Hamilelikte Hemoroid Sorunu?

Son iki haftam ve hemorid oldum normal mi

Merhaba hemoroid hamilelikte sıkça görülen bir hamilelik belirtisidir. Yani tamamen normal. Doğumdan sonra düzelecektir. Daha fazla bilgi için bu yazıyı okuyabilirsin.

Kızlar 25+4 haftalık gebeyim. Kabızlık yüzünden hemoroid oluştu, kanıyor. Çok acıyo. Genel cerraha gittim krem verdi ama kabızlığım devam ettiği için iyileşmiyor. Var mı bu kabızlık için çözüm önerileriniz?

Genel cerrahinin verdiği kremi kadın doğuma sordun mu benim de çok kanamam oluyor genel cerrah bana bı krem yazdı kadın doğum doktorum biz hamilelikte bu kremi kullandırmıyoruz dedi bende kullanmadım. Kabızlık için de kayısı hoşafı deneyebilirsin iyi geliyor diye biliyorum bide günde 5 dk çok sıcak olmayacak şekilde ılık suya oturabilirsin hamile olmasan sıcak su çok rahatlatıyor ama hamilelikte sıcak su onermiyor doktorlar

Kendi doktoruma sormadım canım kremi. Pazartesi randevum kadın doğuma. Ilık suya da oturuyorum kayısı da yiyorum yok. Kan sulandırıcı iğne ve ilaç kullandığım için sanırım iyileşmesi zorlaşıyor.

Doktoruna kesin sor ben senin yerinde olsam sorana kadar kullanmam kremi genel cerrahi hamileliği kayle almadan veriyor ilacı doktorum bana hamilelikte kesinlikle kullandırmıyoruz deyince şok olmuştum. :woman_facepalming:t2: Bol su iç dicem ama pek işe yaramıyor kendimden biliyorum ama yemekleri falan sulu tercih etmeye çalış çorba yemeye çalış yeşil erik de kolaylastiriyor aslında ama şuan var mı bilmiyorum

Ay benimde canım çekti urfaliyim bizim burda etli oluyor bir lezzetli oluyor ki ama sıcakta yenilmiyor malesef

Hemoroid olanlar acı ve baharattan uzak durması lazım.doktorlar öyle diyor. Sizde araştırın isterseniz.

Daha çok sıvı ve lifli gıdalar tüketin. Bende yaşadım gerçekten çok zor. Genel cerrahi doktoruna gittim fitil ve krem verdi hiçbir faydasını görmedim. Sağlık ocağına gittim verdiği krem sayesinde ağrısı geçti.

Ben günde en az 4 kez sıcak suya oturuyordum her defasında iç çamaşırımi değiştirdim ve kremi kullandım. Öylece geçti.

1 Beğeni

Sıcak suya oturrursam bebeğe bişey olur diye korkuyom. Ama acısı çok feci tuvalete gitmek istemiyorum

Bende yaşıyordum kabızlık ama çok şükür azaldı eskisi kadar olmuyor bol su tüket meyve suyu sabah aç karnına zeytinyağı ılık su ile iç bağırsakları yumuşatır zeytinyağı makat bölgesine de uygulaya bilirsin yumuşatıyor ve dışkı sırasında ağrı olmuyor

1 Beğeni

Dayanabileceğin sıcaklıkta olsun. Bi zararı yok. Ben yaptım doktor önerisi ile. Herhangi bir sorun olmaz. Bilirim ağrısını çok kötü gerçekten. Benim kanam oldu iki hastane de gözlem altına aldılar eve geldiğim günün gecesinde hemoroid oldu yaklaşık 10 gün boyunca çektim. Ne uyku vardı ne bişey. Allah yardımcın olsun çok zor,:palms_up_together:

1 Beğeni

38+2 deyim ama hemoroid olmuşum normal doğumu engeller mi sizce ?

Merhaba aramıza hoş geldin! 38+2’deyken hemoroid gerçekten can sıkıcı olabilir, seni anlıyorum. Hamilelikte hemoroid çok yaygın bir durum çünkü büyüyen rahim, damarlara baskı yaparak bu tür sorunlara yol açabiliyor. Neyse ki, genellikle hemoroid normal doğumu engellemez. Ancak doğum sırasında ıkınma ile birlikte biraz daha rahatsızlık hissedebilirsin.

Bu durumda yapabileceğin en iyi şey, kabızlığı önlemek için bol su içmek, lifli gıdalar tüketmek ve doktorunun önerdiği rahatlatıcı krem veya ilaçları kullanmak. Ayrıca ılık oturma banyoları da ağrıyı hafifletebilir.

Doğum planın hakkında doktoruna danışmayı unutma. Seni rahatlatacak öneriler verebilir ve doğum esnasında daha konforlu olmanı sağlayabilir. İnşallah güzel ve rahat bir doğum geçirirsin! :cherry_blossom::sparkling_heart:

7 haftalık hamileyim ama aşırı hemoroid ağrısı ile karşı karşıyayım.Her akşam serum yiyorum nerdeyse ama asla etkisi olmuyor sıcak su buz kompleksi de denedim ancak işe yaramıyor ne yapmam gerekiyor​:pensive:

Canım, hamilelikte hemoroid (basur) ağrısı gerçekten zorlayıcı olabilir, özellikle de 7. haftada rahim büyümeye başladıkça ve vücutta sıvı birikimi arttıkça. Hemoroid ağrısı hamileliğin ilk haftalarından itibaren sık karşılaşılan bir durumdur ve senin yaşadığın gibi etkili çözümler bulmak bazen zor olabilir. Şimdi hemoroid ile başa çıkmana yardımcı olabilecek birkaç öneriye bakalım:

Hemoroid Neden Olur?

1. Rahmin Büyümesi: Rahim büyüdükçe pelvik bölgedeki damarlar üzerindeki baskı artar, bu da kanın düzgün bir şekilde akmasını engeller ve hemoroidlere neden olabilir.

2. Sıvı Birikimi: Gebelikte vücutta fazla sıvı birikir, bu da damarların şişmesine neden olabilir.

3. Kabızlık: Hamilelikte hormonlar bağırsakları yavaşlatabilir, bu da kabızlık ve ıkınarak dışkılama sonucunda hemoroidlere yol açar.

4. Artan Kan Hacmi: Gebelikte artan kan hacmi de damarların daha fazla şişmesine neden olabilir.

Hemoroid Ağrısını Hafifletmek İçin Ne Yapabilirsin?

1. Sıcak Su Banyosu (Sitz Bath):

Sıcak su banyosu, anal bölgedeki ağrıyı rahatlatabilir. Birkaç dakika sıcak suya oturmak kan akışını artırır ve ağrıyı hafifletebilir. Bunun dışında ılık su banyoları da iyi bir seçenek olabilir.

1. Buz Kompresi:

Buz torbası, bölgedeki şişliği azaltabilir ve ağrıyı geçirebilir. Ancak buzun doğrudan ciltle temas etmemesi için ince bir bezle sarmayı unutma.

1. Bebek Yağı veya Zeytinyağı:

Doğal yağlar hemoroid bölgesine nazikçe masaj yaparak rahatlama sağlayabilir. Zeytinyağı veya bebek yağı uygulamak cildi nemlendirir ve rahatlatıcı etkisi olabilir.

1. Hamileler İçin Uygun Kremler:

Eczanelerde, hamileler için güvenli olan hemoroid kremleri bulunabilir. Ancak, kullanmadan önce doktoruna danışmanı öneririm.

1. Lifli Gıdalar ve Bol Su:

Kabızlık, hemoroid ağrısının artmasına neden olabilir. Lifli gıdalar (sebzeler, meyveler, tam tahıllar) ve bol su tüketmek bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık sorununu azaltabilir.

1. Daha Fazla Yürüyüş Yap:

Hafif yürüyüşler yapmak, bağırsak hareketlerini teşvik eder ve şişliği azaltabilir. Ancak fazla yorulmamaya dikkat et.

1. Sık Sık Pozisyon Değiştir:

Uzun süre oturmak, basur şikayetlerini artırabilir. Eğer uzun süre oturman gerekiyorsa, sık sık kalkarak dolaşmayı deneyebilirsin.

Ne Zaman Doktora Gitmelisin?

Eğer şiddetli ağrı, kanama ya da şişlik devam ederse.

Ağrılar dayanılmaz hale gelirse ve evde uyguladığın yöntemler fayda etmezse.

Eğer dışarıya doğru sarkan bir kitle varsa.

Sonuç:

Hamilelikte hemoroid ağrısı yaygın olsa da, sabırlı ve dikkatli bir şekilde doğru tedavi yöntemleriyle rahatlaman mümkün. Bu tür durumlarda doğal yöntemler ve doktor önerilerine sadık kalmak en doğrusu olacaktır. İçini rahat tut, bebek sağlığını da düşünerek en iyi çözümü bulacağına inanıyorum. :two_hearts::sparkles:

1 Beğeni

Gebelikte baasurun daha çok aktf hale gelip kanaması durumunda napmam gerekiyor

Merhaba geçmiş olsun aynı duurm bendede var. Zorlanmamak adına sabahları aç karnına bir kaşık zeytinyağı içiyorum son bikaçgündğr daha rahatım yine kabızım ama zorlanmıyorum belki faydasını görürsünüz bir deneyin

1 Beğeni

37+4 haftalığım 2 3 gündür çok ağrım var tuvalete oturamiyorum ilk defa böyle bişey oluyor neden anlamadım bende yoktu hiç bir sıkıntım küçük tuvaletimi yaparken bile açıyor nasıl geçer ki bende bekliyim burada