Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu

Kızlar selam 7. Hafta ile aranıza yeni katıldım. Gebelikte idrar yolu enfeksiyonunu nasıl önlediniz tavsiyeleriniz var mı?

2 Beğeni

Merhaba @Melek26 hoşgeldiniz :partying_face::bouquet: eskişehir mi :star_struck: benim taa 6. Ayda geçti

2 Beğeni

Hoşbulduk @Cansu Hemşehriyiz sanırım :blossom: kendiliğinden mi geçti tedavi uyguladın mı ya da doğal yollardan herhangi bir şey yaptın mı?

2 Beğeni

tedavi olunmalısın canım,böbrek enfeksiyonuna yol aça bilir tedavi olunmazsa.doktorun ne dedi

2 Beğeni

Benim kronik maalesef gebelikten önce de vardı ne ilaç kullandıysam bitiremedim tamamen. Doktora gidecek kadar çoğalmadı şu an

3 Beğeni

Geçmiş olsun :pray:

1 Beğeni

Hoşgeldiniz :sun_with_face:

Gebeliğiniz hayırlı olsun :pregnant_woman::ribbon:

Geçmiş olsun :pray:

1 Beğeni

Biraz geç gördüm kusura bakmayın. Bir kez çok yanma olunca doktorum sase verdi bi fayda etmedi ama yanması geçti. Çok su içtim geçmedi. Hijyene daha çok dikkat ettim geçmedi En son iç çamaşırlarımı ayrı derecesini yüksek daha uzun süre yıkadım ütüledim. Geçti 8. Ayda tekrar başladı

1 Beğeni

İşte benim de böyleydi

Cevaplarınız için teşekkür ederim

1 Beğeni

Merhaba kızlar ben bu enfeksiyondan kurtulamıyorum sanırım 3 aylıkken çıkmıştı şase ilaç verdi doktorum düştü. Şuan 5. Ayımızdayız Dün tekrar test yapıldı ve bugün lökosit mik. 700 civarı çıktığını gördüm ve panik yaptım doktorm izinde olduğu için dönmesini bekleyeceğim 2- 2,5 litre su içiyorum her gün çamaşırımı değiştiriyorum hatta günlük pedte kullanıyorum ama başka ne yapmam gerekir önerileriniz var mı?

3 Beğeni

Kızılcık Suyu: Bazı çalışmalar, kızılcık suyunun idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkisi olduğunu öne sürmüştür. Ancak, kranberi suyunun etkili bir tedavi yöntemi olup olmadığı konusunda kesin bir görüş birliği yoktur. Hamileyken kranberi suyu tüketmeyi düşünüyorsanız, önce doktorunuza danışmalısınız.

2 Beğeni

Papatya çayıyla yıkanıncan iyi geliyor muş.

Normalde bile papatya çayıyla yıkanmalı herkes dedi doktorum.

Bende kaşıntı 3 aydır devam ediyor geçmek bilmiyor illet

2 Beğeni

Kaşıntı, koku, yanma var mı? Yoksa ilaç bile kullanmaya gerek yok diyor benim doktorum Allah’a şükür bu seferki kültür temiz çıktı

1 Beğeni

Papatya çayını hiç duymamıştım araştırayım bari

1 Beğeni

Hayır kaşıntı koku yanma yok geçen sefer kültür yapıldı temiz çıktı bu testi dün verdim yüksek çıktı ama yine yanma vs yok internette de sıkıntılı durumlar okuyunca panikledim biraz

1 Beğeni

Doktorunuza hiç bir problem olmadığını söyleyin bence o da bir problem olmadığını söyler

1 Beğeni

Geçmiş olsun arkadaşım :pray::heart:

@Cansu Arkadaşımız da uzun süre enfeksiyonla savaşmıştı. O sana bilgi verir belki

1 Beğeni

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Bol Su İçmek: Günde en az 8 su bardağı su içmek, idrar yollarını temiz tutabilir ve enfeksiyon riskini azaltabilir.

2. İdrarınızı Sık Sık Boşaltmak: İdrar yollarını temiz tutmak için düzenli aralıklarla tuvalete gitmek önemlidir.

3. Temizlik Kurallarına Dikkat: Tuvaletten sonra temizlik için önden arkaya doğru silmek, bakterilerin vajinaya geçişini engelleyebilir.

4. Nefes Alabilen Kıyafetler Giymek: Pamuklu iç çamaşırları ve nefes alabilen kıyafetler tercih etmek, bölgeyi kuru tutabilir.

5. Asitli İçeceklerden Kaçınmak: Alkolsüz ve az şekerli içecekleri tercih etmek, idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltabilir.

6. Cinsel Hijyen: Cinsel ilişki sonrası idrara çıkmak ve cinsel hijyen kurallarına dikkat etmek önemlidir.

7. Doktor Talimatlarına Uymak: Hamilelik sürecinde doktorunuzun önerilerini dikkate almak, sağlıklı bir gebelik için önemlidir.

Eğer belirtiler ortaya çıkarsa hemen bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmek önemlidir.

1 Beğeni

Söylerim mutlaka. Yarın arayacağım bakalım ne diyecek

1 Beğeni