Hamilelikte Egzama?

Benimde kollarında ensemde göğüsjn altında göbek kısmında oldu herkes dedi hamile ve doğum yapanda çıkar diye ama bizde anlamadık şükür şeytan kulağına kurşun :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: kurtuldum

Benimki hamilelikten dolayı da kaşınma yokta pul pul oldu hep bakalım inşallah düzelir düzelmezse cildiyeye gitcem mecbur :blush:

Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz, iyi geliyor :blush:

1 Beğeni

Teşekkür ederim :blush::bouquet:

Benim ilk haftalarda oldu. Selülit fırçası ile kuru fırçalama yaptım. Sonra temiz jiletle kalkan pulları yavaş yavaş temizledim soydum. Ardından hindistan cevizi yağı, losyon ve tatlı badem yağını dönüşümlü olarak kullandım. Bol giyindim, ılık suyla duş aldım. Kese ve lif yapma sakın uzak dur bu süreçte. Ben bu şekilde kurtuldum geçmiş olsun

1 Beğeni

Bende de oldu ozellıkle kollarımda ve yüzümde doktorum bı krem önerdı anında geçti . İlk kullanımda bıle etkısını gosterdı çok memnunum

1 Beğeni

Merhaba kızlar cildimde kuruluk olmaya başladı normalmi

Hormonlar değişiyor buda olabilir birde havalar soğumaya başladı nemlendirici krem kullan​:hugs:

1 Beğeni

Benimde var hem yüzümde pul pul oluyor kuruyor hemde göbek çevrem kuru kaşıdıkça dokülüyor çok fazla ama dokunmamaya çalışıyorum sanki deri değiştirtiyorum :joy: krem kullanıyor musunuz

1 Beğeni

Şimdi bio oil çatlak kremi aldım ona başladım ama kuruluk için bişey yapamıyorum hormonların değişimi yüzünden sanırsam kremler kullanıyorum ama yine aynı

@Betul5 merhaba :rose: Hamilelikte cilt kuruluğu artan hormon seviyeleri, vücuttaki su tutulumunda artış ve kan dolaşımındaki değişiklikler nedeniyle olabilmektedir. Omega-3 yağ asitleri, avokado, ceviz gibi sağlıklı yağlar, sebze ve meyveler, cildini besler.Günde en az 8-10 bardak su içmeye özen göster. Yeterli su alımı cildin nem seviyesini korumak için önemlidir. Cildi tahriş etmeyecek, parfüm ve alkol içermeyen temizleyiciler tercih et.İç mekan havasını nemlendirmek için nemlendirici kullan.Hamileler için özel olarak üretilen çatlak kremlerini yada bitkisel yağlar kullanmayı ihmal etme.

1 Beğeni

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim bunları yapmaya çalışıcam

Normal benim kuruluktan egzama gibi oldu resmen. O kadar da krem kullandığım halde. Hormonlardan kaynaklı sorun yok yani :slight_smile:

1 Beğeni

Arkadaşlar benim gibi egzama sorunu yasayanlar var mi daha once byle bir rahatsizligim yktu hamileligimin 13. Haftasındayım kaşıntı beni mahfediyor.

Merhaba sana cok guzel ilac onerecegim krem hangi ilaclari kullandiniz

Bende de var fakat genetik bir durum. Sizdeki stres kaynaklı mı genetik mi olabilir ailede var mı

Merhaba ben ilk gebeligimde gebelik egzaması olmuştum ve 8 aya kadar gimtedigim doktor kalmadı hickimse bilemedi kasintida artık ağlıyordum meğer gebelik egzamasiymis ve tam doğuma bir ay kala edirnede bir doktor bana Özel yapma bir ilaç yapmıştı onunla geçti zaten doğumdan sornada bitiyormus. Bu üçüncü gebeligim 13 . Haftamdayik ben de seneler sonra tekrar ediyor sanırım. sadece bacaklarimin arka kısmında yaralar gibi tanelrr çıktı ve aşırı kaşınıyor özel yapma ilaç olduğu için ilaci da bulamıyorum ne yazikki bilen bir arkadaş varsa ve onerirse çok iyi olur. Birde gebelik koleztazi diye bişey varmış ilk defa duydum sanirimmm ondada böyle kaşıntı oluyor nasıl anlayacağız bilemedim

Merhaba ben bir ilac kullandim universite hastanesi ne gitmistim bir profesor bana ilac verdi daha once travazol kullanmistim ise yaramadi egzama ve mantar icin troysd mavi kapakli kullandim 2 gunde gecti kasinti durdu en etkili egzama ve mantar ilaci bir sorun isterseniz

Alalım bizde hemen ama kullandiginizda gebemiydiniz yani bir zarari olmazmi bazı kremler gebelikte kullanilmiyor ya o bakımdan sordum birde bildiğim kadarıyla o mantar için egzama birqz daha farklı bir durum özellikle gebelik egzamasi

O yuzden eczaneci veya doktora sorun gercekten iyi bir ilac

1 Beğeni