Hamilelikte ödem

Yalnız bugün sabah fark ettim ki ödemlerim geçmiş ayaklarımda çok şükür. Tabi geçmesi 6 gün sürdü

2 Beğeni

Tam bu konuyla alakali soru soracaktim varmis zaten benimde el ve ayaklarim çok şişiyor 2 haftadir 29. Haftaya girdim bugün yürüyüş demissiniz de ben biraz evin icinde dolansam ayaklarim davul gibi oluyo yada disarida yürüsem biraz şişiyor yine ertesi gün ayaklarımın altı iğne gibi batıyor oturmayi normalde hiç seven bi insan degilim ama ayakta da gezemiyorum daha bu sabah ayaklarim tombik tombik oldu diye oturdum agladim eşim bebek var icinde normal bunlarin olmasi dese de ben kendimi iyice kötü hissetmeye basladim psikolojim mi bozuldu nedir zaten kendimi cirkin hisediyordum bide bu şislik cıktı üstüne tuz biber oldu :unamused::unamused: varsa deneyip sonuc aldiginiz yöntemler bana da söyleyin bu ayaklarimi yukari uzatmak bile işe yaramiyor :confused::confused:

2 Beğeni

Doğumdan sonra bende çok ödem oldu. Ayaklar davul gibi şisti. Ayaklarımı hareket ettirdim ön arka aşa yukarı daire şeklinde, evin icinde yuruyebildiğin kadar yürü dışarda yurüsen hem hava da alırsin yurümek çok iyi geldi. Kolonyayı pamuğa doküp ayaklarına koy. Ayaklarinı otururke yukarı kaldır

2 Beğeni

Yürüyünce daha çok şişiyor nedense :unamused: @Cansu

2 Beğeni

O zaman ayakları yukarı kaldır ayaklarını hareket ettir kolonyalı pamuk koy

2 Beğeni

@ezgi-y Ilık su dolu bir kapta ayaklarını biraz bekletip eşine masaj yaptırıp sonra da uzatabilirsin. Birkaç gün böyle yaparsan bence ödem dağılır ve seni rahatlatır diye düşünüyorum :blush:

1 Beğeni

Deniycem dediklerinizi insallah işe yarar sinirim bozulmaya basladi ayaklarimi öyle gördükçe​:confused::confused:

2 Beğeni

Gördüğünüz gibi sag bacağım sol bacagima göre çok şiş ödemli neden sağ taraf çok ödemli solda binsey yok

1 Beğeni

normal bende de sol bacağım aşırı şişti sağ ondan farklıydı sol bacağıma zorla pantolonu geçiriyordum​:rofl::rofl:

1 Beğeni

Sağa daha çok mu yükleniyorsunuz acaba ayaktayken falan fikir yürütüyorum :see_no_evil:

2 Beğeni

Bilmem hiç farkında deilm aslında olabilir çünkü tuz kullanmıyorum

1 Beğeni

Sen de ters benim sağ senin solmuş

2 Beğeni

Bir ayağını sarkıp diğerini yukarıda mı bıraktın

2 Beğeni

Olabilir belkide

1 Beğeni

Son haftalar ve dinlensemde ayaklarım hep şiş.Özellikle sağ ayagım aşırı tombikk.Şişliği ödemi azltmanın bi yolu varmı?

1 Beğeni

Bol bol su iç diyeceğim ama bana oda fayda etmedi , çok ödem vardı elimde, bacaklarımda ve ayağımda. Sandalye koyup Ayaklarımı kaldırınca rahatlıyordum biraz,fazla ayakta durmamanı öneririm tuz tüketiminide azalt eğer tuzlu yiyen biriysen

2 Beğeni

Gebelikte ayaklarda ödemle başa çıkmak için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Düzenli Egzersiz: Bacakları hafifçe yükselten ve dolaşımı teşvik eden düzenli yürüyüşler veya yüzme gibi hafif egzersizler ödemi azaltabilir.

2. Ayakları Yükseltme: Ayakları gün içinde zaman zaman yüksekte tutmak, ödemin azalmasına yardımcı olabilir.

3. Sık Sık Mola Verme: Oturarak veya ayakta durarak uzun süre hareketsiz kalmaktan kaçının. Otururken veya ayakta dururken ara sıra mola verin.

4. Su Tüketimi: Günde yeterli su içmek, vücuttaki sıvı dengesini korumaya yardımcı olabilir.

5. Dengeli Beslenme: Tuz alımını sınırlamak ve potasyum açısından zengin gıdaları tüketmek ödemi azaltabilir.

6. Uyumak İçin Yana Yatma: Sol yanınıza yatmak, vücuttaki dolaşımı artırabilir ve ödemi azaltabilir.

Bunları deneyebilirsiniz

1 Beğeni
1 Beğeni