rica ederim canim ama cok ye 2 tane mutlaka ic maden suyunu nikotini direk atiyor ben bazen portakali 3 4 yedigimde oluyordu ozellikle bunlari yap canim Allahin izni ile saglikli bir sekilde alirsin kuzum
Teşekkür ederim dediklerinizi yapacam şuan küçük olduğu için hareketlerini de hissetmiyorum ya böyle kafayı yicek gibi bir duruma geldim Allah sizden bin kez razı olsun
yok hic kafayi yeme rahat ol stres yapma en buyuk zarar bebege stres bunu unutma cok vitaminli beslen yumurta kefir muz avakado portakal maden suyu bunlar hem bebegede cok guzel kilo aldiriyor gidalatini dikkat et senden de razi olsun canim
Çok teşekkür ederim
Ben hamile değilken siğara kulanıyordum hamile olduğumu öğrenince kendilinden bir diksinme geldi bana ama şimdi 19 haftaya girdik canım aşırı sigara istiyor unutmak için çabalıyorum ama olmuyor ne yapıcam ben
Bebeğini düşün karnını sev hamilelikte en tehlikeli şeyin sigara olduğunu unutma
Ben günde bi paket içiyordum hamile değilken şu an bebeğim için bıraktım zor oldu evet ama bebeğimin içerde acı çektiğini düşündükçe yapamadım
Bende günlük bir paket içiyordum,kalp atışlarını duyunca bir günde bitirdim,içmedim hiç,33 haftalık olduk,ruyalarimda görüyorum,içiyorum,arada canım istiyor ama bebeğimi düşünerek vazgeciyorum
Karnına her baktığında göbeğine sığabilecek kadar minik bir bebeğin olduğunu ve ondan da küçük minik bir kalbinin varlığını düşün. Organları çok küçük ve bizim kadar dayanıklı olmalarını asla bekleyemeyiz, hatta özellikle ilk 3 ayları boyunca burun ve ağızlarının kapalı kalmaması gerektiğini bile bilmeyecek kadar küçük masum ve bilinçsizler. Her canın çektiğinde bunları düşün, ve eğer içersen o minik burun deliklerinin akciğerlerinin acı çekmesinden de önce minik kalbine vereceğin zararla ne kadar canının yanıp zorlanacağını fark etmelisin. Canın çeken bir şeyden uzak durmak zor ancak canımızdan bir parçanın acı çekmesini engellemek için bir zevkimizden vazgeçebilmeliyiz. Uzun süredir devam ediyorsa istersen bir profesyonele danış bu durumu ileride tekrar etmesin
Gebelik beklentim yok iken sol kasık ağrısı ile acile gittiğimde 5haftalık gebe olduğumu öğrendim ve sigarayı bırakmakta zorlanıyorum öncesinde günde 1paket içiyordum 1haftadır da günde 1 dal içiyorum tamamen uzak duramıyorum ne önerirsiniz
Hamileliğin 3.ayındayım aşırı derece sigara çekiyor canım sizce ne yapmalıyım
Daha önce sigara kullanıyormuydun
Bence sigarayı bastıracak başka bir yöntem dene sakız çiğne mesela
2 senedir kullanıyodm hamileliğimi öğrendiğimde bıraktım 5 haftalıkken ama ara ara içtim 1 2 tane bu yüzden eşimle kavga ettik ama hala canım istiyor içsem üzülüyorum vicdan azabı çekiyorum
Sakız çiğneyin nefes egzersizi yapmayı deneyin
Bende kullanıyordum öğrenince bıraktım. Zor oluyor ama 1-2 taneden bisey olmaz diye düsünmeyin suan gelismekte ve büyümekte olan bir bebek var organlarıda gelisim aşamasında Allah korusun yarın öbürgün bir problem olsa gelişiminde veya organlarında acaba bu yüzden mi diye daha cok vicdan azabı cekicez. Örnek verdiğim durum hoş değil ama gercekler ben kendimi bu sekilde ikna ettim birde böyle deneyin işe yarayacagını düsünüyorum
Kızlar sigara kullanıyorum ve hamileyim gebe olduğumu öğrenince bire düşürdüm sonra tekrar üçe çıktım ve dokturm anladı sigarayı bırak bebeğinin ciğerlerinede kararma olmuş dedi üçe çıkarınca ben sigarayı.
eşimde sakladı sigaramı vermiyor ama çok siterse giridm bı tane bile içemez oldum en azından iki cekitr diyom onu bile müsade etmiyor çok zorlanıyorum ne yapmam lazım nasıl unutucam bilmiyorum çok fenayim
Bebeğin için lütfen içme bak onun sağlığıyla da oynuyorsun bebeklerimiz herşeyden önemli bak doktor ciğerleri kararmış demiş onun ciğerleri daha ne ki minicik aslında sigarayı bırakmak o kadarda zor değil ben de bir zamanlar iciyordum ama zevkine diye ben de günde üç defa içiyordum ama sonra dedim bi faydası yok zararı var dedim ya sağlığım bozulursa kalbime ciğerlerime bişey olursa diye ben bıraktım yani azmedince oluyor sen de bebeğinin sağlığını düşün Allah korusun bişey olursa bir ömür bunun vicdanını taşırsınız
Seni en iyi içenler anlar canım benimde hamileliğim bir tık zor geçti kendime sürekli vicdan yaptım temiz hava almaya çık canının sigara çektiğinde bir bardak su iyi geliyor psikolojik olarak başka şeylere yönelmeye çalış düşünmemeye çalış uyu mesela işlerin yoksa ..
Dünden beri içmedim ve çok kötü hissediyorum en azından bı kere çeksem diyorum dokturun dediği aklıma geliyor ufak karrama olmuş bile ciğerinde demişti pişman oluyorum sonra tekrar şiddetli canım çekiyor çok zor böylede Cok siterse girdim