Hamilelikte Hurafeler😁 (ŞAKA MI BUNLAR )

Hep beklerken uyuya kaldım yaaa​:sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Benim cevremde ikiye ayrilmis durumda dogum pijamalarimi birininkirmizi birini lacivert aldim . Bir kac kisi diyorki kirmizi hep ustunde bulunsun bebegindenoyle yoksa al basar. Bir kisim diyorki sakin kirmizi bisey odada bile bulundurma alı sen cagirmis olursun al basar . Ben napayim simdi :joy:

Kısır döngü gibi olmuş :smile:

Evimde kedi var onu severken eşimin ananesi sevme birak bakma kediye beben kediye benziycek gozleri ayni kedi gibi olcak diyo :rofl::rofl:

1 Beğeni

Benim annem ciğere tutmuş bana hamileyken bir yerine tutma leke olur çocukta demişler gerçekten de kalçamda fındık büyüklüğünde leke var. Arkadaşım annesine güller açacağı zaman gül koklatmış denemişler gül koklarsan çocukta gül açar diye gerçekten oldu alnında güller açarken kıpkırmızı gül açıyor. Birde eltim çilek çok yedim dedi oğlunun kaşının ortasında kafasında kırmızı çilek gibi kırmızı noktalı izler var :blush: bunları biliyorum ama denk gelmiştir demek istiyorum

Hadi bir hurafe daha gelsin benden :joy::joy: ablam hamileyken çok kusuyordu dediler ki bir köpeğin yemek yediği tasa bir meyveyi sürün ve yedirin ama hamile kişi bilmicek annem ve teyzem tanıdık birinin köpeğinin yemek yediği tasa elmayı sürdüler ablama yedirdiler kızın kusmasıda mide bulantısıda geçti. Sonra ablama dedik kız o kadar kötüydüki o köpeği bile yerdim dedi​:joy::joy: neyse hurafe denk geldi diyorum yine. İkinci cocuğunda da yapalım dediler pandemi vardı izin vermedim garip baya çekti​:joy:

Yazılan ayeti ben bilmiyorum çok izin bi ayet sadece bu konu icin yaziliyor herkeste yazmiyorumus :smiling_face_with_three_hearts: olabilir

Bu selena misalı olmuş biraz :joy::joy::joy:inanması zor tabi :smiley: 1 gün içindemi olmuş bu lekeler

Birkaç dakika :heart: bir bebeği kucaklayıp sevip yerine koyduktan sonra 1fincan kahveyi 1günde içen tanımadım hiç :rofl: oluştuğunu farkettiğim an müdahale ettim saniyeler içinde yok oldu yukarda dedim imkan varsa denemesi bedava diye ama hatunlar dediki musallat filan oluyorlarmış korkutuyorlarmış bebeği o yüzden denemeni önermem sonuçta bebeğe bişey olursa senin yüzünden etkilenen sen olmayacaksın…

Amanin :smile::smile:

Doğunca çocuğu pekmezle tuzla bulayıp yikicam diyip duruyor kaynanam çocuk kokmasin diye adetmis kirklarkenn bende dedim kendi çocuklarını yaptın mı oule dedim yaptım ikisinide dedi bende çok bir işe yaramamış dedim :joy::joy::joy::joy:

1 Beğeni

Benim bildigim ve gercktn dogru olan ilk uc ay icinde cigere dokunup biyerini kasimak gül kokarken biyerine degirmek cilek yedikten sonra kasimak iz birakiyor nereni kasirsan.birde aserdigin biseyi yemediginde eksik oluyor yada o yiyemedigin sey gibi oluyor biyeri atiyorum ornek zeytin canin cekti yiyemedin bi parmagi fakan zeytin gibi yuvarlak oluyor birde kesinlikle yeni dogan bebege adetliyken Bakilmaz sizinde yasadiginiz gibi ya cocuk hastalanir yada sizin yasadiginiz sekil olaylar olur bizim burada 40 basar derler hatta rabbim butun cocuklarimizj korusun bnde pek inanmamaya çalışıyorum ama yasayip gorduklerime dikkat etmeye calisiyorum

Tuzlamak ok dee kalmadıki onuda uygulamayı bilen :frowning: biz tüm kuzenleri babaannem tuzlamış bizde teri kokan yoktur ki ben baya bildiğin kiloluyum yani ona rağmen terin içinde boğuldak kokumuz olmuyo sayesinde mekanı cennet olsun. Annem anlatırken tüm eklemlerine kaya tuzu koydu sora seni taş gibi kundakladı sen nerdeyse morardın içine bişiler attığı suyla yıkadı diye anlatır ama bukdar yüzeysel bilgiyle öle ciddi bi uygulama yapılmaz. Ama babaannem yaşıyo olsaydı kesin yaptırırdım… onunda bilimsel mantığı şeymiş zaten ana karnından çıktıktan sora ilk 40gün içinde kemikler bıngıldak yağ dokuları vs şekillenip olgunlaşıyomuş aynı şekilde ter bezleri ve vücuttaki bilimum salgı bezleride o 40gün içinde olgunlaşır işleve girermiş. Ter bezlerine etki edip öle yetişkinlik döneminde ter kokmasını önlüyomuş ama bu teori üstüne yapılmış bir araştırma yok