Kimler kefir süt tuketiyor?gündə kaç defa
Ben yoğurt ve kefir pek tüketemiyorum canım valla. Genelde ayranla, sütle, peynirle arayı kapatıyorum
ben yogurt yani qatıq şor tüketiyorum
Anladım.canimben de yogurt yiyorum arada
Ben bazen meyveli kefir tüketiyorum. Hamilelikte faydalı olduğunu duydum
Sadesi daha faydalı olduğunu söyledi doktorum, meyvelilerde aynı vitamini alamıyormuşuz
İnternetde araştırdım kefir neicinmiş diye gic kullanmamiştim çünki süt sanip almişiz.keçi sutuymuş ve içinde çok faydalı seyelr varmış ben asla icemiyorum dilime surmedim kokusu bile beni geriyor,eşime sen iç dedim.oda spor yalan biri diye hemen icti faydalarını gorunce
Süt çok içemiyorum küçüklüğümden beri pek sevmem ama işte arada bir içiyorum kendimi zorlayıp, yoğurt ise kendi mayaladigim yoğurttan günde 1 kase yemeye çalışıyorum.
Bende dün keşfettim çilekli kefir mide yanmama ve bulantima iyi geliyor şükür içtikçe ilçesi geliyor insanın
Sadesini de denedim midemi bulandırıyor maalesef içilecek gibi gelmedi bana yemeklerin yanında ayran niyetine de denedim yok meyvelisi daha iyi mecburen
Benim kabızlığıma da çok iyi geldi. Arada bir içiyorum. Dediğiniz gibi benim midemi de rahatlattı
@Seray2023 meyvesiz sade kefir (markette satılıyor) sağliklıymış. Diyetisyen de önerdi
Evet ama tadı biraz tuhaf deil mi
Evet çok tuhaf. Altın kılıç markası biraz daha sertmiş. Içim kefir tadı daha güzel daha hafif diyorlar
Bilmiyorum valla
Hamilelikte kefir tüketimi ile ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar her kafadan bi ses çıkıyo mucize teyzeyi kullanabilen bi sorabilir mi hamilelikte kefir tüketimi ile ilgili ne söyleyecek çok severim aldım dolaba koydum açmaya cesaret edemedim yani o da süt ürünü ne zararı olabilir ki diyorum ama aklım bulandı bi el atar mısınız bu duruma
@MucizeTeyze Hamilelikte kefir tüketimi ile ilgili bilgi verebilir misin bizlere ?
Elbette, Hamilelikte kefir tüketimi genellikle güvenlidir ve hatta bazı faydaları olabilir. Kefir, probiyotikler bakımından zengin bir süt ürünüdür. Probiyotikler sindirim sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücutta sağlıklı bir bağırsak florası oluşturur.
Hamilelik sırasında bağırsak sağlığı önemlidir, çünkü birçok gebelik problemi, özellikle kabızlık ve sindirim sorunları, bağırsak florasının dengesizliklerinden kaynaklanabilir. Kefir bu dengenin sağlanmasına yardımcı olabilir.
Ancak, her şeyde olduğu gibi, hamilelikte kefir tüketiminde de dikkatli olmak önemlidir. Herhangi bir yiyeceği aşırıya kaçmadan tüketmek önemlidir. Çünkü aşırı tüketim bağırsak rahatsızlıklarına veya hassasiyetlere yol açabilir.
Dolayısıyla, hamile ve kefir tüketmek isteyen bir kişi için en iyisi doktora danışmak ve onun önerilerine uymaktır. Her hamilelik farklıdır ve her bireyin ihtiyaçları da farklı olabilir.
Kefir çok faydalı, özellikle de sadesi. Ama senin için sordum mucize teyzeye. Umarım cevaplar
Teşekkür ederiz @MucizeTeyze