Hamilelikte kefir tüketimi

Rica ederim, Tatlıheyecanım_3012! Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Sağlıklı ve mutlu bir hamilelik geçirmenizi dilerim. Herhangi başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

1 Beğeni

Markette satılan kefirler hamilelikte tüketilebilir. Sadece meyvelisi yerine sade olanı tüketin diyorlar. Gebe okulunda diyetisyen de böyle söyledi

1 Beğeni

Meyveli olanlarda ister istemez bir katkı maddesi oluyor yaa. Bir de sanki taze meyve mi koyuyorlar ki :roll_eyes: O yüzden sade olan kesinlikle en iyisi

2 Beğeni

Meyveli olanları sevmiyorum zaten aşırı tatlı geliyo birde sanki tadı bozuluyor gibi geliyo bana ben kendim meyveyle smothie makinesinde yaptım o bile değişik geldi hazır meyvelilerde ilave şeker de oluyo içeriğinde yarar yerine zarar

2 Beğeni

Taze meyveyi geçtim içinde şeker de oluyo o sıkıntı

1 Beğeni

Kesinlikle öyle @Tatlıheyecanım_3012

1 Beğeni

Meyveli kefir gebelikte içilir mi

2 Beğeni

Tadı çok güzeeeel ama hamileler için standartı öneriliyor. Çünkü meyveli olanlarda şeker oranı çok daha yüksek olduğu için :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Ben de meyveli çok seviyorum ama sade olanı daha sağlıklıymış

1 Beğeni

Sade içmek daha faydalıdır ama meyveli de içebilirsiniz :blush:

Kefir GIF by OSM Koło

Ben bunu diyetisyen arkadaşıma sormuştum. O da sade olanı öneriyoruz meyveli olanları önermiyoruz çünkü içinde kimyasallar barınıyor dedi.

Aynı şey meyveli yoğurt ve meyveli süt için de geçerli, lezzetli ama sağlıksız maalesef. Eğer sade tüketmeyi sevmiyorsanız içine meyve koyup çekerek kendiniz de meyveli yapabilirsiniz. Hoş ben de bazen meyvelilerini tüketiyorum midem sade olanları almadığında, hiç tüketmemekten iyidir diye düşünerek​:joy:

1 Beğeni

Ay çok güzel söylediniz ben unuttum diyetisyen arkadaşım sade al kendşn meyve ekle iç, sade içemiyorsan demişti

1 Beğeni

Kızlar anne karnında bebeğe kilo aldıran besinler içinde kefir gördüm de meyvelisini seviyorum ben sademi içmek gerek yoksa meyvelide faydalimidir

1 Beğeni

İçiyor musunuz bu zamana kadar :cherry_blossom:

Canım meyveliler genelde şeker ve başka maddeler içerebiliyor. İçeriğine bakmanı tavsiye ederim. Ben sade kefir alıp kendim meyveli yapıyorum. Muz, dondurulmuş çilek vs ekliyorum

sade kefirin faydaları oldukça fazladır. Üstelik hamilelerde ve bebeklerde de sade kefir tüketimi yapabilirsiniz. Hamilelikte kefirin faydaları arasında hamile kadının vitamin ve mineral ihtiyacını karşılaması ve immun sistemini güçlendirmesi yer almaktadır. Meyveli kefirler lezzet açısından eşsiz olsa da, kalori tablosunda masumiyetlerini bir miktar yitirir. İçerisinde yer alan tatlandırıcı maddeler nedeniyle sade türüne göre yüksek miktarda kalori içeren meyveli kefir, buna rağmen sağlıklı besin değerlerinden bir şey kaybetmez. Ben kendim şahsen sade alıyorum sade tüketiyorum bazende içine çok az bir çay kaşığı bal koyuyorum

O zaman meyveli olanlar bana göre değil çünkü diyetteyim tatlı yasak :joy:

1 Beğeni

Kefir almis esim ama orman meyveli sizce tüketmeli miyim nasil tüketiyorsunuz yada meyveli olunca zararli bilginiz var mi