Hamilelik sürecinde formda kalmak, hem fiziksel hem de zihinsel olarak iyi hissetmemizi sağlıyor. Ben de bu süreçte kendimi enerjik tutmak ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek adına egzersiz yapmaya çalışıyorum. Ancak bu konuda daha fazla bilgiye ve ilhama ihtiyacım var.
Siz bu süreçte hangi egzersizleri yapıyorsunuz? Yürüyüş, yoga, yüzme ya da farklı bir şey mi tercih ediyorsunuz? Evde nasıl bir rutin izliyorsunuz? Paylaşabileceğiniz faydalı ipuçları ya da öneriler var mı?
Bu konudaki deneyimlerinizi ve nasıl formda kaldığınızı bizimle paylaşın, birbirimize ilham olalım!
Herkese sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik süreci dilerim!
Ben 20 haftamdan itibaren kartal lütfi kırdar şehir hastanesindeki bir doktorun klinik araştırmasına katıldım. O doktorun yönlendirmesiyle de bir fizyoterapist ile birebir görüşerek bazı egzersizler yaptık 35. Haftama kadar. Sedyede yatarak bacaklarımı yukarıya kaldırarak nefesi doğru yönlendirme hareketleri yaptım aslında. Şu an sadece nefes çalışıyorum, ters kegel de deniyor sanırım bu harekete, umarım normal doğum için faydasını görebilirim. Oraya giden varsa tavsiye ederim gerçekten bana çok iyi geldi. Bazı masaj teknikleri de gösterdi fizyoterapist, o masajları da eşim her gün yapıyor, masajlar sayesinde bel ağrım hiç olmadı. Şu an 37 haftayı bitirdim nefes egzersizleri, pilates topu üzerinde kalça hareketleri ve yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Doğumda inşallah faydasını görürsem güncelleme yaparım burada Devlet hastanelerindeki gebe okuluna katılmanızı da tavsiye ederim, önemli bilgiler veriliyor
Bende plasenta previa olduğum için doktor olabildiğince dinlen dedi bende sadece çamaşır yıkıp asıyorum yemek yapıyorum bulaşıkları hallediyorum bide 4 yaşında kızım var onunla ilgileniyorum evde çok sıkılınca çok kısa yürüyüş yapıyorum o kadar eşim izinli olunca geri kalanını o yapıyor yarım yamaklakta olsa başka kimse yardım etmiyor
Klinik araştırmayı yapan doktor Elif Ünlügedik Sayın. İkili tarama yapıldıktan sonra tarama sonucunuza göre yönlendiriyorlar doktora. Sonucunuzda birşey yoksa yani. Evet gebe okuluna da katıldım çok verimliydi
Merhaba güzel Anneler
Ben su içse yarayan bir Anne adayıyım. Henüz 1 aylığız daha. Gebelikten önce her sabah Eliptik yapardım. Devam etsem mi bilemedim. Doktor randevuma daha var. Buraya yazmak istedim. Gebeliğinizin ilk haftalarında veya aylarında Spor yaptınız mı ? Yaptıysanız neler yaptınız ? Kilo almaya şimdiden başladım. Buna biraz engel olsam daha iyi olacak bizim için