Cok tesekkur ederim canim,O dediyiginide yapdim macunu iyice parmağimla surdum ne kadar bekletdim o kisimda,ama olmuyor öyle inatçi bir ağri ki,Boylesini hic gormedim
Dediyiğin o iğne bile hamilelikde az dozda mecburen yapilan bisey.Bizde dis kismi hissizleşsede,direk kana geçiyor aslinda ve bebeğin plasentasinda uzun zaman kaliyor,vicut geç atıyor ilaci.Bu yuzden bebeğe zarari oluyor.O yuzden gnikoloji doktorum çektirmeyi önermedi.Dişçide doktordan rapor olmazsa çekemem diyor,insan arada kaliyo
Ahh canım yaa, çok geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun. Seni gerçekten çok iyi anlıyorum çünkü 3 ay önce ben de berbat haldeydim
Yigenime sordum disci kendisi acilen Tekrar disciye gitmeni soyledi ve durumunu Anlatman gerektigini.hamile olunca dis ve etimizin Daha hassas oldugunu. Iltihap agrisi olsa yanagi sis olur genellikle Dedi. Ama disci ona gore onlem aliyo dedi. Hassas disler icin macunu disina iyicene yedirsin. Ama disciye gitmeden cozemez dedi. Nobetci bulabilirse ona bile gitsin. Ebeme sordum bakalim ne cevap vericek Fazla agzini acmamaya calis. Hava girmesin.
Benim geceden sabaha kadar surup aglatan diş agrima macun koydum yutmadim macun vurdukdan sonra uzerinede peçete koydum kidagilip ağzıma gelmesin.5 dakika falan sora afedersin tukurdum ama yikamadim ,sora yavaş yavaş geçti. Sende niye gecmemis acaba,senindemk disin curuk? Benimkisi bir tarafi curuyup koptu cukurlaştı.
Gebe okuluna dişçi gelmişti. Önce kadın doğum doktorundan diş muayenesinde bir sakinca yoktur diye yazı alman gerekiyor. O yazınin içinde senin gebelik ve bebek sağlık bilgisi yazması gerekiyor
Soğuk su içdim ondan sonra ağri siddetlendi galiba.İltihaplanmismidir acaba soğukdan Suratimi hiss etmiyorum
İltihaplanmis galiba bende.İlaçli suyla gargarayi deniyorum.İnsAllah faydasini gorurum.1 tane çuruk disim vardi,hepsini dolgu yapdirmisdim.O kalmisdi bi tek.Simdi öldürüyor beni
papatya çayı iltihapa çok iyi geliyor gün içknde 4 5 defa gargara yap papatya çayıyla hem enfeksiona iyi gelir
Ben et yedigim zaman disime kaçıyor ve ağrı yeniden basliyot.dun sana soyluyorum ama kendi disim tutmuşdu
Hamilelikte diş curumesi oluyor,kalsium bitiyor bebege gidiyor diye galiba. O yuzden disleri fircalamak gerek diye gormuştum mucize annede. Ama ben diş macununa karsi hassasiyetim var koku konusunda,miydemi bulandiriyor diye haftada 2 kezden fazla yapamiyodum. Bende dişim curudu. Ve onun altını cekiyorum işte. Keşke fircalasaydim her gün her gece diyorum.
Men daha fazla dayanamadim ağriya,doktora gitdim,diş iltihaplanmis ağrinin dinmemesinin sevebi bňuymuş sprey vurup uzerini oydular ilaç koyup eve gonderdiler,su anda birazcik iyiyim.Bir hafta sonra baska ilac koyucaklar,ve doğuma kadar o ilaçla idare etmeliymisim.Baska prosedur icin adrenalin ilaça gerek varmis yoksa dayanamaz ağriya dediler.Bi sure boyle idare edeceğim.İnsAllah dahada siddetlenmez
Ay cok sevindim ya inshallah yasamassin birdaha
Hepinizin ilgisi için tesekkur ederim kizlar,çok iyisiniz
Bi kaç gündür diş ağrısı çekiyorum gargara yapiyorum. Gargaranın bi zarari var mi
Geçmiş olsun kaç haftalıksınız
Kaç ayliksin. Ben 6 aylikken dis agrisi cekti 1 ay icinde kaç defa agridi.cok zordu gece sabaha kadar uyumamisdim uyanikdim.
Bunun için diş macununu agriyan disime surdum yikamadim. Acısını 5 ,10 dakikaya dindirdi. Dindikden sonra bitki cayiyla falan gargara etdim.sende edə bilirsin doktor zararı yox demişti. Allah yardimcin olsun @Bahar.80
Diş ağrım olursa, doktorum rahatlıkla dişçiye görünmemi söyledi.
15 haftalık
- Trimester da dis tedivisi olur diye biliyorum