Hamilelikte kabızlık😑

Acı biber yiyorum. Özellikle çorbaya bol bol atıp içiyorum. Ben bu şekilde çözdüm. Acı yiyebiliyorsanız deneyin. Yoğurda karıştırıp da yiyebilirsiniz. Zaten acı aşeren biriyim işime geldi :grin::grin: bol su içmek lifli beslenmek asla kabızlık sorunumu çözmedi maalesef

Zeytinyağı. Kayısı hoşafı veya meyve suyu hiçbiri etki etmiyorsa doktorunuza danışıp duphalac şurup var onu alabilirsiniz

Taze ananas deneyin, ama ortasında bulunan sert ve lifli kısmıda yemeye çalışın, en yoğun lif ve laksatif etki yaratan bölgesi orası, bol su ile kalın bir dilim taze ananas​:+1:t2:

ayni sorun bendede vardi ki ben hemoroid hastasiyim bağsur yani hic kabiz olmamam gerekiyor normalde ilacla falan cozulur ama hamile olunca hic ilac taraftari olmadim sütte icemedigim icin hem cocuga hemde bana faydasi olan kefir ile çözdüm cok sukur gunde 2 bardak kefir iciyorum hem de probiotik cocugada kilo aliminda faydali kabizlik nedir bilmiyorum tavsiye ederim canim

bende sorunumu kivi :kiwi_fruit: ile çözmüştüm 3.aydan sonra doktorum ilaç vermişti

Çok sağolun bilgilər için ama hepsini yaptim zatən kapızlık problemim vardı şimdi bela olduu​:pleading_face::pleading_face:

1 Beğeni

Ayni durum bende de var :face_holding_back_tears:

Kayısı suyu satılıyor bana iyi geldi ama bilemem

Yada kuru kayısı kaynat onu iç oda geliyo

Birde kuru erik

1 Beğeni

Canım banada kivi iyi gelmişti

Hoşgeldiniz aramıza :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

Geçmiş olsun :pleading_face:

Aynı durum bendede var malesef biraz tuhaf olcak ama bol ekşili yaprak sarması bende ertesi gün hemen ishal yapiyo :joy::joy:

1 Beğeni

herkesin bunyesi farkli tabiki ama kefirde probiyotik oldugu icin hem bebege faydali kilo bakimindan hemde kabizlik icin size o yuzden bir deyin icin derim​:smiling_face_with_three_hearts:

Kefiri kullaniyorum zaten canm ama sende bilirsin bazen gerçekten aşırı tıkanma oluyo ve naparsan yap geçmek bilmiyo bende çözümü onunla buluyorum :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

ohhh ne guzel eksili yaprak sarmasi cözüm getiriyorsa zevkle afiyetle ye bundan guzel ne olabilir bol bol ye sana sifa bebege kilo olsun insallahhh​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Kabak çekirdeği, ve bol su iç

Ama internettede diyorki boyle kabizlik sorununuz olursa doktordan ilac isteyin yunusatmasi icin bebek rahme baski yaptigi icin oluyormus kac haftaliksin canim su ve aci hemene nazaran gecmezse doktordan yardim iste zorlama cok biliyorsun sonuclarini

Acı tükettiğimde midem deli gibi yanıyor sen mide yanması için ne gibi önlemler aldın?

Sade turk kahvesi yapip icine biraz limon sıkın ben hergun 1 tane iciyorum hem kilo almamak icin hem kabizliga hem bas agrisina iyi geliyor

1 Beğeni