hamileliğinde tiroidinde sıkıntı çıkan var mı? tiroid düşüklüğü çok sorun yaratır mı?? bilen cevaplarsa sevinirim ![]()
Merhaba, bende de durum tam tersiydi
biliyorsunuz ki hamilelikte tiroid hormonu seviyesi 2.30 olmali… bende hamilelikten dolayı tiroid hormonlarım fazla çalışıyordu 4.21 çıkmıştı TSH sonuçlarım endokrin uzmanına göründüm ve bu durumun korkulacak bir şey olmadığını sonuçlarımın da hamilelik hormonlarından dolayı biraz yükse geldiğini söyledi ve bana hormon ilacı yazdı dengelemek için sabahları aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce almam gerektiğini sonrasında kahvaltı yapmam gerektiğini söyledi 4 hafta sonrasına da tekrar randevu verdi tekrar kan alınıp sonuçlarım değerlendirecek, sonuca göre düştüyse ilacı keseceğim 2,5 ustuyse yine devam ederiz dedi takip edilecek yani. Sizede yuseltmek için verilir bir ilaç sonrasında 4 hafta sonra tekrar kan testi yapılır duruma göre ilaç alımını durdurur ya da devam ettirir. Korkulacak bir şey değilmiş yani bende çok pipirikliyimdir
uzun sure tedavi edilmezse önlenmezse bebeği etkileyecek sorun olabilirmiş
Benim tiroid bozukluğum var hamile kalmadan önce de vardı çalışmıyordu hep yüksek çıkıyordu ilk öğrendiğim de 16 çıktı sonrasında 6 4 oldu hipotiroidi deniyor bunada düşük bile yaşadım bu sebeple çok şükür rabbim tekrar nasip etti ilaç kullanıyorum doktorum sürekli kullanıcaksın dedi şuan düzeldi çok şükür bir ara hızlı bile çalışmaya başladı 0.85 ti onada hipertiroidi deniyor sürekli takip ettir sende ben her ay düzenli olarak kan veriyorum Allah’ın izniyle bir sıkıntı çıkmaz ![]()
Troid çok önemli gebe olsan da olmasan da Gebelikte daha da önemli düşüğe erken doğuma sebep oluyo. Bebek doğsa bile tedavi olmazsan bebekte bi çok sıkıntı olabiliyor Doktorunuz size bilgi vermedi mi
Ben 7 yıldır kullanıyorum. Daha bitmeden alıyorum ilacımı. Doktor 1 gün bile aksatmada dedi Doğumdan sonra da aynen devam dedi.
Ben de kullaniyorun ilac. Su an degerleim normal ama doktor hamilelik sonuna kadar kullanman gerk dedi
Açıkçası suan tam olarak bilmiyorum 1 hafta sonra kan vermeye gideceğim o zaman sonuca gote değerlendireceğiz dedi. Şuanki çıkan sonuç 4.21 ilaç kullanıyorum ilaç umarım etki etmiştir ve düşürmüştür diye düşünüyorum ![]()
aynen dediğiniz gibi ilaç verdi tekrar bir ay sonra test yapcak, geçmiş olsun sizede ![]()
çok geçmiş olsun![]()
çok düşük çıkmadı zaten değerlerim ilaç verdi bir ay sonra kontrol edecek![]()
Sağol Allah razı olsun ![]()
![]()
Arkadaşlar gebelikte tiroid yükselen, ortaya çıkan var mı acaba? Çıktıysa nasıl bir yol izlediniz paylaşır mısınız lütfen
Benim ki yükseliyor canım 3.79 olmuştu dahiliye ye gidiyorum ilaca başlıyoruz ayda bir kontrol edip ilacın dozunu ayarlıyoruz hamilelik boyunca böyle devam edeceksin
Peki neden oluyormuş? Hamilelikten sonra düzeliyor mu acaba sordun mu hiç
Benim gebelik başında direk yükseldi 9 ay boyunca ilaç kullandım 6 haftada bir kontrolum vardı son aylarda sıklaştı kontrollerim
Merhaba kızlar benim değerlerim yüksek çıkmıştı 26. Haftadayım ilk andan beri ilaç kullanıyorum 50 mg euthyrox her ayda baktırıyorum dahiliyeye ama doktor sorun yok devam et diyor. Sağlık ocağına gittiğimde bana en başından beri değerlerin çok yüksek kontrol altına alamamış yazılan ilaç dedi doktor değerim şuan 3.75 çıktı aynı durumu yaşayan varmı iki doktorda farklı bişey söylüyor. Zeka geriliği yaptıgını söyledi sağlık ocağı bi sıkıntı olurmu diye korkmaya başladım
Bende 10.12 haftalıkken doktor soyledi bana dahiliye yönlendirdi gitim korkulcak bir şey yok dedi test fln da yaptı
İki doktorda farklı konuşunca bende tedirgin oldum
Vala belki yanlış hatırlıyorum 6 da olabilir
Evet 6 haftalıkken var dedi suan 32+2 haftalık bisey yok her şey yolunda şimdilik