Aile hekiminden rica etmiştim yazmadı ama kontrol günü kendi doktorumdan da rica edecem insallah yazar
Kırmızı Elma yemenizi tavsiye ederim ben öyle yapıyorum bir süre sonra ilaç da fayda etmiyor 33 haftalığım ve neredeyse 25 haftadan beri mide yanması çekiyorum benim bu şekilde geçiyor denemenizi tavsiye ederim
Cok teşekkürler henüz ilaç denemedim ama soğuk süt sade soda gibi çoğu şey denedim elmayı da denicem mutlaka inşallah bana da iyi gelir
Süt ve soda bana fayda etmiyor maalesef ama bebek için günde bir soda öneriliyor tabii tahin de tüketen bir kesim var ama ben hiç denemedim sanırım bir çorba kaşığı kadar tüketiliyor
Benim ilk hamileligimde aşırı yanma oluyordu oturup ağladığımı biliirim inanın ama bu hamileliğimde çok olmuyor acı baharatlı yemiyorum sıcak poğaça ekmek vs yemiyorum çikolata vs nadir yiyorum dikkat edince yanma baya azalıyor tavsiye ederim
@Efnanbebek merhaba
Baharatlı, yağlı, kızarmış, işlenmiş gıdalar, kafein, gazlı içecekler, nane ve turunçgillerden en azından rahatlayana kadar uzak durmalısın. Sıvı ve katıları aynı anda fazla miktarda tüketmemeli,sıvıları ara öğünlerde tüketmelisin. Son büyük öğününü yatmadan en az iki saat önce tüketmelisin yatmadan önce acıkırsan eğer küçük bir atıştırma yapmalısın. Sık sık, azar azar küçük öğünler şeklinde yemeli, yemekleri yavaş ve iyi çiğneyerek tüketmelisin. Rahat ve beli sıkmayan bol giysiler tercih edebilirsin.
Gece başını yastıklarla yükseltmeli, yemekten birkaç saat sonra yatmamalısın. Sağa doğru yatmak mideyi yemek borusunun üzerinde tutacağı için reflüyü artırabilir bu yüzden sol yana doğru yatmalısın.Yemeklerden sonra hazımı kolaylaştırmak için şekersiz sakız çiğne, bu şekilde ayrıca tükrük salgısı artarak mide borusundaki asidi nötralize eder. Çok sıcak ya da çok soğuk besinler tüketme.
Teşekkür ederim yardımcı oldugunuz için dediğiniz gibi yapıcam
Çok teşekkürler cok detaylı anlatmıssınız dikkate alacam mutlaka
Süt yoğurt ve bol bol su için olmadı gaviscon şurubu var doktorunuza söyleyin bu şurubu yazıyorlar genelikle hamilelere birde bir şeyler yedikten sonra hemen uzanmayin veya oturmayın biraz yürüyün birde yatmadan önce hafif şeyler yiyin
Bendede reflu var hamilelikte artti doktor şurup verdi onunla rahatladim
Tahin de işe yarıyor, en azından bende ilk üç ay aşırı mide yanmam olmuştu şu anda 34. Haftaya girmek üzereyim ve özellikle kahvaltıdan sonra yine oluyor. Bir tatlı kaşığı tahin yiyince bana iyi geliyor
Teşekkür ederim dikkat edicem
Kontrol de bildiricem yazarsa iyi gelecektir eminim
Tahini hiç denemedim ama denicem teşekkürler
Malesef bende sizin gibiyim üstelik 16 haftadan beri yaşıyorum gebelik reflüsü çıktı. Sabahları aç karnına tahin yiyorum midemi rahatlatıyor geçmiyor ama en azından kusma ve yanma sorununu bayağı hafifletiyor
Bende de yatma zamanı oluyor doktoruma söyledim bana ilaç yazdı ama sadece dem kötü olduğunda kullan dedi bu arada ben korede yaşıyorum türkiyede nasıl bilmiyorum
Cok teşekkürler hemen hemen herkes tahin demiş denicem mutlaka
Doktordan doktora değişiyor kimisi ilaç yazarken kimisi yazmıyor belli bir aya kadar
Elma havuc ve sade soda icin biz suan 35 haftalik olduk sukur bende de cok agir gecti kusma bulati mide yanmasi kavusacagiz az kaldi