishal yaptı şuan ocean microfer kullanıyor hiç bir yan etkisi olmadı çok memnunum
Ben de 3 gündür kullanmaya başladım. Geçer inşaAllah.
Ferplex fol kullanıyorum
Evet bende yapiyordu
Geçiyor bir süre sonra tekrar başlıyor canım. Umarım sen yaşamazsın
Regenesis Max kullanıyorum ben hamilelikte alınması gereken bütün vitaminler var içerisinde bu zamana kadar da bi sıkıntı yaşamadım çok şükür
Kızlar merhaba bu demir ilaçlarını normal multivitaminlere ek olarak mı kullanıyorsunuz ve kaçıncı haftadasınız acaba? Ben 8.haftadayım sadece multivitamin kullanıyorum imom omega. İçinde demir de var ama ilerleyen haftalarda ekstra demir ilacı da mi veriyorlar?
Ben 18.haftadayım ilk 12 hafta folik asit kullanılıyor ondan sonra demir takviyesine başlanıyor. Doktorum bana devletin karşıladığı ilacı yazdı ama regenesis Max diye bi vitamin ilacı var onun içeriği daha iyi bütçen yetiyorsa onu al dedi bütğn vitaminler var içerisinde sende öyle yapabilirsin 12.haftadan sonra. Zaten doktorun sana bi tavsiyede bulunur illaki
Ama dediğin gibi içinde demir varsa onu kullanmaya da devam edebilirsin
Teşekkür ederim ben 5. Haftadayken doktor imom omega aldırdı aynı regenesis max gibi içinde her şey var ama bana biraz erken başlamışlar herhalde. Önceden sadece folik asit kullanıyordum
İnşallah canım teşekkür ederim
İlk 3 ay folik asit kullandım daha sonra demir gaynefor başladım ve imom OMEGA3 kullanıyorum içinde bir çok vitamin minarel var doğuma kadarda bı ikisini kullanacağım ödem varmış vücudumda magnezyuma başladım birde