Hamilelikte Egzama?

Teşekkür ederim :pray: sorucam mutlaka

Stres kaynakli da olabilir bilmiyorum gizem hanim ailede yok boyle bir rahatsizlik

Doktorum ilk bas mantar enfeksiyonu dedi ama sonradan gebelik egzamasi olabilir dedi yani bende bilmiyorum ama hem yara hem kasinti gerçekten insani mahvediyor :pleading_face:

Esen hanim benim doktorum da bana travazol yazdi ama hic bir etkisi olmadi kremin surdugum an yarim saat yatistiriyor kaşıntıyı sonra yine ayni devam edyr kaşıntı

Bende travazol kullandim hic ise yaramadi suan hamileyim ama troysd kullaniyorum

Once doktora sorun lutfen herkeste ilaclar farkli etki yapiyor

Cildiye uzmanları bile herbiri farklı şeyler söylüyor inananin benim görmediğim cildiyeci kalmmaisti özelden devlete hiçbirinin verdiği egzama ve mantar kremleri iyi gelmedi çünkü gebelik egzaması normal egzamaa olmadigi için her krem iyi gelmiyor benim ikinci gebeligimde kasinmaktan dışarı bile cikamiyordum okadar zorluyorlar rduki anltamammm çok zordu şuan sadcee bacaklarimda var kaşıntı buna şükür diyorum

Vajinal mantar mi gebelikte cok yuksek oluyor

Elif hanim benim de 2nci gebeligim ilk gebeligim de boyle bir sorun yasamadim bunda yasiyorum bende inanin gerçekten çok zor ve herkes de inanmiyor kasindigina abarti geliyor millete

Vajinal degil benimkisi karin bolgemde ve ic bacaklarda var

Aynen doğrudur beni cildiyeye degil de dahiliyeye yönlendirdi doktorum karaciğer enzimlerinden kaynaklı bir durum olabilir diye yarina randevu aldim gidecegim inşallah dua edin de kotu bir sey çıkmasın​:pray:t2:

1 Beğeni

Rabbim ferah temiz sonuçlar çıkarsın inşallah ben sizi çok iyi anlıyorum yaşamayan asla bilemez benim göğus karın ve vajinal dışındaki heryerim nokta yer boş kalmamacasina tanelerle doldu ve yaralar nasıl kasiniyordu ömrümde hiç böyle birşey yaşamamıştım. İlk gebeligimde de yoktu ama ikincide felaket kasinti yaşadım artık dışarı cikamiyordum insan sokakta sürekli rahat edemiyor ve anlamıyorlar cildiye mantar diyor losyon veriyor krem veriyor kesinlikle ise yaramiyor keşke o doktorum yaptığı özel yapma ilacı bulabilsemde size söyleyebilmek kendimede alicam ama bulamıyorum özel yapıldığı için e nazbizda da çıkmıyor. İnşallah sizin sonuclariniz iyi çıkar dua edicem :palms_up_together:

Yok vajinal değil genellikde daha çok bacak kol herysede oluyor gebelik egzemasi diyorlar

Teşekkür ederim Allah razı olsun sizden Elif hanım :palms_up_together::smiling_face_with_three_hearts::heart_hands:

1 Beğeni

Sizdende :palms_up_together::smiling_face_with_three_hearts:

Hanımlar 14 haftalığım cildim aşırı kurudu yüzüm soyuluyor derilerim ve koyu lekeler oluşmaya başladı cildimde ne yapicam bilmiyorum çok kotu oldu sizlerdede olanlar varsa ne yaptınız lütfen yardimci olurmusunuz surekli nemlendiriyorum fayda etmiyor kremler

Düzenli su tüketiyor musunuz peki

Yaklaşık 1 aydır ufak kuruluk ve kaşıntıya başlayan şeyler gittikçe arttı. İki elimde de simetrik şekilde ciddi kaşıntı ve şişlik var çok rahatsızım. Cildiye tarafından verilen merhem birkaç gün iyi geldi, bırakınca yeniledi. Kortizon iğnesi yaptırman gerekebilir hiç geçmezse demişti doktor. Deterjan, çamaşır suyu temas eden bir insan değilim. Yeni yemeye başladığım bir şey de yok. Neden oldu anlamıyorum ellerim çok şiş ve kaşınıyor. Bilgisi olan var mı acaba