Hamilelikte diş problemleri (ağrı, tedavi vs.)👩🏻‍⚕️

4 dise kanal tedavisi yapildi lokal anesteziyle antibiyotik kullanmaktan daha az zararli dedi su an iyiyim cok tsk ederim canim​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Antibiyotikle apsenin geçmesini beklemeden kanal yapılmasına şaşırdım ama her doktorun görüşü farklıdır elbette. Siz iyiyseniz sorun yok :heart_eyes::blush:

iyiyim cok sukur apse cok fazla degilmis o yuzden iltihabida aldi insallah hayirlisi olur

1 Beğeni

Kizlar 4 haftalik hamileyim disim cok agriyor aglicam nerdeyse yerimde duramıyorum napicam

Diş çekimi ya da aprı kesici antibiyotik falan verilmiyor maalesef benim damaklarımda birleyler oluşmuştu acıyordu sadece gargara yazabildi yine bir git gözük istersen

Bana sadece parol içebilirsiniz dedi ama gunde kac kez icilir bilmiyorum

Tuzlu su gargara biraz hafifletir insllah çok ağrıyorsa Dr size uygun olacak bir çözüm elbet oneririr .gitmekte fayd var geçmiş olsun :sweat:

Şimdi nasılsınız ? :pleading_face:

Hic iyi degilim dislerim kotu durumda bebegime zarar vericek diyede cok korkuyorum

kesinlikle dr gidin ve danisin 23 haftalik hamileyim dislerime vurdu abse ve agri hepsi bir arada dr um disciye gitmemi soyledi cunku iltihap dagilirsa cocuga daha cok zarar veriyormus enfeksiyon lokal anestezinin hicbir zarari yok gitmemen zararli dedi 4 kanal tedavisi ve 3 dis cekildi ama ilk 3 ayini atlatman gerekiyor 3 ve 6 ay arasi yaptirabilirsin ilk 3 ay ve son 3 ay onermiyorlar canim

Gecmis olsun, bana 1000 mg lik verdi dr cok yüksek bilemedim

6 haftalık hamileyim ve diş ağrısı çekiyorum doktorum henüz parol dahi vermedi ne yapabilirim lütfen yardım edin :pleading_face:

2 Beğeni

Suyla ağzını calkalayıp tükürebilirsin aldığın kalsiyum miktarını arttır süt yoğurt tüketirsen hem ilerleyen zamanlarda da artacak diş problemlerinin önüne geçersin bir de düzenli fırçalamak çok önemli ben de hamileliğimin başından beri diş ağrısı cekiyorum bunlara dikkat ettiğim sürece daha rahatım

1 Beğeni

Sütü günde 1 bardak içiyorum ama yoğurt hep var hayatımda gargara yapıyorum bol bol ama çözüm bulamadım birde karanfil yağı kullanın diyorlar ama ne kadar yararlı olur bilmiyorum

2 bardak içmeni öneririm yani 12 haftalık olana kadar herhangi yapacağın bir şey olmayabilir karanfil yağı işe yarayabilir ama 12. Haftadan sonra bir diş hekimine görünmen de fayda var benimde senin gibi olmuştu hamileliğimin başında ama 14. Haftadan sonra falan rahatladım ben insallah sen de rahatlarsın çok rahatsız edici bir durum

1 Beğeni

Merhaba canım aramıza hoşgeldin :star_struck:

Gebeliğin hayırlı olsun canim :smiling_face_with_three_hearts:

Geçmiş olsun canım diş çok zor gebelikte yaaa

1 Beğeni

Verdiğin tavsiyeler için teşekkür ederim :rose: evet ve şöyle ben 2 oldu benim üst damak komple kaplama ve ağrıması imkansız ama aşırı derece de ağrıyor ilaç da kullanmak istemiyorum açıkçası

Allah razı olsun 🫰🏽evet zor 3 gündür çekiyorum ve bugün daha bı şiddetli ağrıyor ve gözlerim acıyor ağlamaktan :pleading_face:

1 Beğeni

Oncelikle hayırlı olsun gebeliginiz saglıcakla gelsin ins. Tuzlu suyla gargara yapmak ve yeşil çay ile gargara yapmak rahatlatıyor. Yesil cay içmekte diş saglıgı içim ayrıca faydalı ama gebelikte içiliyor mu bilmiyorum. İsterseniz drunuza bir danısın. Poşet yeşil cayı da agrıyan bolgeye koyabilirsiniz. Kaplamadan ziyade diş çürüğü enfeksiyon olabilir acaba? Birde diş druna gorunseniz iyi olur aslında. En azından acil bir durum olup olmadıgını öğrenirsiniz. Gebelikte diş tedavisinin zor oldugunu biliyorum ama enfeksiyon gibi durumlar daha tehlikeli olabileceği için gebeler için belki baska bir yol izlenir. Antibiyotik verilemezse diş çekimine gidilebilir gibi gibi senenekler vardır belki… Dişçiye agrının kaynağını ogrenmeniz icin gitmenizde yarar var diye dusunuyorum, cok gecmis olsun.

1 Beğeni

Gecmis olsun canim sumak ve karanfil ile cay Yap. 2 cay kasigi 100 ml su bir tutam karanfil

Kaynat onunla gargara yap gercekten ise yaradigini Gorursun.