Hayır severek evlendik. neden?
Evet iciyorum tabiki eskisi gibi degil bazi gunler 3 bazi gunler 7 tane, sizin hayatiniz sizin bebeginiz yargilayici imalar tasiyan yazilara aldiris etmeyin. Stres daha cok zarar veriyor bebege icinizi ferah tutun iyi dusunun bebeginiz icin hep gerisi gelir
Valla azaltacam dedikçe artırdım içiyorum yani ne yapabilirim içmeyince de benim stresim bebeği mahvediyor arası yok
Herkese saygım sonsuz içmeyen de bilmez yani bağımlılığını
7 haftalikken tiksinmeden kendi istegimle bıraktım isteyince oluyor 37 haftaligim suan cok sukur cnm istemiyo cocugunu dusunen icmez bnce diye düşünüyorum
Sigaranin zararlı olduğunu her birimiz hamile olmasak da biliyoruz. Öncelikle riski da nasibi de veren Rabbim. Ben 1. Cocugumda tek tük boyle 3 5 gunde bir oda nasil ola ki icmistim. 2. Cocugumda dedim ki birakicam ve Allah bir tiksinme verdi ve asla icmedim. Ve bebegimi kaybettim. Dogdu 9 gun yasadi vefat etti erken dogum yaptigim icin . Ama benim stresli bir gebelikti. Ve esim gorevdeydi tek basimaydim. Cocugumla Simdi Allah’m izin verirse 6 aylik hamileyim. Icmiyorum desem yalan olur. Ama mesela yarim icmeye calisiyorum yada sureyi uzatiyorum ben dayanabiliyorum ve bazen 1 tane yarim ile gun geciyor. Icmesek tabiki daha iyu ama Rbbim bize de bir ikrahlik nasip eylesin Birakalim bizde.
Bende 4 ay içmemistim başladım tekrardan ama eskiden günde 1 paket içerken şimdi 3 en fazla o da çok istersem yarıda atiyorum. Çok icmemem lazım kafasına girince istemsiz daha çok el sigaraya gidiyor bence fazla stres olup akıl gitmesindense birakamayanlarin içmeyi ne kadar azaltırim kendimi oyalarıma gelmesi lazım öbür türlü daha çok içiliyor stres oluyor bence.
Ben sigara kullanmıyorum ama doktor kullanan bir gebeye her sigara içtiğinde bebeğin IQ su düşüyor demişti
Kesinlikle içmeyen anlamaz malesef
Ilk hamileligimde cok bulantı ve kusmadan 6 ay boyunca hicbirsey yiyip içmedim ama daha sonra içmiştim şimdi 4 aylık hamileyim yine dayanamıyorum sabahları bulantim oluyor ama öğleden sonra tek tük içiyorum yani herkesin kendi tercihi kendi kararları
Sigarayı gidip almayınca yada içenlerin yanında durmayınca öyle bırakılması zor bi şey değil ben hamilelikte 4 veya 5 adet sigara tükettim bırakmış olmama rağmen çünkü resmen aşerdim rüyalarıma giriyordu hamile olmasam keyfe keder yine içerdim ama mantığıma hamileyken sigara içmek yatmıyor şuan kendimi düşünemem ki ben istedim ben yaptım bu çocuğu o zaman bedenimde olduğu sürece ona zarar verecek şeylerden uzak durmalıyım diye düşünüyorum
Haram, iradeni elinden alıyo filan diye sigarayı tü kaka yaptın ya sevgi de öle değilmi.? Seviyosan sevdiğinin kötü yada eksi yanlarını gözün görüyomu.? Görmeye başladığında bazen vücudada zarar geliyo dayak işkence anlamında vücuda bi zarar gelmesede psikolojine zararı oluyo psikolojin bozukke çevrene davranışların yaşam kaliten herşey değişiyo kötüye gidiyo mevzuya haram boyutuyla bakarsakta severek evlendiysen çeşme başında bakışarak aşık olmadın zaar işi tamamına kavuşturup nasılsa evlencez diyenlerde var tamamına kavuşturmadan herbişiyi yapanlarda… yapmadım ben uzaktan gördüm eli elime evlendiğim gece değdi diyen şükür kalmadı
buda haram
Bu konuda asla ama asla saygı duyamıyorum kimseye. Zıkkımın kökünü için diyorum aklıma gelen tek şey bu
Fırf sigarayı zararsız çıkarmak için böyle felsefelere baş vuracağınızı az çok anlamıştım. Siz yada çevreniz bu dediklerinizi yapmış olabilir onlar haram ilişki kurup sonra nikahla helalleştirmeye kalmış diye herkesi aynı kefeye koyamazsınız. Bence çok karmaşık bir hayat yaşıyorsun Allah yardımcın olsun başka da bir yardımım dokunamaz size .
Canımm sen aşksın ağzından bal damlıyor
Yorumuma kendimide katarak konuştuğum ve bunu tepkini çekmeden yapmaya çalıştığım için kusura bakma ama enazından yaptığımı inkar etmiyorum. Sevdim,öpüştümde,elelede tutuştum. Benim yaptıklarım artık masumane ama kabul edelimki dinimizde kadının ses gözgöze gelmesi bile haram. Severek evlendim diyen kimsede yukarda dediğim gibi ben evlendiğim gece elini tuttum gözüne baktım sesini duydum diyemez.! Şimdi benim yaşadığım karmaşık hayatı senceler ile yargılamadan önce bizi geç kendine dürüst ol. Bukonuyu niye buraya taşıdığım senin konuya helal haram yaklaşımından biliyosun… yoksa kimsenin helalide haramıda beni bağlamaz. Kendimi yargılayamazken başkasını yargılamakta HADDİM olamaz…! Bu arada sigara konusunda yukarda yazdıklarımı oku kendi gebeliğimde neler yapmışım bil. sonra sigarayı mı savunuyorum yoksa senin konuya yaklaşım açını mı karar ver işimize gelen konuyu helale harama bağlamayalım yani işimize gelmeyen yerde göz ardı edebiliyoruz çünkü helalmiş harammış
Ben helal ve harama riayet ettiğim için böyle bir yorum yapabilirim. Sevginin temasla alakası olmadığını ben çok iyi bilirim. Ben imam nikahımı sözümü kestirirken kıydırdım ve eşim nikahtan önce gülme sesimi bile duymadı. Düğün ve nikah çekimlerimi nikah vardı diye yapmayı kabul ettim aynı şekilde eşimle aynı inanç ve düşüncedeydik çok şükür hala da öyleyiz. Bundan anladığım şu ki herkes hayata hangi pencereden bakıyorsa öyle yorumluyor. Ben bir hamilelinin değil kalbi kırılsın bir saniyelik canının sıkılmasını dahi istemem bende hamileyim ve yaptığınız yoruma canım çok sıkıldı evet şahsi algıladım çünkü ben ortaya yorum yaptım ama siz bana yaptınız. O yüzden böyle bir cevap verdim bende.
@birmeraklıanniş @Hümanurun_annesi Kızlar konu uzamasın. Herkesin kararına, tutumuna, yaşantısına saygı duymak zorundayız. Kimsenin yaşantısında neler olduğunu bilemeyiz. Yargılamak doğru olmaz. Yorumlarımızı kırıcı olmadan yapalım
Ben derdimi anlattım zaten bence konu ne olursa olsun kimse dörtdörtlük değilken dini açıdan yaklaşım hoş gelmiyo kimsede kimseye bunu yapsın istemiyorum. Belli yaşa gelmiş herkes herşeyi biliyo iyi kötü diyoruz zararlı yararlı diyoruz ama diğer türlü yargılamak kimseye yakışmıyo. Buyüzden masume ile ikili diyaloğa döndü iş bir meraklı anniş masume ile aynı kişimi bilmiyorum ama yanlış etiketlenme oldu ise…
Bundan sonra değil 3 maymunu dört maymunu oynicaz Kimseyi görmüyor, kimseyi duymuyor ve kimseyle konuşmuyor! Böylece hiç kimse rahatsız olmaz.