Canım aynı şey kabir nur namazı olarak geçiyor alimler bu şekilde tavsiye ediyor sonra da kimseyle konuşmadan yemek yemeden içmeden kuran okurdu yanlış yönlendirme yok burda. O iki rekat namaz hem nafile hem de peygamber efendimiz yaptığı için sünnet namazdır
Bu dediğim namaz Müslimde geçiyor adına kabir nur namazı denmediği için çoğu kaynak öyle bir namaz yok diyor lakin vardır. Zaten rivayet olarak peygamber efendimiz bitir vaciptem sonra oturduğu yerde iki rekat namaz kılardı sağlıklı zamanında dahi oturarak kılardı bu iki rekat namazı kılın eğer gece teheccüde kalkarsanız bu size nur olur eğer kalkamazsanız teheccüd yerine geçer buyuruyor bunları alimler anlatmış yazmış kitaplarda Said nursi hazretleri de mutlaka kılıyordu eminim
Evet biliyorum adı geçmiyor ya ondan dedim kesin bir ad ile aktarılmamis elbette kılıyordu sadece kesin bir ad ile oku yoneltmemis o yüzden araştıracak kardeşler araştırdığinda kaynaklarda bu isimle bulamayabilirler ve karşılarına çıkan öyle bir isimle namaz yok cümlesi kalplerde soruya sebep olur ve nefis ve şeytanın en sevdiği öz şüphe özü sayesinde Allah göstermesin imanlar çok farklı yönelir şüphe şüpheyi oluşturur ben de bunu izah etmek istedim sen ben bazısı çoğumuz evet alimleri fıkıhları biliyoruz da diyoruz evet bu böyledir ama bunlarla ilgili yeni yeni bilgi edinen kardeşlerimiz yanılgıya düşebilir o yuzden ehil de olsa ehli sünnete ve şeriata uygun şekilde herkese hitap eden üslup ile anlatılmalı dediğin yanlış demiyorum affola doğru tabiki ama dediğim gibi şüphe oluşturacak anlatımlardan uzak durmaliyiz