Merhaba @Merve2019 hoşgeldiniz
uygulamada gördüğüm kadarıyla endokrinoloji uzmanının verdiği ilacı düzenli olarak kullanıyorlar
İyi geceler gebeliğimi yeni öğrendim betahgc 114 sonra 468 e çıktı tsh 3.06 çıktı ilk ayda en fazla 2.99 olması gerekiyormuş sizce endişelenmeliyim doktora randevumu aldım
Gebelikte TSH seviyeleri genellikle düşer, ancak 2.5 mIU/L’nin altında olması önerilir. 3.06 değeri sınırda kabul edilebilecek bir seviyedir, ancak gebelikte bu değerlerin takibi önemlidir. Bu konuda doktorunuzla iletişime geçmeniz ve gerekirse tedaviye başlamak veya dozu ayarlamak için önerilerini almanız önemlidir. Tiroid hormonlarındaki dengesizlik, gebelikte anne ve bebek sağlığı üzerinde etkili olabilir.
Aramıza hoşgeldin
@Humanur
Gebeliğin hayırlı olsun ![]()
Senin için araştırdım, umarım faydalı olur ![]()
Çok teşekkür ederim
ilk gebeliğim ve kafamda çok soru işaretleri var ve olucak böyle bi programla karşılaşmak çok güzel oldu ![]()
Rica ederim ![]()
Kafanıza takılan her soru için buradayız ![]()
Daha yeni sağlık ocağındaki teste söylediler.dogum dr.yeniden test yaptı bu hafta gidicem sonuçları almaya.ona gore daha ilaç almadım çok korkuyorum acaba bı zararı varmı bebeye yada bana ilerde.ilk kez yaşıyorum bu ikinci gebeligim
Aşırı midem bulaniyo.yani kusmuyorum ama kaç metre uzakta bile bı koku gelse böğürüp duruyorum.ilk hamileliğimde bu kadar degildim o zaman troidim de yoktu ilk kez yaşıyorum.acaba ondan mı böyle oluyorum sizde de böyle oluyor mu
Mide bulantılarınızın troidle alakası var mıdır bilemiycem. başından beri çok şükür rahat bir hamilelik geçiriyorum bulantı kusma hiç olmadı bende. 20.haftamda troid değeri yüksek çıkmıştı dahiliye doktoru tedavi edilmezse gelişim geriliği oluşabileceğini söylemişti ve düşük dozda bir ilaca başladı. Değerlerim normal seyrinde o gün bu gündür aynı ilacı aynı dozda kullanmaktayım. Yani korkmanıza gerek yok ilacınızı düzenli kullanın değer düşücektir zaten
Ayy çok sağolun o kadar stres yapıyorum ki.boyle cevapları gördükçe rahatlıyorum Allah razı olsun gercekden.ilk hamileliğimde hiç böyle bişey yok du.iki haftadır öğrendim.malum İst devletten sıra almak anca iki hafta sonra oldu bende test yaptım daha yarın sonucuna bakicak dr.hic ilaç kullanmadım yani.bide bı şey dahada sorayım 8haftaligim dr.12haftalik olmadan kalp atışını dinlettirmiyorum dedi bebeklere zararliymis gelisimi iiyi bı sıkınti yok dedi bu normal mi.ilk hamileliğimde bu haftalarda duymustum.
Bana dahiliye doktorum tiroid hastası olduğumu ve ömür boyu ilaç kullanmam gerektiğini söyledi tüp bebekle ilk hamileligimi yaşıyorum ilaç kullanıyorum doğal yolla 2. hamileligini yaşayıp hamileyken tiroid ilacı kullanan çok tanıdığım var ilaç verilirse kullan canım
Ben öncesinde hipotiroidi hastasıydım. Hamilelikte epey geriledi. Doğumdan sonra geçti. Ama hamilelik boyunca ilaç kullandım.
Hanımlar iki.yil önce öğrendiğim anı kilo verdim hastaneye gittim tiroid olduğunu söylediler Kayseri’de iyi bir doktora gittim hiç bir sorun yok dediller nişanlı döneminde doktor kontrolü altında hamile kalabilirrsin dedi başka doktora gittim bana dedi ki hamile kalırsan masada kalırsın bebeğin engelli olur dedi tekrar doktor değiştirdim biraz yüksek olduğunu ve şuanlik gebelik planını ertele ama diğer doktorun dediği şeyleri demedi kalabilirsin biraz.takip edelim değerlerini dedi evlendim düğünden sonra gittim doktora Gine yüksekti değerlerim şimdi haftaya tekrar gidicem kadın doğuma gitmiştim düğünden önce hiç bie sıkıntın yok dedi sadece tiroid yüksek biraz düşsün öyle tekrardan bakalım dedi şimdi sizce haftaya alttan mi bakarlar.cunku hiç baktirmadim düğünden önce zaten bakmiyolar evli olmadığım için düğünden sonra ilk defa gidicem gebelik planliyorum diye sizce bemim gibi başına gelen var mıdır
Merhaba
Evet, tiroid hastalığı olan bir kişi hamile kalabilir. Ancak, hamilelik öncesinde ve sırasında tiroid fonksiyonlarına dikkat edilmesi önemlidir. Tiroid hormon düzeyleri düzenlenmeli ve gebelik sürecindeki değişikliklere uyum sağlanmalıdır. Bu nedenle, hamile kalmayı planlıyorsanız veya hamile kaldıysanız, doktorunuzla görüşerek uygun tedavi ve takip planını belirlemeniz önemlidir.
Tiroid hastası olup da sağlıklı doğum yapan çok kişi tanıyorum . İçinizi ferah tutun, dualarım sizinle ![]()
![]()
Troid olup da sağlıklı doğum yapan çok hamiş var sadece ilacınızı aksatmadan güzel bir endokrinoloji uzmanı ile ilerlemelisiniz. Konuları birleştiricem sizinle aynı durumu yaşayan hamişleri tanımanız ve yazılanları gòrmeniz için.
Siz yanlıs anlamıssınız ilac kullanmak bebekte zeka geriligi yapmıyor, tsh hormonunun yukselmesi durumunda ilaçla düşürülmezse bu deger o zaman zeka geriliğine sebep olabiliyor. O yuzden drunuzun yazdıgı dozda duzenli olarak troid ilacını içmeniz gerekiyor. Tsh hamilelikte 1.5 ve altında tutulması gerekiyor ki bebek saglıklı olsun
Kızlar bugün sabah endokrine gittim kan verdim ths değerim 19 çıktı bir omce ki kontrolde 22 çıkmıştır yüksekti şuan 19 çıktı vitamin yazdı folik asit yazdı sizce bu değerle hamile kalsam sıkıntı olur mu
Tiroid uyarıcı hormon (TSH) değerinizin 19 olduğunu ve önceki kontrolde 22 olduğunu belirtmişsiniz. Normal TSH değerleri genellikle 0.5 ile 5.0 mIU/L arasında değişir, ancak bu laboratuvara göre değişebilir. Hamilelik planlarken, TSH değerinin normal aralıkta olması önemlidir, çünkü anormal TSH seviyeleri hem anne hem de bebek için riskleri artırabilir.
Hamile kalmadan önce ve hamilelik sırasında uygun TSH seviyelerini korumak için doktorunuzun tavsiyelerini takip etmek önemlidir. Folik asit, hamilelik öncesi ve sırasında önemli bir vitamin takviyesidir ve genellikle hamilelik planlayan veya hamile kadınlara önerilir.
TSH değerinizin yüksek olması ve hamilelikle ilgili endişeleriniz için en iyi tavsiye, bir endokrinoloji uzmanı veya kadın doğum uzmanı ile detaylı bir şekilde görüşmeniz olacaktır. Onlar, sağlık durumunuz, TSH seviyeleriniz ve hamilelik planlarınız hakkında size en doğru bilgiyi verebilir ve gereken tedavi veya önlemleri önerebilirler.
Unutmayın, sağlıkla ilgili konularda doğru bilgi ve tavsiye almak için mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmalısınız.
Beta 54173 cikti 6 haftalik Ve doktor guator var dedi korktum.bende biraz tehlikeli bi durum mu
Guatr yani Tiriod yüksekliği gebelikte takip edilmesi gereken önemli bir parametredir.
https://blog.mucizeanne.com/hamilelikte-tiroid-yuksekligi/8963/
Danıştım canım doktor çok sıkıntılı bir durum değil dedi ama eğer gebe kalırsan sadece tek bir hap üzerinden ilerlleriz dedi benim gibi durum yaşayan. Var mi