Hamilelikte burun Tıkanıklığı

Gerçekten çok teşekkür ederim verdiğiniz tavsiyeleri uygulayacağım çok güzel bilgi verdiginiz için sağolun.:cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom:

1 Like

Bende ayni durumdayım sabahlari bogazim kupkuru uyanıyorum burnumu sunkuriyorum suyla ama biraz acilir gibi oluyor sonra yine tikali Mentol minik suriyorum burun deliklerine ama nasil gecer acaba

Selam kızlar bende burun tıkanıklığı yaşıyorum. Eczanede satılan burun bantları var bir nebze rahatlatıyor​:smiling_face:

1 Like

Bende mentol ile biraz rahatlama oluyor bant da almadim eğer gece cok sıkıntı olursa almak istiyorum bakalim teşekkür ederiz

1 Like

Merhaba ben yaklaşık bi haftdr burun tıkanıklığı yaşıyorum gece uyuyamayacak dereceye geliyorm tuzlu su sprey ne kullandıysam fayda etmedi. Hastada degilim. Şuan 23 haftalık hamileyim benim gibi bu durumu yaşayıp cözen varmı?

7 aydan fazladır çekiyorum malesef doktor sadece tuzlu su veya deniz suyu kullanabilirsin dedi ama yok geçmiyor bazen uykuya dalıyorum nefessiz kalıp uyanıyorum

Kızlar Şuan 19+5 Haftalık hamileyim Hamileliğimin başından beri burnum tıkalı geceli hic uyuyamıyorum çok şükür başka bir sıkıntım falan yok yani halsizlik yorgunluk mide bulantısı gibi vs. Hamileliğimden önce böyle bir sorunum yoktu neden olabilir ya hiç Rahat nefes alamıyorum burnum tıkalı diye

Ya geçenlerde eşim okaliptus yağı almış aktardan hamilelikte kullanmak güvenlimi bilmiyorum benim kızım 3 aylık oldu gece yatmadan yastığa ve kıyafetimin omuzlarına damlatıyorum 3 4damla bayağı faydası var bide migren taşıda sürüyorum burnuma o da açıyor

Bu burun tıkanıklığnı hiç geçmeyecek gibi geliyor 31 haftalık hamileyim en başından beri sprey kullanıyorum yoksa nefes alamıyorum bide üstüne nefes darlığı olunca çok kötü :disappointed_relieved:

Benim de öyle, spreysiz yaşayamaz hale geldim. Doğum sonrası umarım geçer yoksa doktor burun etlerini küçültürüz küçük bir cerrahi operasyon ile dedi bakalım doğuma kadar bu şekilde gidecek benim. Sizin de umarım bir an önce geçer.

1 Like

Bende burun tıkanıklığı yaşıyorum. İnanın ağzımdan nefes almaktan yoruldum artık boğaz kuruluğu ve öksürük de cabası. Sprey kullananlar hangi spreyi kullanıyorsunuz acaba

Ben kulak burun boğaza gittim direkt kadın doğumcumun önerisiyle. Deniz suyu sprey, pediatrik sprey öneriyorlar gebelikte fakat bana çare olmadı. Nefessiz kalıp bebeğe oksijen az gideceğine, fayda zarar göz önüne alınarak düzenli otrivine kullanıyorum. Mecbur artık doğuma kadar kullanacaksın dedi doktorum açıyorsa burnunu başka çare yok dedi. Normalde burun mukozasına etki ettiği için 5 günden fazla önerilmiyor o yüzden doktor onayı olmadan hiç bir ilacı kullanmayın siz yine de. Benim bir tek burnumu otrivine açıyor. Oda nemlendirici, deniz suyu, pediatrik sprey deneyin gebelik için.

Bende bugün doktoruma yazdım o da dediğiniz spreyi otrıvıni önerdi ama internette araştırınca hamilelikte kullanılmaz falan diye okudum tedirgin oldum açıkçası. Siz yan etkisini gördünüz mü. Kullanmak ve kullanmamak arasında kaldım. Acaba ilk önce o dediğiniz şeyleri deneyip öylemi kullansam bilemedim ya

Ben herhangi bir yan etkisini görmedim, ancak deneyin önce bence çare olmazsa ilaç kullanın.

1 Like

benimde geçmedi 8 aylığım ama hep tıkalı. Bazen kanıyorda çok hassaslaştı hamileliğimde burnum :frowning:

Kuruduğu için kanama yapıyor artık, benim de öyle. Sık sık nemlendirmeye çalışın, burun yıkamayı deneyebilirsiniz düzenli olarakz.

1 Like

günde 5 kere yıkasam da faydası olmuyor. Yıkadığım zaman tekrar tekrar çatlayıp kanıyor yani ödem olduğunu düsünüyorum nefes alamıyorum tıkalı sürekli zaten :slight_smile: