Hamilelikte kefir tüketimi

Kimler kefir süt tuketiyor?gündə kaç defa

1 Beğeni

Ben yoğurt ve kefir pek tüketemiyorum canım valla. Genelde ayranla, sütle, peynirle arayı kapatıyorum :blush:

2 Beğeni

ben yogurt yani qatıq şor​:smile: tüketiyorum

2 Beğeni

Anladım.canim​:rofl:ben de yogurt yiyorum arada

2 Beğeni

Ben bazen meyveli kefir tüketiyorum. Hamilelikte faydalı olduğunu duydum

3 Beğeni

Sadesi daha faydalı olduğunu söyledi doktorum, meyvelilerde aynı vitamini alamıyormuşuz

2 Beğeni

İnternetde araştırdım kefir neicinmiş diye gic kullanmamiştim çünki süt sanip almişiz.keçi sutuymuş ve içinde çok faydalı seyelr varmış ben asla icemiyorum dilime surmedim kokusu bile beni geriyor,eşime sen iç dedim.oda spor yalan biri diye hemen icti faydalarını gorunce

1 Beğeni

Süt çok içemiyorum küçüklüğümden beri pek sevmem ama işte arada bir içiyorum kendimi zorlayıp, yoğurt ise kendi mayaladigim yoğurttan günde 1 kase yemeye çalışıyorum. :smiling_face:

2 Beğeni

Bende dün keşfettim çilekli kefir mide yanmama ve bulantima iyi geliyor şükür içtikçe ilçesi geliyor insanın

1 Beğeni

Sadesini de denedim midemi bulandırıyor maalesef içilecek gibi gelmedi bana yemeklerin yanında ayran niyetine de denedim yok meyvelisi daha iyi mecburen

Benim kabızlığıma da çok iyi geldi. Arada bir içiyorum. Dediğiniz gibi benim midemi de rahatlattı :innocent:

1 Beğeni

@Seray2023 meyvesiz sade kefir (markette satılıyor) sağliklıymış. Diyetisyen de önerdi

Evet ama tadı biraz tuhaf deil mi

2 Beğeni

Evet çok tuhaf. Altın kılıç markası biraz daha sertmiş. Içim kefir tadı daha güzel daha hafif diyorlar

1 Beğeni

Bilmiyorum valla

1 Beğeni

Hamilelikte kefir tüketimi ile ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar her kafadan bi ses çıkıyo mucize teyzeyi kullanabilen bi sorabilir mi hamilelikte kefir tüketimi ile ilgili ne söyleyecek :see_no_evil:çok severim aldım dolaba koydum açmaya cesaret edemedim yani o da süt ürünü ne zararı olabilir ki diyorum ama aklım bulandı bi el atar mısınız bu duruma

1 Beğeni

@MucizeTeyze Hamilelikte kefir tüketimi ile ilgili bilgi verebilir misin bizlere ? :blush:

1 Beğeni

Elbette, Hamilelikte kefir tüketimi genellikle güvenlidir ve hatta bazı faydaları olabilir. Kefir, probiyotikler bakımından zengin bir süt ürünüdür. Probiyotikler sindirim sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücutta sağlıklı bir bağırsak florası oluşturur.

Hamilelik sırasında bağırsak sağlığı önemlidir, çünkü birçok gebelik problemi, özellikle kabızlık ve sindirim sorunları, bağırsak florasının dengesizliklerinden kaynaklanabilir. Kefir bu dengenin sağlanmasına yardımcı olabilir.

Ancak, her şeyde olduğu gibi, hamilelikte kefir tüketiminde de dikkatli olmak önemlidir. Herhangi bir yiyeceği aşırıya kaçmadan tüketmek önemlidir. Çünkü aşırı tüketim bağırsak rahatsızlıklarına veya hassasiyetlere yol açabilir.

Dolayısıyla, hamile ve kefir tüketmek isteyen bir kişi için en iyisi doktora danışmak ve onun önerilerine uymaktır. Her hamilelik farklıdır ve her bireyin ihtiyaçları da farklı olabilir.

1 Beğeni

Kefir çok faydalı, özellikle de sadesi. Ama senin için sordum mucize teyzeye. Umarım cevaplar :grin:

Teşekkür ederiz @MucizeTeyze :blush: