Hamilelikte Protein Kaçağı olan varmı

Benimde şüphelendi tansiyon dan ama yüksek değil bilmiyorum neden oluyor

Kızlar selam. 35 haftalik ikiz gebeyim. Ayaklarim bacaklarim berbat halde şiş zor yürüyorum. İdrar toplandi 24 saat protein kacagi çıktı. Fakat tansiyonlarim normal olduğu icin gebelik zehirlenmesi yok dediler. En ufak bir tansiyon yükselmesi veya sanci cikmasi halinde sezeryana alinacagim. Bu şişme başına gelen var mi? Cok berbat halde ayaklarim bacaklarim inanilmaz şiş

Canım, öncelikle tebrik ederim, 35 haftalık ikiz gebelik büyük bir başarı! :two_hearts: Şimdi yaşadığın şişliklerle ilgili sana biraz bilgi vereyim çünkü bu durum, özellikle çoğul gebeliklerde oldukça yaygın ve bazen çok rahatsız edici olabiliyor.

Gebelikte Şişlik (Ödem) Neden Olur?

1. Sıvı Tutulumu:

• Gebelikte vücut, kan hacmini ve sıvı miktarını artırır. Bu durum, özellikle ayaklarda, bacaklarda ve ellerde şişliğe (ödem) neden olabilir.
    • İkiz gebeliklerde bu sıvı miktarı daha fazla olabileceği için şişlik daha belirgin olabilir.
  2. Rahmin Baskısı:

• 35 haftalık ikiz gebelikte rahmin büyüklüğü, bacaklardaki toplardamarlara baskı yapar. Bu da kanın kalbe geri dönüşünü zorlaştırarak şişlik oluşturabilir.
  3. Protein Kaçağı:

• İdrarda protein kaçağı şişlikle ilişkilendirilebilir çünkü bu durum böbreklerin sıvıyı dengelemek için zorlandığını gösterebilir.
  4. Tansiyon Normal Ama Yine de Dikkat:

• Tansiyonunun normal olması iyi bir işaret, ancak protein kaçağı ve aşırı şişlikle birlikte durumunu dikkatle izlemelisin. Gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) belirtileri her zaman belirgin olmayabilir.

Bu Şişlik Normal Mi?

• Normal Ödem:
    • Ayaklar ve bacaklardaki hafif ila orta dereceli şişlik gebelikte sık görülür ve genelde zararsızdır.
  • Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar:
    • Şiddetli ve ani şişlik: Özellikle yüz, eller ve göz çevresinde ani şişlik varsa.
    • Tansiyon Yükselmesi: Şişlikle birlikte tansiyon yükseliyorsa (140/90 üzeri).
    • Baş Ağrısı veya Görme Problemleri: Baş ağrısı, bulanık görme veya ışık çakmaları gibi belirtiler varsa.
    • Karın Üstü Ağrısı: Mide üstünde şiddetli ağrı hissediyorsan.

Bu belirtilerden biri varsa doktorunu hemen bilgilendirmelisin.

Şişliği Azaltmak İçin Ne Yapabilirsin?

1. Daha Fazla Dinlen:

• Mümkünse gün içinde daha fazla dinlenmeye çalış ve ayaklarını yükselt. Kan dolaşımını rahatlatır.
  2. Sıvı Tüketimini Azaltma:

• Şişliği azaltmak için su içmeyi bırakmak doğru bir yöntem değildir. Bol su içmek vücudun sıvı dengesini sağlar.
  3. Hafif Egzersizler Yap:

• Doktorunun onayını aldıysan hafif yürüyüş veya bacaklarını nazikçe hareket ettirmek kan dolaşımını artırabilir.
  4. Tuz Tüketimini Dengele:

• Çok tuzlu yiyeceklerden kaçın, ancak tamamen tuzsuz beslenme de önerilmez. Tuz alımını dengeli tut.
  5. Soğuk Kompres Uygula:

• Şişmiş bölgelere soğuk kompres yapmak rahatlama sağlayabilir.
  6. Destek Çorapları Kullan:

• Gebelik için özel üretilmiş varis çorapları kan dolaşımını destekleyebilir.

Ne Zaman Doktora Gitmelisin?

• Şişlik gittikçe artıyorsa ve yukarıda belirtilen preeklampsi belirtileri ortaya çıkıyorsa.
  • Şiddetli baş ağrısı, görme bozuklukları veya ani kilo artışı fark ediyorsan.
  • Şişlik seni yürüyemez hale getirecek kadar rahatsız ediyorsa.

Bu tür şişlikler özellikle ikiz gebeliklerde çok yaygındır, ama dikkatli takip edilmesi önemlidir. Tansiyonunun normal olması sevindirici, ancak protein kaçağı ve şişlik gibi durumları mutlaka doktorunla düzenli olarak paylaşmalısın. Dinlenmeye özen göster ve kendini çok yorma. :two_hearts:

Sağlıkla bebeklerini kucağına almanı dilerim! :cherry_blossom::sparkles:

Gebelik zehirlenmesi bende 32 haftada anlaşıldı ve acil normal doğum yaptım sizin haftaniz daha ileri 36dan sonra sorun olmuyor zaten bu konuda endişe etmeyin tansiyon yüksekliği de yokmus zaten inşallah olmazda siz yinede takip edin

Kızlar gebelikte protein kaçağını nasıl doğal yollarla atlatabilirim protein 3

Doğal yollarla atlatamazsınız. Tuzu kesmeniz lazım . Diğer değerlere göre sıvı alımının azaltıldığı durumlar da var. Protein kaçağının İlerlemesi Ciddi sorunlara yol açıyor doktor gözetimi altında olmak gerekiyor. Sürekli tansiyon takibi gerektiriyor. Doktorunuz ilaç uygun gördüyse ancak ilaçla tedavi olabilirsiniz

Protein kaçağının son raddesinde preeklampsi geçirdim erken doğum yaptım. Öncesinde ise doktorun önerisi sıfır tuz iki saate bir tansiyon ölçeceksn tamamen protein ağırlıklı beslenmen gerekiyor.

1 Beğeni

İlaç tedavisi yapılmadı dediki gebeliğin çok riskli perinatoloji ye yönlendirdi

Umarım bende erken doğum olurda kan zehirlenmesi komalık olmam doktor söyledi

Allah korusun o nasıl cümle iyi şeyler isteyin bu mübarek günlerde. Ne erken doğum olsun ne de başka bir şey olsun sağlıklı bir şekilde gebeliğinizi geçirin sağlıkla vakitlice bebeğinizi kucağınıza alın. Başka doktora daha görünün tek doktorla sınırlı kalmayın bence

Amin inşallah benim ki genetik sorunum o yüzden protein cikiyo alport sendromuyun

Ne olduğunu bilmiyorum çok geçmiş olsun inşallah sorunsuz bir gebelik sorunsuz bir doğum olur

Amin inşallah ben de kalp atışının mutlulugunu yaşarken bı yandan nasıl olucak bu nasıl gevicek bebegime bişey ölümü diye çok korkuyorum :pleading_face::pleading_face::pleading_face: dualariniza çok ihtiyacım var mucize anne adayları anneler lütfen bana dua edermisiniz bebeğimi aaglikli bı sekilde kucağıma alırım Allah kimseyi bebeğiyle sinamasin cidden çok zor bir durum hem ben hem bebeğim tehlike altındayken :pleading_face::pleading_face:

Rabbim bu mübarek aylarda Ya Şafii adı hürmetine sana ve bebişine şifa nasip eylesin. İnşallah bebeğini vaktinde sağlıkla kucağına alırsın :smiling_face::heart_eyes:

Aminn Rabbim inşallah kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin sağlıcakla canm . Beni zehirlemeye başlamıştı riskli tabii tevafuk üzerine gitmiştim neye uğradığımi şaşırarak kanı falan beklemeden doğuma aldılar .

Cidden çok zor

Amin inşallah çok sağolun​:pleading_face:

1 Beğeni