MERDİVENİN ALTINDAN GEÇERSENİZ BEBEK ZAYIF OLABİLİR. EVDEKİ BÜTÜN PENCERELERİ AÇARSANIZ, DOĞUM YAPMAK ZOR OLMAZ. BEYAZ YİYECEKLER YERSENİZ, BEBEK DAHA BEYAZ BİR TENLE DOĞACAKTIR. HAMİLEYKEN MEZARLIĞA GİTMEK MUTSUZLUĞA YOL AÇABİLİR. BAHARATLI YİYECEKLER YERSENİZ BEBEĞİN SAÇLARI KALMAZ. DOĞUMDA AT KUYRUĞU YAPILAN SAÇ AÇILMAZSA DOĞUM ZOR OLUR. BEBEĞİN CİNSİYETİNİ TEKMELEME ŞEKLİYLE ANLAYABİLİRSİNİZ. BOYNUNDA YUMURTA KABUĞU TAŞIMAK (kabuk sağlam kaldığı sürece bebek güvende olur )…
kahkaha atarak güldüm bide ben hurafe bunlara inanmiyorum dedigimde kiziyolar bana
@Eliff bende kızdım şuan şu yazılanlara nasıl inanmazsın
Bu ne bea 1ini bile duymadım bugüne kadar :))
Kahve içersen çocuk kapkara doğar
Hiçbirini duymadım desem hiçbirine de inanmıyorum sizde inanmayın bu tarz şeylere
@zeynepcik inananların olduğunu sanmıyorum yani öyle ümid ediyorum
Alt komşu da hamile muhtemelen aynı haftada doğum yapıcaz sakın 40 ın dolmadan yan yana gelme olaki yan yana geldin çocuğu onun çocuğundan yukarıda tut yoksa seninki kısa kalır dedi annem beynim yandı akşam olunca eşime anlatıyorum bak sakın ahh yan yana gelirsek çocuğu kutsanmış çocuk gibi yukarı çıkarıyoruz dedim
Bana da bir komşu çok vişne suyu iciyorum diye çocuğun pembe olacak demisti o çok kiraz yemiste bebeği pembe olmuş. Dedim senin utanmazliginin çocuktaki etkisidir o kiraz bahane
Bir başka komşuda 7 aylık olana kadar balık yeme çocuğun kemikleri ince olur, zayıf olur dedi. Saç kestirme ömrü kısa olur aklı kıt olur diyenler oluyo. Hepsine de ters ters cvplar veriyorum. Hiç birine de inanmıyorum…
Mezarlığa gitmek mutsuzluğa değil sadece gidince sevdiklerin icin ağlıyorsun o yüzden izin vermiyorlar.
Ağlamk stres bebeğe iyi gelmez
Şimdi aklıma gelen ve hurafe olmayan bişey dicem neden hurafe olmadığınıda deneyerek gördüğüm için diyebilirim… sizde deneyin denemesi bedava ama deneyeceğiniz bebeğin annesi biliyo olursa muhtemelen izin vermez denemenize… inanç;
( Adetli kadın/kız 40ı çıkmamış bebeği kucaklamamalı olurda kucaklarsa adet olduğunun farkında değildir vs…kulağına 3kez annen gibiyim demeli) hurafe dedim saçmalık dedim umursamadım kimseyede demedim adetliyim diye kucakladım sevdim geri bıraktım ama kovitten nerden baksanız 10sene önceden bahsediyorum :)) bi kahve içtim ama aklımda bu söz laf arasında bi gidip bebeğe bakayım dedim ki çocuğun yüzü ellerinde vs doğum lekesi gibi izler olmuş istemsiz dehşete kapıldım kucağıma alıp kulağına annen gibiyim dedim 3kere gözümün önünde lekeler gitti… demeseydim o lekeler kalacakmış yazık
Daha ne hurafeler var mesela eşime soyleyince din ile alakalı olanları eee bu yabancılar müslüman değil onlara neden bişey olmiyor diyor
Miden cok bulanirsa cocuk sacli olur kesin ondan mideniz bulanir
Ben inanmıyorum hurfaelere falan ama gebelikte çok korkutuyorlar
İlk defa duydum ben böyle bişey oldugunu bilmiyordum valla şaşırdım belki ben yabancıyım ondan duymadım
Hamileyken saç kesilmez bide bu var
Benim yedigom aciyi en acıyı seven bile yiyemez ama çocuklarım normal saçlı bebeklerden dahada sacli doğdu tut bağla o kadat
- Sezeryan mı…
Kivi yersen çocuk kıllı olur bunu duymuşmuydunuz
Ciğere dokunursan lekeli olur falan