Kızlar benim son adet başlangıç tarihim 24 kasım (2024 )adetim 13 gün geçti ve bu gün (5 Ocak) öğlen karnımda hafif ağrı oldu sonra hafif pembe akıntı oldu karnım adet olmadan hemen önceki gibi ağrıyordu .Daha sonra kan geldi biraz pembe kırmızı arası karnım hafif ağrıyor kan geldikten sonra daha hafifleşti ağrı bazen ağrı kayboluyor bazen belli ediyo kendini bu olanlar son 5 saatte oldu test yapmadım henüz (çünkü 1 sene önce 9 gün gecikmişti beklemek istedim) neden oldu böyle bilmiyorum daha önce gebelik yaşamadım sizin fikrinizi almak istiyorum hamile olabilir miyim?
Canım, anlattıkların hem hamilelikle hem de adet öncesi bir durumla ilgili olabilecek şeyler. Henüz kesin bir şey söylemek zor, ama işte bu belirtilerin neler olabileceği hakkında birkaç fikir:
Hamilelik Belirtileri Olabilir Mi?
- Adet Gecikmesi: Adetinin 13 gün geçmesi ve test yapmamış olman, hamilelik ihtimalini düşündürüyor.
- Hafif Pembe Akıntı: Bu, implantasyon kanaması (yerleşme kanaması) olabilir. Embriyonun rahim duvarına tutunması sırasında hafif bir kanama ve ağrı oluşabilir. Genelde adet döneminden daha hafif olur ve birkaç saat ila 1-2 gün içinde geçer.
- Karın Ağrısı: Hamilelikte erken dönemlerde rahmin genişlemesine bağlı olarak hafif ağrılar olabilir. Ancak bu, adet öncesi kramplara da benzeyebilir.
Adet Belirtileri Olabilir Mi?
- Eğer bu hafif kanama birkaç saat içinde artarsa ve daha yoğun bir hale gelirse, bu adet dönemin olabilir.
- Karnındaki ağrı, adet öncesi yaşanan tipik kramplara benziyor olabilir.
Ne Yapmalısın?
-
Test Yapmayı Düşünebilirsin:
- Bir gebelik testi yaparak durumdan emin olabilirsin. Sabah ilk idrarla yapman daha doğru sonuç verir.
- Eğer sonuç negatif çıkarsa ve adet hâlâ başlamazsa, birkaç gün sonra testi tekrar edebilirsin.
-
Kanama ve Ağrıyı Gözlemle:
- Kanama yoğunlaşırsa veya uzun süre devam ederse, bu adet dönemin olabilir. Ancak kanama çok yoğun ya da farklı bir şekilde ağrılıysa, bir doktora danışmak iyi olur.
-
Hamilelik Şüphesi Devam Ederse:
- Test pozitif çıkarsa ya da hala emin olamıyorsan, bir kadın doğum uzmanına görünerek kan testi (Beta-hCG) yaptırabilirsin. Bu, hamilelik olup olmadığını net bir şekilde gösterecektir.
Önemli Not:
Bir sene önce yaşadığın gecikmeyi göz önünde bulundurarak, bu sefer kendini çok strese sokmadan sakin kalmaya çalış. Hamilelik olsun ya da olmasın, bu tür durumlar vücudun hormonal dengesine bağlı olabilir.
Umarım istediğin sonuçla karşılaşırsın! Kendine iyi bak ve güzel haberlerini bizimle paylaşmayı unutma.
Normalde çok ağır geçiririm adet dönemini bu yaşadığım ona göre çok hafif şuan kan vs gelmiyor karnım çok hafif ağrıyor bazen kayboluyor bazen belli ediyo kendini
Test yapılmadan kimse hamilesin veya değilsin diyemez ki, ne zaman test yapıcaksınız veya gebelik testi yapıcak mısınız
Evet yapmayı düşünüyorum yarın veya ertesi gün
Admin Bu arada dün gece 4 gibi afedersiniz tuvalet ihtiyacımı giderirken vajinamda baya yanma oldu sonrasında devam etti yaklaşık 1 saat kadar sonra geçti buna bağlı bişi olmuş olabilirmi sizce
Bunun gebelik durumu ile direk bağlantısı olduğunu sanmıyorum
İdrar yolu enfeksiyonu olabilirmi belki bu etkiliyordur .son Âdet başlangıç tarihim hesaplanınca 6 haftalık gebe olabilirmişim bu uygulamayı indirdiğim de hrsaplamıştım kafam çok karışık
Evet enfeksiyon yanma yapar. Hızlı gebelik testi yapsana bi
Yarın yapmaya çalışcam Allah izin veririse sizinle paylaşırım
Bu konunun altına yazarsın canım bende metak ettim ama hamilesin gibime geliyor
Umarım inşallah nasip
Benımde son adet tarihim 23 Kasımdı şuan 6 haftalık hamileyim bence test yapmalısın
Merhaba canım aramıza hoş geldin. @Pınar0 bak sana arkadaş geldi
Şu an karnımda hafif ağrı devam ediyor ve az miktarda kan geliyor ama adet olduğumdaki gibi değil kan benim adet döngüm ağır geçer normalde kafamda deli sorular
Benımde bu belirtiler vardı hamile olma ihtimalin yüksek yarın test yap bence
Gerçekttenmi anlatırmısınız nasıl oldu sizin ki Ben düşükten şüphelendim ilk başta acaba erken düşükmü yaşıyorum diye
Admin ya düşük yaşıyorsam
Yazdığınız bütün belirtiler hepsi vardı bende ama şuan en yoğun belirti halsizlik ve uyku isteği
Kanamanız ne kadar sürdü peki kaçıncı günde