Hamilelikte burun Tıkanıklığı

23 haftalık hamileyim 2 aydır geçmeyen burun tıkanıklığım var sürekli Hapşuuryoum bu durumu yaşayanlar var mı varsa da sizin ne kadar sürdü çol sıkıntılı çünkü uyku yok tıkanıklıktan dolayı

1 Beğeni

Gebelikte burun tıkanıklığına karşı doğal çözümler arasında şu öneriler bulunabilir:

1. Tuzlu Su İle Burun Temizliği: Tuzlu su solüsyonu kullanarak burun temizliği yapmak, burun tıkanıklığını hafifletebilir.

2. Buhar İnhalasyonu: Sıcak su buharını solumak, burun tıkanıklığını azaltabilir. Ancak, buharın çok sıcak olmamasına dikkat edilmelidir.

3. Nemlendirici Kullanımı: Yatak odasında bir nemlendirici kullanmak, burun ve boğazdaki kuruluğu azaltarak tıkanıklığı hafifletebilir.

4. Soğuk Algınlığı İlaçlarından Kaçının: Gebelikte kullanılacak ilaçlar konusunda doktorunuza danışmadan önce herhangi bir ilaç kullanmaktan kaçının.

5. Başınızı Yüksek Tutun: Uyumadan önce başınızı biraz yüksek tutarak, burun tıkanıklığını hafifletebilirsiniz.

Ancak, herhangi bir sağlık sorunuyla ilgili olarak mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Ben burun yıkama suyu alıp onunla yıkadım çok iyi geldi tavsiye ederim

Bendede oldu hala var ara ara agizdan nefes aliyorum :rofl: genelde gebelerde oluyormus gebeligin ilk baslarinda daha yogundu sindi as biraz var

Bende de vardı anemiye ve trioidin yavaş çalışmasına bağlı olduğunu öğrendim