Hamilelıkte panik atak anksiyete

Ben 17+4 haftalık hamileyim Evet gerçekten o duyguyu yenersen daha doğrusu yenebilecegine inanırsan kendiliğinden geçecek emin ol​:white_heart: Ben sadece hastanede beklerken panik oluyorum kalbim aşırı hızlı atıyor bir onu yenemedim o zaman da başka şeylerle oyalanip düşünmemeye çalışıyorum

Bu gece denıycem yatarken çünkü ben uykuya dalsam bıle bıran da uyanıyorum umarım işe yarar çünkü daha önce hıc meditasyon yapmamıştım size dua ederim bol bol :cherry_blossom:

1 Beğeni

Uzun zamanimi aldi diyebilirim ben cevremdeki herkesi silmiştim çünkü el titremelerimi görsunler istememistim oyun oynadim sohbet ettim nişan yapcagim zaman heyecan dan tetiklemisti kilo kaybi oldu tekrar sonra tekrar toparladim hâlâ tek etkisi kalarak yemek yerken yutarken zorlaniyorum korkuyorum onun disinda cok sukur krizlerim gelmiyor inanin kendinize dua edin hep oyun oynamak zorunda değilsiniz ben ondan zevk aliyordum siz kitap okumaktan belki gezmeyi seviyorsaniz onu yapin

Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz bende de uyusma falan oluyo nefes alamama yetmiyor hissi yemek yerken su içerken senın yaşadıklarını yanı yaşıyorum bende mesela gece acıyorum izzet güllüyü ızlerken dalıyorum sonra geri uyanıyorum benım bıde uykum problemm var ıkı aydır uyuyamıyorum

Pekı dısarda yada başkalarının yanında kolay yiyip ıcebılıyor muydunuz? İç sıkıntınız falan oluyor muydu? Anladığım kadarıyla nefes durumunuz falan düzelmiş sevindim sizin adınıza. Bende sürekli dısarda olmak istiyorum eve girince sıkılıyorum ama dışarda da beslenmek sıkıntı bıde bende bı kac gündür bas dönmesi gibi şeyler oluyor ama hamilelikten mı yoksa nu durumdan mı kaynaklı bilmiyorum

Bende dısarda başkalarının yanında yiyip içmekte zorlanıyorum. Nefes alamıyo yetmiyor gibi oluyor bende yarın 27 hafta olucam inşallah bı ıkı gundur de bas dönmesi gibi bişey oluyo sankı bende fizikî belirtiler bıraz fazla gibı ama sizin dediğınız gibi her şey beyinde bitiyor sanırım bunu basarmak mesele inşallah bende sızın gıbı olurum eskı halımı cok özlüyorum

Her ikisinde de müthiş iyi hissedersin.Eşim işten gelince açar uzanırdı koltuğa alışkanlık olmuştu :grinning: uykuya da geçiriyor hatta uyku rehberi diye de var bu programın

Yaa bu uyku rehberi dediğin headpace de varmı yoksa senın dediğinde mı var

Şifa olsun inşallah çok teşekkür ederim bende size dua edicem :palms_up_together::purple_heart:

1 Beğeni

Evet evet bunlarin hepsi aslinda kafamizdaki düşüncelerimiz bunu doğru yonlendirmek lazim. Dedigim gibi atak geldiğinde baska seylere odaklan cevredeki renkleri say eşyalarq bak. Yemek yerken mesela masada ne var onlari düşün. Uyku probleminde buyuk ihtimak psikolojik ama gebeligin etkisi daha cok vardır bende yatamiyordun daha agirlastikca hic yatilmiyorr. Bide havalar zaten sicak

Yaaa ben bu gece denedim bunu videoyu dinlerken uyuya kalmışım bın10;dk falan sonra geri uyandım burdayım nefes darlığından uyandım aslında huzely beğendim

1 Beğeni

Yaaa evet suan hava çok sıcak zaten yatamıyordum şimdi hiç yatamıyorum gebelık ilerledikçe sanırım sızde de oluyomuş sizde nefes darlığı da oldu mu hamilelikte

Headspace 'nin başka versiyonu işte headspace açınca altta çıkması lazım

Ben denedım canım da pek bişey anlamadım devam ettirmek gerekiyor sanırım

Benim dediğimi mi

Bence siz uzman birinden randevu alın gebelikte en istenmeyen şey bu kadar stres uykusuzluk falan yapıyorsa hayatınızın akışını etkiliyor demek

Herşeyi denedım ıkı aydır ben gitti baska biri geldi sanki gülemiyorum hıc bişeyden zevk alamıyorum tv izlemeyi sosyal medyada vakit geçirmeyi kıtap okumayı müzik dinlemeyi cok severdim ama bunları artık yapmak içimden gelmiyo. İçimde hep bı korku kaygı hayatımın akısını öyle bır etkiledi ki eşimi bile gözüm görmüyor cok sevmeme ragmen ama eşim hamileliktendır deyip geçiştiriyor

Yok headpace dun gece açtım baya 5 6 video izledim ama bı etkı etmedi

Hemen ilaç içer gibi etki etmesini bekleyemezsin ki 6 yıl ben mücadele ettim tek başına bir yere kadar bence hayatının normal akışını bu kadar etkiliyorsa profesyonel bir destek alman gerekir, bence daha çok ilerlemeden bir randevu alın psikolojik rahatsızlıklar derine inmeden aşılmıyor

Öyle bir anda etki etmez ki devamlılık gerekir meditasyonlarda da :smiling_face: Allah kalıcı şifa versin.Merve arkadaşımızı dinlemen daha iyi olacak🪻