Hamilelikte Hurafeler😁 (ŞAKA MI BUNLAR )

Bugün haber sitelerinde okudum. Annenin beslenme alışkanlığı çocuğun yüz şeklinde etkiliymiş. Yani mesela çok proteinle beslenen burun yapısı geniş oluyo gibi. Çok ayrıntılı hatırlamıyorum haberi. Yani hepsi olmamakla beraber bazı hurafe gi i görünen şeylerin arkasında gerçeklik var. Ama gerçeklik hangisinin arkasında meçhul​:woozy_face::woozy_face::woozy_face::exploding_head: Paranoya olmadan doğursak bari.

Bu dediginiz dogru iki kadin lohusa iken de birbirine gidilmez adet olunca da hatta gece rahatsiz ederler iyiki cocuk hasta olmadi

1 Beğeni

Kesinlikle bu çok dogru üç gebeligimde de boylama kullandım yoksa uyuyamiyordum

Boylama ne ki

Doğruymuş işte yaşayınca anladım ama yaşamasam muhtemelen hala inanmazdım

Dua ayet yaziliyor ona boylama deriz biz hamileyken korkuttuklari icin kullaniliyor

Hepsini İlk defa duydum Hepsi de çok saçma​:rofl::rofl::rofl:

Bende bunları duymakla geçiyor günlerim. :joy::joy::joy:

Merhaba, hoşgeldiniz :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :rainbow:

Hangi ayet yazılıyo biliyosan söyle bizde yazalım şükür Allaha öle dertlerim olmadı ama genede önlem olsun :slight_smile: bizim muska dediğimiz şey herhal senin boylama dediğin

Bizde de Cevşen derler… bizde çocuğun yatağının altına koyarız… gelenek gibi birşey… doğrudur yada değildir diyemem

Bende sac kestirmak istiorum ne yapsam bilemedim

Evet bizde de çocuk bayılır huy sahibi olur derler düşmanlık yapmak.isteyen adetli gelir o yüzden 40 çıkana kadar misafir kabul edilmez

Kucağa alınmaz dedilerdi ozamanlar gidilmez demediydi kimse ama sorarım unutsam bile ille Allah nasip ederse yaşıycam bu durumları :slight_smile: yanıma geleni gideni teftiş ederse anlarım zaten :slight_smile: benim kaynanam çok inanır böyle şeylere ekmeği,terliği ters koymaz filan mesela da hurafe die merak edip hiç sormadım anlamı neymiş dedim ya kendim denemesem genede inanmazdım ki inanmayarak denedim inansam yapmazdım zaten :sweat_smile:

Benim buyuk babaannem çok sakız cignedigim icin, sakızı cok cigneme bebek çok boklu olur demisti :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

Mezarlığa gidersen herhangi bir yeri kaşırsan kaşıfığın yerde çocuğun aynı yerinde leke olur görümcem denedi ve oldu bacağını kaşıdı bacağında lekeli doğdu ama diğerlerini ilk defa duydum

1 Beğeni

Bebeğin yastığın altına çengel iğne bırakılır birde küçük kuran kerim cinler musallat olmasın diye

Miden çok bulanırsa değil miden çok yanarsa

Evet evet bizim memlekette de vardı böyle şeyler… küçüklüğümden hayal meyal hatırlıyorum. Bende bebeklerin başında bekkerdim cinler gelince bakacam nasıl birşeye benziyorlar diye :sweat_smile::sweat_smile:

:joy::joy: oda iyiymiş görebildinmi bari