@Betuesk Ben hamile kalmadan önce düzenli olarak spor yapıyordum. İlk randevumda doktora sordum. Düşük riskim olduğu için Hayır dedi.
Kimi hamileler vardı ilk 3 ayında bol bol geziyordu.
Bende durumlar tam tersi oldu. Yarım saat yürüsem belim ağrımaya başladı.
Ben bu konuda çok üzüldüm zaman zaman da kendimce kıskandım.
Doktorum da yasak getirince evde tıkıldım kaldım.
14+1 oldum hala düşük riskim devam ediyor.
Son üç ay için doktorlar bol bol hareket et diyormuş. İçimdeki acıyı o zaman çıkarıcam pusuya yattım bekliyorum
Moana ebelere sormuş ebeler güvenli demiş. Kıyaslama yapmak hiç hoş değil biliyorum ama ben kanamam olduğunda acile gittiğimde ebe kanama normal hamile olduĝunu nerden biliyorsun dedi.
Bu sözü içimi yara etti.
@Cansu Sağlıkla kucağınıza alın İnşallah Ben de düzenli Spor yapıyordum. Çok hızlı kilo aldığım için mecbur dikkat etmem gerekiyor. Perşembe randevum var doktorda ama sabırsızım bekleyemiyorum Spor yapmak istiyorum. İnsan Sporu gerçekten çok özlüyor alışınca. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama sağlıklı olsun da yavrularımız
Amin. Hamile kalmadan önce 5 hamile kaldıktan sonra 5 kilo verdim. Hamile kaldıktan sonra sadece yediklerime dikkat ettim. Doktor ilk randevuda neler yememen gerektiğini anlatıyor. Benim doktor patatesi de yasaklamıştı ( kilo yapmasın diye) ilk 3 ay ister istemez iştah kapanıyor. Koku hassasiyeti de artınca yemek yeme isteği azalıyor. Ben hafif kilolu grubunda olduğum için kilo vermek zorunda kaldım. Siz, ideal kilodaysanız kendinizi zorlamayın. Uygulamada haftalara göre kilo alım çizelgezsi vardı. Tekrar görürsem sizi etiketlerim.
Merhabalar hamilelikte spor yapaniniz var mı veya nasıl egzersizler yapıyorsunuz henüz 5haftaligiz kilo almaya çok musaitim önceki iki gebelikte de 73 u buldum boyum da kısa olduğu için kilo alımı en aza indirgemek istiyorum. Yemesem olmuyor elim ayağım titriyor sağlıklı şeyler yiyorum ama çok sık yiyorum.Önereceğiniz bı hamilelikle ilgili spor kanalı filan varsa şimdiden başlamalıyım 5.haftada 3 kilo aldım
Hamişliğin hayırlı olsun Burada birinde görüp benimde herkese önerdiğim Elçin Demirel’in videolarını öneriyorum. Arada bir yapıyordum ama bende inşallah evime gidince kendim için ayar çekeceğim bol su, yürüyüşte yaparsak her şey daha güzell olur
Hamilelik oncesi spor gecmisiniz yoksa bence profesyonel destek alarak yapmaniz daha saglikli, ayrica ilk 3 ay pek onerilmez ama duzenli yuruyus yapabilirsiniz. Zaten evde kendi kendinize yapacaginiz hamilelik pilatesleri de anca dogum aninda faydali olabilir, cok fazla kalori yakimi ya da kas olusumu saglayacak egzersizler olmadiklarindan kilo kontrolunde yuruyusten daha etkili olmazlar.
Bana yediklerim kiloya donusmesin enerji yakımı yapsın yeter öncesinde yine spor yapardım profesyonel değil tabi kilo almaya müsait olduğum için fazla kilo aldıkça yapardım ramazan sonrası zumbaya baslamayi düşünüyordum ama şimdi hamilelik olunca zumba fiilan sıkıntı yapar herhalde bu elçin Demirel’e bı bakacağım bu arada teşekkürler
İlk uc ay riskli oldugu için spor onermiyor drlar. En saglıklısı kanama dusuk riski falan yoksa günlük yürüyüş yapmak. Üç aydan sonra dra danısarak hamile platesi yapılabilir. Yanlıs hareketler plesantanın asagı inmesine neden olabilir Allah korusun o yüzden bilicli yapmak lazım.
Hamileliğimi öğrenmeden önce aktif pilates yapıyordum ancak 8. Haftada bıraktım. Şuan 30+5teyim başından beri düzenli yürüyüş yapıyorum, ev dubleks sürekli merdiven inip çıkıyorum ancak hantallaştığımı hissediyorum. Hamilelik pilatesine ne zaman başladınız veya başkaca nasıl hareketler yapabiliriz? Özellikle normal doğuma yardımcı ve kolaylaştırıcı bildiğiniz hareketler var mı? Ne zaman başlayalım?