Merhaba
Ödem olmasını önceden önlemek mümkün mü?
Önerileriniz var mı?
Bol su içmek ve yürüyüş çok iyi geliyor diye biliyorum canım. Gebelik ilerlemeden (risk yoksa) bolca yürümek ve bolca su içmek idrara sık çıkılmasını sağladığı için ödem oluşmasını da engelliyor
Ödem ne demek?
Tuzlu gıdalar ve kahve gibi kafein içeren gıdaları sık sık tüketmeyin,azaldığinı goruceksiniz
Benim çok olmazdı, bayramda arabayla saatlerce molasız yolculuk yapınca ayaklarım ve bileklerim davul gibi şişti
Neler denedik asla inmiyor
Ayaklarını yukarı kaldır. Kolonyalı pamuk koy. Tuzu kes.
Annem çok tuzsuz yapar yemekleri. Normalde eklerdim ama bu sefer hiç eklemedim. Bol su içip hareket ettim ama nafile. Şimdi eve geldik. Bakalım kaç günde inecek şişi
Hareket etmek yerine ayaklarını yukarı kaldırmalısın, kolonyalı pamuk koy şişlik az da olsa iner
Geceleri hep ayaklarım yukarda yattım, gün içinde de elbette uzattım ama çok hareketsiz kalınca daha çok şişmeye başlıyordu sızlıyor zonkluyordu ayağım artık deri gerildiği için. Biraz dolanıyordum evin içinde, rahatlıyordu ayağım ama hiç inmedi şişi. Neden 28.haftadan sonra yolculuk yapılmamalı şimdi daha iyi anladım diyorum anneme insan istese de yapamazmış zaten. İnanılmaz rahatsız oldum ki daha 2 haftam var
Benim de ayaklarım biraz şişer gibi oldu. Ne yaparsak yapalım sonu ödem olacak galiba
@Betuesk Bende de aynısı. Bilek kemiğim ete gömüldü resmen Ayağımın üstüne basınca sanki balona basmışım gibi hissediyorum Sinirlerim bozuldu
Doğuma kadar ödemden kurtuluş yok diyorsunuz yani
Ay eveeeet Sabahları bir tık iniyor gibi, uyandıktan 1 saat sonra geri şişmeye başlıyor Her yere parmak arası terliklerle gidiyorum mecbur
Ben de parmak arası terlikte çok rahat ediyorum. Doktora giderken ayıp olmasın diye cici terlik giyiyorum.
Kız normalde 36-37 numara terlik giyen ben, dün annemden 40 numara terlik aldım giydim, cuk oturdu ayağıma. Sen düşün nasıl şiş
Cici terliklerin içinde de ayağım hiç cici durmuyor benim ya
Ayyyyy ben de 37 giyerken 39 aldım zar zor oldu 40’a doğru adım adım