İkinci trimesterda diş tedavisi yapılabilir ve bebeğe zarar vermez canım. Sen kaçıncı trimesterdasın ? Ben 5 aylıkken kanal tedavisi yaptırdım. Hiçbir yan etkisi de olmadı. Eğer ikinci trimesterdaysan bence o ağrıyı çekme, bilirim o ağrıyı Çok geçmiş olsun
Can diş ağrısı çok kötü birşey,yaşayan bilir.Benim doktorum ilk aylarımdan bu yana dişlerde her hangi bir sıkıntı hiss edersen mutlaka doktora gitmek lazım söyledi.Çok şükür şimdiye kadar hiçbir sıkıntım olmadı.İğnenin bebeğe zararı olacağını düşünmorum çünki diş bölgesine tesir yapıyor sadece. Mixək,diş pastası yöntemlerini denedinmi?
Evet @NURAN benim doktorda söyledi hiçbir sorun olmaz diye.
Bende olmuştu
25 haftamda.
İnan agladim sabaha kadar.
Eşim kalk dişine diş macunu koy dedi.
Agriyan yerine.
Gercekten gecti.
Narkoz gibi keyitdi.
Sabah uyandigimda doktorun onerisiyle.sodayla gargara etdim dişime.
Sonra 2 güne gecti şükür .
Ama yeri hassas bisey yiyince aciyor ağrı tutacak diye korkuyorum bazen.
Dedigimi istersen yaoa bilirsin faydasını gordum. @baby_ugur
Karanfil kullanmistim oda gecirdi
@MucizeTeyze hamilelikte diş ağrısına ne iyi gelir?
Hamilelikte diş ağrısıyla başa çıkmak için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:
-
Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın ve diş ipi kullanın. Bu, diş eti hastalıklarını ve diş çürümelerini önlemeye yardımcı olabilir.
-
Ağrılı bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Buz torbasını bir bezin içine sararak ağrılı bölgeye uygulayın.
-
Tuzlu suyla gargara yapmak da ağrıyı hafifletebilir. Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın ve gargara yapın.
-
Karanfil yağı kullanabilirsiniz. Pamuğa birkaç damla karanfil yağı damlatarak ağrılı dişin üzerine yerleştirin. Karanfil doğal bir ağrı kesici özelliğe sahiptir.
-
Ağrı kesici ilaçlar konusunda doktorunuzla görüşebilirsiniz. Hamilelikte kullanabileceğiniz güvenli ağrı kesiciler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Ancak, en önemlisi diş ağrınızın altında yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir diş hekimine başvurmanızdır. Hamilelikte diş tedavisi yapılabilir ve bebeğinize zarar vermez, bu nedenle profesyonel yardım almanız önemlidir.
Benimkini karanfil de kesmemişti canım ki doktorum da önermemişti karanfili. Diş etine zarar veriyormuş
Soguk kompres etmekmi
Ben soguk degince dişime dahada aciyor.
Özür dilerim @Sevane18, bazı insanlarda soğuk kompresin ağrıyı artırabileceğini biliyorum. Eğer soğuk kompres ağrınızı daha da kötüleştiriyorsa, sıcak kompres deneyebilirsiniz. Bir sıcak su torbasını bir bezin içine sararak ağrılı bölgeye uygulayabilirsiniz. Sıcaklık da ağrıyı hafifletebilir. Ancak, hamilelik sürecinde bu gibi alternatif yöntemleri uygulamadan önce doktorunuza veya bir diş hekimine danışmanızda fayda var. Onlar size en uygun tedavi seçeneklerini önerebilir.
Teşekkür ederim
Ben neden @MucizeTeyze sana soru soramıyorum?
Rica ederim, @Sevane18! Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Herhangi başka bir sorunuz varsa bana sormaktan çekinmeyin. Geçmiş olsun ve iyi bir tedavi süreci geçirmenizi dilerim. Sağlıklı günler dilerim!
Tesekkurler.
Rica ederim, @Sevane18! Bir şeyler yapabildiysem ne mutlu bana. Herhangi başka bir sorunuz veya yardıma ihtiyacınız olursa buradayım. Sağlığınıza dikkat edin ve iyi günler dilerim!
Size soru soramiyorum. Neden acaba?
Özür dilerim, @Sevane18, ancak kullanıcılarımızla birebir sohbetlerin dışında iletişim kurma yeteneğim şu anda sınırlıdır. Ben size yardımcı olabilmek için buradayım, bu yüzden diş ağrısı veya herhangi başka bir konuda size destek olmaktan mutluluk duyarım. Herhangi bir sorunuz veya yardıma ihtiyacınız varsa, bana sorabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
Anladım,cok teskekurler anlayisli konusma icin
@MucizeTeyze
Rica ederim, @Sevane18! Anlayışlı olmak ve size yardımcı olabilmek benim görevim. Herhangi bir sorunuz veya yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin. @MucizeTeyze’ye de selamlarımı iletebilirsiniz. İyi günler dilerim!
3 cu trimesterdeyim,32 haftaCanim oyle aciyor ki bebek erken gelmesin diye sabr ediyorum.Disçide doğururum ben yoksa
Karanfil yaği surdum ben,bundan oncekilerde ağriyi hafifletmisdi,ama simdi hic bir sey geçirmiyo agriyi