Hamilelikte yasaklı besinler hakkındaki görüşlerinizi neler

Evet sizin o yazınızı görünce ben de bıraktım içmeyi :joy: doktordan doktora değişiyor sanırım yasaklar. Bazı doktorlar her şeyden kararınca tüketebilirsin diyor bazıları mayonez, şarküteri ürünleri, kabuklu deniz ürünleri, granül kahveler, sakatatlar bunları yasaklıyor. Ben bu yazdıklarımı tamamen çıkardım hayatımdan paketli gıdaların çoğu dahil arada bir çikolata yiyorum :smiling_face:

3 Beğeni

Ben de öyleyim. Bazen canım sosis sucuk çekiyor.
Hayır Cansu diyorum
Meyveli maden suyunu da 7 ayda ilk kez içtim.
İradeyi korumak da çok zor. 3 yıldır sosis sucuk yemiyorum.
Ebe canın çekerse azıcık ye bi şey olmaz dedi.
Ben yine de yemiyorum.
Hamile olduğumu öğrendiğim gün anında gazlı içecekleri kestim.
Bi arada cips yiyoyorum
Yasaklar biraz da cazip geliyor galiba
Gayretiniz beni hayran bıraktı
Doğumdan sonra belki acısını çıkartırız :smiling_face_with_three_hearts::star_struck:

4 Beğeni

@Cansu Ben de 5 aydan sonra ilk kez bugün sucuklu yumurta yedim. Artık dayanılmayacak derecede canım çekiyordu :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Ben hamile kaldigim ilk donemlerde yedim,ama sonra yemedim yakınların tavuk yerinde çalışan biri vsrdi,orda hasta tavuklar hasta hayvanlar sucuga falan gidiyormus dedikden sora yemedim​:stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Beğeni

Sodanın içilmemesi gerektiğini bilmiyordum :frowning: Sağlık ocağındaki ebeye sorduğumda magnezyum kaynağı iç tabii ki dedikten sonra ben hee gün mutlaka 1 tane içmeye başladım, sorgulamak da işime gelmedi herhalde​:frowning:
Bu arada ben Sakatat dışında hiçbir şeyi %100 kesmedim. Canım çektiğinde nefsimi köreltmek adına biraz yiyorum. Sizlerin yorumunu okuyunca kendimi çok kötü ve sorumsuz hissettim ya iradenize hayran kaldım çünkü gerçekten inanılmaz zor sevdiğin şeylerden uzak durmak

2 Beğeni

@Betuesk Kendini hiç kötü hissetme canım. Ben de birçok şeyi tamamen kesmedim mesela, mesela abur cubur :grin: Sadece sınır koydum o kadar. Sorumsuzluk olur mu hiç, valla canım çektim mi ben de kendimi tutmuyorum hiç :joy:

2 Beğeni

Ben de hepsini kesemedim. Kesebildiğim kadar kestim. Lütfen kendinize yüklenmeyin. Daha geçen gün bir paket cips yedim.
Detaylı ultrason doktoru da kendi doktorum da suyum sınırda olduğu için tatlıyı bırak dedi. Dün bir kriz geldi galiba kendimi tutamadım. Hep dozunda tüketirken dün tatlının dozunu aştım.
Sana daha da kötüsünü söyleyeyim mi ilaçlarımı hep zamanında alırdım son bir haftadır düzeni şaştı.
Ben şuan kendimi tekrar yola sokmaya çalışıyorum
Lütfen kendine yüklenme, hepimiz elimizden geleni yapıyoruz :heart_decoration:

@NURAN @Cansu Boğazıma çok düşkünüm dayanamıyorum bazen gerçekten :sweat_smile:
Dikkat etmeye çalışsamda bazen olmuyor. Hamile kalmadan önce diyetteydim özlem var hepsine :drooling_face: Ay sağlıkla gelsinler inşallah hemen kucağıma almak istiyorum :smiling_face_with_three_hearts: bu arada ilaç problemi bu sıralar bende de var :frowning: Düzene sokmalıyım, 1 alıyorum 2 gün unutuyorum

1 Beğeni

@Betuesk İnşallah sağlıkla gelirler canım :heart_eyes: Ben gece yatmadan önce tezgaha gözümün önüne koyuyorum, içtikten sonra da geri kaldırıyorum. Unutmuyorum böylece :blush:

2 Beğeni

Ben zaten çok abur cubura düşkün biri değilim o yüzden kendimi kısıtlamakta zorlanmadım hamile değilken de tüketmezdim kendinizi kötü veya sorumsuz hissetmeyin. Ben mesela hamilelikten önce her gün 3-4 defa kahve içerdim türk kahvesi ve neskafe hamile olduğumu öğrenince maalesef kesemedim sadece sayısını 1 e düşürdüm her gün 1 türk kahvesi icerim. Her içtikten sonra da kendimi kötü hissederim :sweat_smile: Herkesin karşı gelemediği şeyler var sanırım :smiling_face:

2 Beğeni

Hepimiz birbirimize teselli verdik çok hoş oldu :sweat_smile:

2 Beğeni

@İlknur Ben de sizin gibi günde 3-4 fincan Türk kahvesi içerdim, o da mırra gibi koyu olan kahveden. Hamile olduğumu öğrenince günde bire düşürdüm, onu da açık kahve olarak ve sütlü içiyorum. Günde bir fincan içmenin zararı olmaz canım :blush:

1 Beğeni

@Cansu Bence de çok güzel oldu :grin:

1 Beğeni

Benim de gözümün önünde buna rağmen unutuyorum :sweat_smile: Benim kafam iyice gitti fenayım :joy:

2 Beğeni

Hayır kötü hissetme tabiki bende nefsim çok çekince karşı koymuyorum sonuçta hamileyiz öyle tek birey olsak neyse yeme dersin sıkarsın dişini bende herşey %100 kesmedim hiçbir zaman meyveli sodayı biliyordum çok canım çekince 1 çay bardağı kadar genelde sade minareli çok faydalı onu tüketin onu tüketiyorum sevmeyen biri olarak ama salamı 1 kere yedim sucuk hep Kayınvalidem az da olsa ye Der herşeyin vitamini ayrı diye arada yedim o kadar gerek yok sanki aşırı kaçmaya tabi herkes kendi daha iyi bilir doktora gidiyorum hiçbirşey yok öyle zararlı olsa çıkardı bu zamana kadar illa

Ben bu saydığınız her seyden canim cekince yedim. 2 kere kokoreç ayda bir sucuk, iki ayda bi cips, bi kere yarim cay bardagi kola, mayonez vallahi yedim onu zaten bilmiyodum yasak olduğunu, ciğer yedim iki ayda bir, hatta bi kere o kadar canim cekti ki rafadan yumurta bile yedim. Ben abartmadigin surece arada yenilmesinde bir sey olcagini dusunmuyorum ya

2 Beğeni

Sende bendensin valla ben de bütün yasakları çiğnedim​:face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

Aman be ablaaaaaaa ben her şeyi düşünseydim sürekli bebem yaşıyo mu diye dürtükleyen hasta ruhlu bi insana dönüşürdüm o yüzden saldım

2 Beğeni

Aynen canım

Ben hamileliğim boyunca kola cips, bir kere yedim oda hamileliğimin ilk ayında, yedim sonra bu tür yiyecekleri hiç yemedim dolapta kola durur, sadece eşim içer hiç canımda çekmez, hamilelikten öncede, birisi ısaar etmediği sürece içmezdim genelde çikolata yerim