Hamilelikte Protein Kaçağı olan varmı

23 haftalik hamileyim idrarda protein kacagi cikti tansiyonum cikiyo ne yapamam gerekir dogal olarak doktorum aylik sadece kontrole gelmemi istedi ayni durumu yasayn. Var mi acaba

Benim de gebeliğimin ilk aylarında protein kaçağı var dendi. 20.haftadan sonra tansiyon takibi yapın demişti doktorum.

1 Beğeni

Bende nefrolojiye gittim suan sadece tansiyon takibi yapmami soyledi banada her ay da kontorle cagirdi

Şuan 30 haftalık olduk protein kaçağı 405 çıktı tansiyonlarım normal seyrediyor daha önce böyle bi durum yaşayan oldu mu

Ilk kez duydum neki bu canim inşallah onemli birsey degil

Protein kaçağı iyi değildir bir kez bendede çıktı şükür miktarı yüksek değildi bol su iç demişti ama doktor yüksek olsaydı ilaç kullanacağını söyledi, herhangi bir ilaç vermedmi öneride bulunmadı mı ?

Gebelik tansiyonu var gebelik zehirlenmesi olarak geçiyor ilk bebeğimi 31 haftada bu sebepten kaybettim şuan da protein kaçağı var ama tansiyonlarım normal seyrediyor :pensive:

Haftada iki defa kontrol dedi ilaç kullanamazsın dedi bir ilaç vermedi malesef

O zaman aman kontrol lerini ihmal etme sağlıcakla kucağına al inşallah :palms_up_together:

İnşallah hic bir sikinti olmadan kucagina alirsin

Kızlar 24 saatlik idrar tahlili vermiştim 173 çıktı 37 haftalık hamileyim bu konuda bilgisi olan varmı

300ustu riskli oluyor bnde verdimde ondan biliyorum ama yakin takibe alabilir dr.bende tansiyon war 37 38arasi doguma alirim riske atmayalim dedi.

Senin kaç çıkmıştı bşde çocuğun hareketleri yavaşladı sanki

Canim protein agirlikli beslenmen ve tuzu kesmen gerekli. Tansiyonunu da sık sık ölç yukselme görürsen doktorunla paylas ben preklampsi gecirdim protein kacagi son seviyede idi önlemini al Rabbime emanetler bebişler

1 Beğeni

benim azdi 10 15flaandi ama kronik tansiyon hastasiyim her an tansiyon yukselip gebelim zehirlenmesi olabikir diyorlar.37deyim bende hareketler war ama az buda normalmis.

Protein kaçağı olanlar

@Küçükprenses merhaba​:cherry_blossom: Önceden var olan böbrek hastalıkları protein kaçağına neden olabilir.Bazı enfeksiyonlar böbreklere zarar vererek protein kaçağına yol açabilir.Hamilelikte ortaya çıkan şeker hastalığı da protein kaçağına neden olabilir. Eğer protein kaçağı preeklampsi nedeniyleyse, doktorun tansiyonunu kontrol altına almak, bebeğinin gelişimini takip etmek ve doğum zamanını belirlemek için sana özel bir tedavi planı oluşturacaktır.Altta yatan neden tedavi edildiğinde protein kaçağı genellikle düzelir.

Böbrekkerimde falan bişey yok sadece tedbir amaçlı

Ama yinede korktum

Arkadaşım benim hamileliğimde belli bir haftadan sonra idrarım hep köpüklü yada böyle üstünde toz taneleri varmış gibiydi bende şüphelendim o sıra yeni idrar testi verdiğim için doktorum bir sorun çıkmadı hemde idrar pek bişey ifade etmez önemli olan tansiyonun demişti bende o günden beri sürekli tansiyon ölçtüm sıkıntı yok yani 14/9 olmadığı sürece korkma demişti bana