Hanımlar merhaba aranızda hamileyken lazere devam eden var mı bende ev tipi lazer cihazı var ama pek emin olamadım devam edip etmemekte
Merhaba canım aramıza hoş geldin! Hamilelik sırasında lazer uygulamalarıyla ilgili soru işaretleri oldukça yaygın ve doğal. Ev tipi lazer cihazları hamilelikte kullanılabilir mi konusu hala tam olarak netleşmiş değil, çünkü bu konuda yeterli bilimsel araştırma yapılmamış durumda. Genel olarak uzmanlar, hamilelik sırasında lazer tedavilerinden uzak durmayı öneriyor. Bunun nedeni, vücudunun hamilelik sırasında daha hassas olması ve hormonel değişikliklerin cildin lazer ışınlarına verdiği tepkiyi değiştirebilmesi.
Hamilelikte vücudun ve cildin daha farklı tepkiler verebilir; cildin daha hassas olabilir, pigmentasyon artabilir, bu da lazer uygulamalarına karşı istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Özellikle karın ve bel bölgesi gibi hassas alanlarda lazerden kaçınmak en güvenlisi olur.
Eğer lazer yapmaya devam etmek istiyorsan, doktorunla bu durumu mutlaka konuşmalısın. O sana en uygun ve güvenli olan yolu gösterecektir.
Kısacası, cildin daha hassas olabileceği için hamilelikte lazer uygulamalarından uzak durmak genellikle en güvenli tercih olarak kabul edilir.
Ben de hamileyim 7 haftalık evde yapıyorum çok araştırdım sıkıntı olmaz diyorlar o yüzden yapıyorum valla bişey olacağınıda düşünmüyorum çünkü etrafımda çok yapan var Allah’ın izniyle bişey olmaz bence
Teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş dediğiniz gibi doktoruma danışmam daha sağlıklı olur
Teşekkür ederim. Bilemedim cesaret edemedim ben. Aynen inşallah bir sıkıntı çıkmaz
Merhaba ben henüz 5 haftayı tamamladım ama lazere gidiyordum daha önce ve şu anda iki seanssım kaldı doktora sormayı unuttum devam edebilir miyim sizce
Dondurdum bn radyasyonun etkisi cocuga gecebilir ve fayda etmiyo hormonlar deyisiyo hamilelikte
@G.k merhaba paketinizi dondurup daha sonra seanslarınıza devam ederseniz çok iyi olur, bebeğe vereceği zararın yanı sıra hormonlarınız da değişimler olacağı için tüyler yeniden çıkabilir
Evet bnm hic kalmamışken tekrar ciktilar
Doktorlar zarari olmadigini soyledi ama lazerde ister istemez kasilmalar oldugu icin bebek strese girir sanci olur diye dok. Onermiyor peki siz denediniz mi 7 aylikta fln lazer yaptiran var mi ?
Bn de düşündüm âmâ doğumdan sonra daha iyi olur bnce ne kadar doktor yap desede bn Epilatör aleti ile karnımı alınca sanki bebeğim içerde korkuyor gibi hissediyorum hareketleri fln öyle geliyo bn de almıyorum lazere de doğum dan sonra tercih ettim zaten gebelik boyunca tüyler hafif ve geç cıkıyo doğumdan sonra yine kaoss
Benim evde lazer cihazım var kol koltuk altı yüzümü alıyorum ne yapayım bir iki iplikle aldım yüzümü fışkırdı resmen
göbek tüylerini neden alıyorsun ki onlar zaten dökülür
iyide benim ki dökülmüyor çıkıyo
dur hele doğur ondan sonra sen o ince tüyleri alınca devamı gelir bu seferde göbek sorunu başlae zaten tüy sevmiyoruz
Ay ben bir ikidir usturayla aldımmmm almayayım mı doğumdan sonra dökülmez miiiiii
yavrucum inşallah dökülür beni. hep döküldü ama ben almadım yani yeni evlilik ilk çocuk olunca eşiniz için orada. 3 5 tüy dahi sizi rahatsız ediyor
Yeni evlilikde degil emin olun aradan yillarda gecse o tuy rahatsiz ediyo 13 yillik evliyim hep dikkat etmisimdir zaman gecdikce insan kendini salmiyo yani. Hamile kalinca lazeri birakdim baya biten yerlerde de cikmaya basladi hormonlardan tabi ama.sabr edicez yapicak bisey yok lazere ara verdim bence hamileykende yapilmamali.
Kızlar hamileyken lazere giden varmı? Yada gitmemde her hangi bi sakınca varmı ilk 3 ayımı tamamladım
Tavsiye etmiyolar. Ben merkezi arayıp hamile olduğumu söylediğimde yapamayız lazer demişlerdi. Doğumdan 6 ay sonra ancak tekrar başlayabiliriz demişlerdi.