Hamilelikte Tiroid Hakkında?

Perinatolojiye yönlendirilir ve takip edilirsiniz doktor öneride bulunacaktır

2 Beğeni

Sagolun teşekkür ederim

1 Beğeni

Uclu taramamı verdım e nafısdan baktıgımda tsh degerı yuksek gelmıs ne demek oluyor bılgısı olan varmi.? Uçlu tarama deger normal dıyor

Sonuçların ekran görüntüsünü at istersen. Anlayanlar var yorum yaparlar.

Ekran goruntusu nasıl atılıyor ben yapamadım yapabılseydım atıcaktımda

Bak buradan atıyorsunuz.

Yaptım abla

Şimdi anlayan anneler ya da hemşireler yorum yapar @Serapanne hemşiremiz genelde çok yardımcı oluyor. Eğer müsaitse bakar inşallah :smiling_face:

@Serapanne ınsallah bakarsın abla :blush:

Tesekur ederım​:sparkling_heart:

1 Beğeni

Merhaba baktim ben sonucunuz biraz yuksek evet gebelikte tiroid yeteri duzeyde salgilanmayinca yetersiz gelince tsh sargilanip biriktiriyor tsh aslinda bi tiroid hormonu çok fahişi yuseliş ve yukselmeye devam etmediği sürece anneye ve bebeğe herhangi bir zarari olmaz size günluk 2 ve ya 3 kere yemeniz gereken bi ilaç verir doktor düzenli kullanmaniz gerekiyor aslinda gebeliğin ilk 3 ayinda tsh yuksek çikmasi çok nomal hcg horomonu gebelik hormonunuz cok yüksek olursa oda biraz etkiler buda bulanti halsizlik kusma yaratir zaten hemde fazlasiyla

Yeterli iyot alimi guatrojenik gidalardan uzak durucaksiniz size beslenme listesi verir muhtelemelen

Isterseniz ben size bi tavsiyede bulunayim kirmizi et kuru meyveler yeşil sebzeler yumurta haşlamasi pekmez bide bolca su tuketimi işe yarar korkmanizi gerektiricek bi yukseliş xeğil rahat olun ilac tedavisiyle dengelenebilicek bir hormondur bu gebelikte sık rastlanir sizde hizli kilo alimi üşüme halsizlik goz alti sişliği falan varmi bide kilo vermekte problem yaşiyomusunuz

Abla bende hamılelık olmadan once boyle tsh ılgılı bısey cıkmamıstı suan normalde ben kılolı bırıyım kıloda veremıyodum ama suan 18+6 haftalık hamıleyım hamıle kalmadan once 115 kıloydum suan 112 kıloyum cok yemıyoeum ama dengelı beslenemıyorum bazen saat 2 kadar yemek yıyemıyorum bn suan aslında ıstagım yerınde ama uykudan kendımı alamayım oglene dogru uyanıyorum bu yuzden gunde 2 ogun yıyorum

Uclu taramam nasıl abla​:pleading_face:

Kılom 100 ustunde ama boyum uzun oldugu ıcın goztermıyorum

Kendine düzenli bir beslenme listesi oluşur canim doktorun sana ilaç tedavisinde bulunucak doğuma kadar takip edicek seni muhtemelen senin troid hormonunda da dengesizlik vardir doğumdan sonra duzensiz adet gorebilirsin

Hamıle kalmadan oncede adetımde hep gecıkme oluyordu

Sigara kullaniyosan hemen birak bunun etkisi yuksek olur ths degerinde bilgin olsun brokoli beyaz lahana karnibahar turp gibi yiceklerd3n de uzak dur

Sıgara kullanmıyorum abla