Hamileyken namaz

6 haftalık hamileyim çok şişim namaz kılmakta şuan da bile zorluk çekiyorum oturup kalkarken durumunuz nedir ne yapmalıyız

4 Beğeni

böyle durumlarda masa önünde kəlına bilir diye diymuştum altına bi sandalye çek oturarak kıl.ALLAH kabul etsin

2 Beğeni

Oturarak kılabilirsin son aylarımda bende zorlanmıştım ve sandalyede oturarak kılmıştım sonuçta niyet önemli

2 Beğeni

Hamile kadın, namazda rükû ve secde yapması kendisine veya karnındaki bebeğe zarar verecekse aşağıda anlatılanlardan kendisine uygun gelen şekilde namazını kılar. Hastalığından dolayı namazda rükû ve secde yapamayan kişi oturduğu yerden kolayına geldiği şekilde; mesela bağdaş kurarak veya ayaklarını yana veya öne doğru uzatarak oturup namazını kılar. Ayaklarını yana veya kıbleye uzatarak da olsa yere oturamayan kişi, ayakta veya tabure, sandalye, sedir vb. yerlere oturarak namazını îmâ ile kılabilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), basur hastalığı olan birinin namazı nasıl kılacağının sorulması üzerine; “Namazı ayakta kıl, güç yetiremezsen oturarak kıl, buna da güç yetiremezsen yan üzere yaslanarak kıl.” (Buhârî, Taksîru’s-salât, 19 [1117]) buyurdu. Bu durumda olan bir kimse usûlüne göre, namazını îmâ ile kılar. Îmâ ile namaz kılan kişi başını rükûda biraz, secdede ise rükûdan biraz daha fazla eğer. Bununla birlikte, vücudun baş ile birlikte eğilmesiyle de îmâ yapılmış olur. Bir kişi ayakta durmaya gücü yettiği hâlde, rükû ve secdeye gücü yetmiyorsa, ayakta veya oturarak îmâ edebilir; ancak oturarak îmâ etmesi daha uygundur. Başı ile îmâ etmeye gücü yetmeyen kimse Hanefîler’e göre namazını kazaya bırakır; gözleri, kaşları veya kalbiyle îmâ ederek namaz kılamaz (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/77).

7 Beğeni

Diyanete aittir :blush::heart:

1 Beğeni

Allah razı olsun :rose:

3 Beğeni

Allah razı olsun teşekkür ederim :rose:

4 Beğeni

Âmin Ecmâin :palms_up_together:t2:

2 Beğeni

Amin Allah razı olsun :rose:

2 Beğeni

Diyanetin fetvaları sıkıntılı. Taburede oturarak namaz kılmak için başın mutlaka sert bir yere secde ediyor olmalı canım. Diyanet en son şialar ile ortak fetva vermeye başladı maalesef. Ehli sünnete göre peygamber efendimizin oturarak namaz kılması iki dizinin üstünde ellerini bağlayıp secdeyi yere yaparak kılmasıdır. Peygamber efendimiz bazen böyle kılar hatta yatsı namazından sonra iki rekat kabir nur namazı kılardı oturduğu yerde

1 Beğeni

Kıbleye dönük bir şekilde tabureye sandalyeye oturup önüne sehpa veye masa koyup alnını masaya secde ettirmek şartıyla namazını kılabilirsin canım benim. Benim de o haftalarda çok şişti yerde iki dizimin üstünde oturarak kıldım eğer yere secde edebilecek durumdaysan öyle kılman daha uygun olur bir hamile kadının kıldığı iki rekat namaz hamile değilken kıldığı iki rekat namazdan daha fazla ecre sahiptir

1 Beğeni

Allah tüm dualarımızı kabul etsin :innocent:

Eşim de ikaz etti diyanet evet öyle diyor yanlız dinde aslen taburede sandalyede namaz kılmak diye bir şey yokmuş dini iyice oyuncak ettiler çoğu kitapda da aynısı yazıyor gerçekten Allah doğru bilgiyi alacak kaynaklar çıkarsın amin amin amin (Kur’an en temel kaynak elbette ancak iyi bir tefsir ister anlamak için)

1 Beğeni

Diğer araştırmalarıma okumalarıma ara verip bu konu üzerinde duracağım en doğru bilgiyi bulup burada paylaşacağım her kaynakta farklı bilgiler mecvut kimi şeriata farklı bakmış namaz dinin temeli cennetin anahtarıdır bu çok önemli dikkatle araştıracağım Allah’ın izniyle :palms_up_together:t2:Rabbim doğruyu bulmayı nasip etsin

Kusura bakma kardeşim Peygamber efendimiz sav in kabir nur namazı kıldığını hiç duymadım hangi hadiste bahsediliyor kabir nur namazı diye bir namaz yok diye biliyorum evet nafile namzlar hep kilinirdi kılardı ardına kabir azabından korunmak için dua etmeyi af ve marifet dilemeyi tavsiye ederdi …

Kabir nur namazı diye geçmiyor farklı isimler var lakin kaynağı tam hatırlamıyorum ama peygamber efendimiz yatmadan önce oturduğu yerde iki rekat namaz kılardı diye bakarsan bulursun canım benim

Kabir nur namazı kuşluk ışrak evvabin namazı bunları kılardı peygamber efendimiz

Evet iki rekat nafile namaz kılar ardına kabir azabından korunmak için dua ederdi sanırım bunu diyorsun

Kabir nur namazj olarak Peygamber efendimiz sav kesin bir bilgi vermemiştir sadece kabir azabından korunmak için nafile namaz sonrası duayı tavsiye etmiştir bunu hadis veya sünnet gibi yansıtırsak sanırım yanlış olur kardeşim hepimiz hak olan yoldayız :blush:birbirimize her daim yardımcı olur eksikleri tamamladız biznillah

Şeriat değişmiyor hep aynı lakin şialar yahudiler gibi şeriatı kendi işlerine gelecek şekilde değiştirmeye çalısıyor. Ellerinden gelse Tevrat ve incile yaptıkları gibi bazı ayetleri çıkarıp kendi yazdıklarını koyacaklar ELHAMDÜLİLLAH Allah U Teala mız kuranı kendi muhafaza ediyor. Şia ile diyanet ortak fetva vermeye başlayalı diyanetin hiçbir şeyine inanmıyorum. Fıkıh konularını fatih kalender hocadan dinleyebilirsin bizim cemaattendir ama çok iyi hocadır fıkıh konusunda